OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

Camilla Pihl signerer hos Norli Strandgaten

Camilla Pihl signerer hos Norli Strandgaten på byLØRDAG 8. desember kl 13-14.

Camilla Pihl signerer hos Norli Strandgaten på byLØRDAG 8. desember kl 13-14.

Den populære bloggeren og forretningskvinnen Camilla Pihl vokste opp i et hjem med psykisk sykdom og rusproblemer. I den ærlige biografien «Pihl i hjertet» har hun lagt vekt på hvordan selv negative opplevelser kan snus til noe positivt, og deler villig vekk av alt som gir henne overskudd i hverdagen. byLØRDAG 8. desember kommer hun til Bergen for å møte leserne.

– Prosessen har vært tøff. «Skal jeg virkelig dele disse tingene?». Det har kostet meg mye. Camilla Pihl sitter med debutboken i favnen, hun er ikke det i tvil: «Det er noe av det skumleste jeg har gjort». I boken «Pihl i hjertet» forteller hun særs åpent om en vanskelig oppvekst, og hvordan hun som voksen fikk utfordringer med angst. Det er for første gang hun deler hele historien. – Vi må tørre å være åpne om angst, det fleste problemer er universielle. Jeg har fått til mye i livet, kanskje kan det framstå som jeg flyter oppå. Men det har ikke alltid vært lett for meg, og jeg tror det viktig å vise at man kan lykkes selv med en tøff start  på livet, at man kan være herre over sin egen skjebne. At man selv kan velge hvordan man vil se på ting.

Begge foreldrene hennes slet med store psykiske problemer. Hun skriver om forholdet til den etter hvert alkoholiserte faren. – Det er merkelig med familie, man klarer ikke å bryte blodsbåndene. Det er vanskelig på så mange måter å ha foreldre som er psykisk syke. Pihl var veldig nervøs da moren – som fremdeles bor i en liten bygd i Gudbrandsdalen – skulle lese det hun hadde skrevet i boka. – Hun kom til Oslo, jeg satte henne ned i sofaen med manuset. Det var helt stille, jeg ventet på reaksjonen. Hun sa «ja, det er fint. Dette kan hjelpe mange». For det er sannheten, og moren min har også vært åpen. Kanskje hjelper dette henne også.

Et godt liv handler om summen av små ting. Derfor inneholder boken råd om søvn, råd for å håndtere panikkangst, oppskrifter på beroligende teer og sunn mat. – Jeg ville dele små, enkle tips som kan hjelpe alle. Det trenger ikke være så stort, få klarer å legge om livet sitt fullstendig. Når man sliter med angst, er man desperat etter hjelp. Jeg ville vise min vei, kall den gjerne alternativ, men den er uten piller. Jeg sier ikke at piller er feil, men det var ikke riktig for meg. Du får ikke angst om alt er på stell i livet ditt. Hvorfor reagerte kroppen min som den gjorde? Jeg måtte legge om livsstilen, både for kropp og sinn, og det var summen av de små tingene som hjalp meg.

Hun stryker med hånden over boken, og fastslår likefrem: – Jeg er stolt av boken, og at jeg klarte å fortelle historien. Jeg føler den har mitt DNA, at sjelen min er i den. Egentlig hadde jeg tenkt å skrive en annen bok, men følte at jeg måtte komme med «noe mer». Jeg føler at hele universet mitt får mer tyngde når folk leser hvor jeg kommer fra, at jeg har opplevd noe, har en bagasje. Det er kanskje derfor jeg alltid har hatt denne drivkraften. Jeg kjente ingen da jeg kom til byen. Jeg har ikke tenkt, bare gjort, og aldri vært redd for å falle, oppsummerer hun. Nå legger Camilla Pihl ut på sitt livs første bokturne i tiden frem til jul. Der skal hun treffe de hun ellers møter i sosiale medier. 8.desember signerer hun bøker på Norli Strandgaten.

– Jeg har får personlige meldinger om boka hver dag. Det er rørende at folk forteller meg sine historier og viser meg tillit. Det er til hjelp for meg også, at de er trygge på meg.