OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

DNS presenterer: Drapene i Aalst

For ti år siden ble verden rystet av at et ung foreldrepar i byen Aalst i Belgia tok livet av sine to små barn før de selv forsøkte å begå selvmord. Saken fikk sensasjonelle oppslag og de ble framstilt som monstre i media. Teaterstykket Drapene i Aalst er basert på forhørene av og rettsaken med de to foreldrene. Stykket går på DNS med Aksel Hennie, Ane Dahl Torp og Dennis Storhøi i hovedrollene.

Vi lever i en tid hvor media teppebomber oss med sensjasjonelle drapshistorier, den ene frykteligere enn den andre. "Orderud", "Josef Fritzl", "Columbine", "trippeldrapet i Tromsø", "knivdrapet på 17.trikken" – vi trenger ikke si mer. Drapssakene er en del av vår felles bevissthet.

Drapene i Aalst er definitivt en del av Belgias nyere historie. Få drapssaker i den fransk og flamsk-talende delen av Europa har fått større oppmerksomhet. Men hvorfor gjøre et teaterstykke av en så uhyrlig forbrytelse det er å ta livet av egne barn? Blir ikke teatret en del av den underholdningskulturen som overflatisk surfer på drap?

Grunnen til at POS Theatre Company vil gjøre dette stykket er todelt. Vi vil forsøke å komme under sensasjons-oppslagene – og den sensasjonelle underholdningen. Teaterstykket er adskillig vondere å forholde seg til. I tillegg framstiller media gjerningsmennene i slike saker som monstre. Det er de ikke, de er mennesker med et sett av helt andre tanker og oppfatninger av virkeligheten enn normalt. Og det er viktig å få innblikk i dette tankesettet for å kunne oppdage og unngå slike uhyrligheter før det er for sent.

Med: Aksel Hennie, Ane Dahl Torp og Dennis Storhøi
Regi: Per-Olav Sørensen

Les mer: www.dns.no

PS: Billetter til alle byens scener kan kjøpes med Sentrumsgavekortet på billettkontoret til Revy og Teaterservice i Grieghallen.