OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

Ekstrabilletter til Roxette på Koengen torsdag 9. juni

Da Bergen Live i begynnelsen av november i fjor startet salget til Roxette sin første konsert i Norge i 2011, forsvant billettene svært så raskt. Nå har Bergen Live endelig fått anledning til å utvide publikumskapasiten, hvilket i prakis betyr at konserten vil finne sted på Koengen. Dermed legges det flere i salg til konserten torsdag 9. juni. Billettsalget av ekstrabillettene starter kl 10.00 mandag 9. mai.

Eva & The Heartmaker er bekreftet som Roxette sine spesielle gjester i Bergen torsdag 9. juni.

Roxette er Sveriges største musikkeksport gjennom tidene etter ABBA. Tidvis dominerte gruppen hitlistene verden over på deler av 80- og 90-tallet. Roxette har solgt over 75 millioner album, og har hatt hele fire førsteplasser på den amerikanske Billboard-listen med låtene «The Look», «It Must Have Been Love», «Listen To Your Heart» og «Joyride».

Per Gessle og Marie Fredriksson gjør ingenting halvveis, og det er duket for et heidundrende comeback for Roxette i 2011 med både nytt album og verdensomspennende turnévirksomhet. Da er det hele ti år siden sist Roxette ga ut nytt materiale med albumet «Room Service».

Sommeren 2010 gjorde bandet noen få utvalgte konserter for å teste formen, og ingenting tyder på at de vil ha problemer med å levere varene også i 2011. Konsertene ble lagt til mindre steder i Skandinavia og var preget av et entusiastisk publikum og to frontfigurer som viste stor spilleglede. Og publikum kom i hopetall for å oppleve sine helter. Stavanger Aftenblad konkluderte som følger etter Roxettes utsolgte konsert på Viste Strand utenfor Stavanger i august i år: «Tidvis var de hur bra som helst … højdarne var der, og publikum fikk det de kom for.»

Marie Fredriksson var nødt til legge karrieren på is da hun ble rammet av hjernesvulst i 2002. Kun ett år senere startet hun imidlertid innspilling av et soloalbum, og har siden gitt ut to album uten sin Roxette-makker. Både Gessle og Fredriksson har jobbet som soloartister det siste tiåret. Gessle har også blåst liv i sitt gamle band Gyllene Tider, som gjennomførte en suksessrik gjenforeningsturné i 2004.

Nå er det imidlertid Roxette som gjelder igjen, og én av deres tre konserter i Norge i 2011 vil finne sted på Bergenhus Festning torsdag 9. juni.

Billetter & info: www.bergenlive.no