OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

Eikanger-Bjørsvik: Rokokko Variations

Velkommen til høstens første konsertserie konsert med Eikanger-Bjørsvik, søndag 21. september kl. 19.00 i Logen Teater.

Konsertens tittelverk er Edward Gregsons nyskrevne Rococo variations. Dirigent er Andreas Hanson.

Stykket blir urfremført i Symphony Hall i Birmingham under konkurransen The British Open 2008 lørdag 13. september, og Eikanger-Bjørsviks fremførelse av verket søndag 21. september blir i følge vår informasjon – Norgespremiere.

Tittelen Rococo Variations har blitt benyttet av andre komponister tidligere, og særlig er Tsjaikovskijs verk med samme navn svært kjent.

Edward Gregson sine variasjoner bygger som Tsjaikovskijs verk på et barokktema,  men ut over det er det liten grunn til sammenligning.

Rococo Variations består av seks variasjoner – hver av dem dedikert til en komponist som i løpet av siste del av det 20 århundre har bidratt i særlig grad med å berike brassbandlitteraturen.

Konsertens andre hovedverk er Philip Wilbys Dove Descending.

Wilbys musikalske inspirasjon er i stor grad religiøst forankret, og verket Dove Descending er intet unntak.

Wilby sier selv at har her har forsøkt å fange noe av styrken og mysteriet knyttet til Jesus oppstandelse. Fra den rene og enkle duen som stiger ned fra himmelen i kaskader av hvitglødende lys og kraft.

Konsertens dirigent, Andreas Hanson, er sjefsdirigent for Marinens Musikkår i Karlskrona i Sverige. Hanson er et nytt og spennende bekjentskap for Eikanger-Bjørsvik, og vi håper dere også vil la dere begeistre av vår svenske maestro.

Velkommen til konsert med Eikanger-Bjørsvik og Andreas Hanson i Logen Teater, søndag 21. september kl. 19.00.

Les mer: www.ebml.no