OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

Dinosaur Jr konsert i Bergen sentrum 29. mai

Skulle man finne én lyd som kunne være soundtracket til den ironiske generasjonen i første halvdel 90-tallet, så er dinosaurene selvskrevne. Lørdag 29. mai kl 21.00 i Peer Gynt i Grieghallen står dette sagnomsuste bandet på scenen for aller første gang i Bergen.

Dinosaur Jr. er av mange regnet for å være en av grunnleggerne av den alternative rocken som kom på 90-tallet. Med sin særegne sound fikk trioen på sent 80-tall velfortjent kultstatus og de har vært forbilder for band som Nirvana og Soundgarden. Dinosaur Jr har rett og slett mye på samvittigheten. Det er vanskelig å forestille seg både grunge og mye av den indierocken som lages i dag uten bestefar J. Mascis droneaktige vokal og lange elegiske gitarsoloer.

Siden gjenforeningen med orginalbesetningen i 2005 har Murph, Lou Barlow og J Mascis vist at de fortsatt holder høyt nivå. Trioen har levert flere fantastiske konserter og et kritikerrost album i Beyond fra 2007.

I 2009 kom albumet Farm, som fikk strålende anmeldelser ved utgivelse. Farm er kanskje ikke så overraskende vellykket som sin forgjenger, men albumet er minst like bra: et muskuløst, melodisk monster som lett kan rangeres blant bandets aller beste. Fra tøff rock & roll til fuzzy pop og seige jammer, J Masics har virkelig taket på låtskrivingen for tiden, mens Barlow hiver seg på med et par reale godbiter, "Your Weather" og "Imagination Blind". Enda mer påtakelig enn at selve låtskrivingen fungerer, er samspillet. De er et band – igjen, på alvor – og absolutt ikke et slags comebackgimmick.

Sted: Peer Gynt salen – Grieghallen
Dato: Lørdag 29. mai 2010

Billetter og info: www.bergenlive.no