OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

Designmøbler som varer

Hos TiT Art & Design i Teatergaten finner du tidløs design og kvalitetsmøbler som blir satt pris på av generasjon etter generasjon.

Hos TiT Art & Design finner du tidløs design og kvalitetsmøbler som blir satt pris på av generasjon etter generasjon.  

For TiT i Teatergaten handler det ikke om skiftende trender eller om masseproduserte varer som går i stykker og ikke kan repareres. Butikkinnehaver Endre Dolata Gundersen og hans kollegaer har en lidenskap for vellykket design fra flere tiår, for historiene møbelet forteller, for god kvalitet og for at du skal investere i noe du virkelig liker. Ikke minst brenner gjengen hos TiT for kortreist design fra både Norge og Bergen.

– Glem trender. Finn dine favoritter, kjøp skikkelige kvalitetsmøbler med en historie, spar miljøet og kos deg med din egen stil, oppfordrer Endre.

Kvalitet og håndverk
Møblene TiT selger er originaler og har noe nytt ved seg i bruk av materialer, form og farge. I dag skjer produksjonen på nøyaktig samme måte som da de ble skapt for første gang, etter designernes nøye beskrevne tegninger og metoder.

– Designmøbler hos oss er perfekt i kvaliteten og håndverket, slik designeren har ønsket, sier TiT-sjefen.

For Endre og TiT Art & Design er det viktig å kjenne til møblenes produksjonsprosess. Fra designernes tanker bak produktet, via materialene som blir brukt, arbeidsforhold og ressursbruk, til produktets funksjonalitet i hverdagen. Innehaveren understreker særlig miljøaspektet:

– Ressursene vi tar ut av naturen må brukes til noe som faktisk betyr noe. Vi kan ikke lage masse møbler som må kastes etter kort tid.   

Én gang i livet
Endre synes nordmenn ikke må være så redd for å blande farger, møbler og tekstiler. Han mener nemlig at ting du liker godt, ofte passer godt sammen. 

– Det trenger ikke se ut som en katalog hjemme heller,  sier butikksjefen, og mener at et hjem kan og bør være en stor samling av kule ting som du digger. 

Selv investerer han i kule designmøbler og -dekorartikler, og tenker nøye over hva som fortjener en plass i hans hjem.

– Nå sparer jeg til en kostbar sofa jeg virkelig ønsker meg. Jeg vil ikke ta noe inn som jeg egentlig ikke vil ha, for å bytte det ut senere. Da kan jeg heller sitte på gulvet en stund, sier Endre, og legger til:

– Vi vil at folk skal spare for å kjøpe seg noen skikkelig gode stoler én gang i livet. Vi har hatt kunder inne som ønsker samme sofa som foreldrene kjøpte for 30-40 år siden, fordi den betyr så mye for dem. Det blir som en skatt i familien.

Les og se mer fra TiT Art & Design:
Facebook: @TiTartdesign
Instagram: @titartdesign
På nett: www.titnett.no