OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

Emergenza festivalen – Påmelding er startet

I fjor ble Emergenza Festivalen arrangert i Bergen for første gang. Nå er det tid for å starte påmeldingen for Emergenza Festival Bergen for høsten.

I fjor ble Emergenza Festivalen arrangert i Bergen for første gang. I årene før har festivalen vært avholdt i Oslo, men nå kan nye band fra Hordaland også delta i festivalen, som avholdes på samme måte i byer som København, Stockholm, Helsingfors, Paris, Berlin, London, Sydney, Tokyo, Los Angeles, New York mfl. Totalt

avholdes festivalen i ca 150 storbyer over hele verden. Det gikk så bra for Bergensvinnerne i fjor, Mollygogo, at de klarte å bli Norgesvinnere da de spilte på Norgesfinalen på Rockefeller i Oslo i mai. Nå er det tid for å starte påmeldingen for Emergenza Festival Bergen for høsten.

Emergenza Festival kort fortalt:
• Emergenza Festival er Norges og Europas største musikkonkurranse, og den foregår i 150 storbyer i Europa, Canada, Australia, Japan og USA. Det avholdes innledende runder, semifinaler, regionale finaler og nasjonale finaler.

• Et profesjonelt dommerpanel velger ut vinnerne av den norske finalen, og vinnerbandet får en plass i den store nordiske finalen i Stockholm. Herfra går to nordiske bands videre til den internasjonale finalen, som avholdes som en del av en stor musikkfestival i Tyskland med 30.000 besøkende. Her er det mulig å stikke av sted med den store premien, som er en fult sponset og promotert tour i USA (bl.a. med showcase på South By South West i Texas!). Dessuten diskes det opp med en masse instrumentpremier i både den norske og den internasjonale finalen.

• I Emergenza Festival er konkurranseelementet tonet ned da hele 50%(!) av de deltagende band går videre fra de innledende runder til semifinalene. For Emergenza er det viktig å la mange band gå videre fra de innledende runder, og gi dem mulighet til å spille på et populært spillested, på en stor scene foran et stort publikum – en fantastisk mulighet for å utvikle seg.

Emergenza Festival i Norge:
Emergenza Festival har 120 deltagende norske band i 2009. Disse band skal igjennom innledende runder (Garage i Bergen eller Subscene i Oslo), semifinaler (Garage i Bergen eller John Dee i Oslo), Bergensfinale på Verftet og Norsk finale på Rockefeller i Oslo. Et dommerpanel bestående av musikkbransjefolk velger ut det band, som skal representere Norge i den store nordiske finalen.

Info om festivalen og påmelding nå på: www.emergenza.no