OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

byNATT torsdag 21. september

Torsdag 21. september feirer vi Sykkel-VM med nattåpent, allsang med byens artister og knalltilbud i hele Bergen sentrum.

Torsdag 21. september feirer vi Sykkel-VM med nattåpent i hele Bergen sentrum. Da er det knalltilbud i byens butikker, allsang med mange av byens kjente artister på Torgallmenningen og helt unik VM-stemning i sentrum.

Her kan du lese byNATT-avisen med de beste tilbudene, underholdningsprogram og info om hvor enkelt du kommer deg til byn:

Les byNATT-avisen

ALLE VEIER FØRER TIL SENTRUM
Selv under Sykkel-VM er Bergen sentrum hele regionens desidert største og mest tilgjengelige knutepunkt.
Kollektivtilbudet vil være stort og godt, selv om det vil være lagt om i forhold til det som er normalt. Vi oppfordrer alle som kan til å reise kollektivt, eller aller helst gå eller sykle.

MED BIL
Etter kl 19 åpner Bygarasjen, Puddefjordsbroen, Damsgårdstunnelen, Nygårdstunnelen og Løvstakktunnelen. På dagtid før kl 19 må du kjøre via Danmarksplass – Solheimsviken/Gamle Bygårdsbro – Møhlenpris – Dokken/Nøstet og inn til KlosterGarasjen, CityPark og de andre p-husene som er døgnåpen og som har veldig mye ledig plass nå under VM.

BUSS
32 ekstra shuttlebusser går kontinuerlig på hovedinnfartsårene til og fra Bergen busstasjon fra morgen til kveld. Til og fra terminalene i Loddefjord, Oasen, Åsane, Knarvik, Lagunen, Os og Straume, med avgang fra hvert sjette til hvert 20. minutt. Dette er innleide turistbusser
og vil ikke være i «Skyss-profil». De vil være merket med endestopp + direkte. Bussene vil ikke ha billetteringsutstyr om bord. Billettkjøp må derfor gjøres før man går om bord. Det er vanlige takster, men alle Skyss VM-billetter er gyldige
på shuttlebussene, også utenfor sone Bergen. Shuttlebussene kommer i tillegg til de ordinære rutene. Klokken 08.30-19.00 vil bussene kjøre til og fra Bergen busstasjon og ikke gjennom sentrum, det vil ikke gå buss i Sandviken, og alle busser til Åsane vil kjøre Fløyfjellstunnellen. Skyss har oppdaterte rutetider i appen og på nettsiden skyss.no/sykkel-vm

BYBANE
Siste stopp til sentrum: Nonneseter. Første holdeplass ut fra sentrum: Bystasjonen.

TAXI
Taxier kan kjøre friere enn privatbiler under Sykkel-VM. De fleste drosjeholdeplassene i sentrum flyttes fra sin vanlige plass under arrangementet.

HURTIGBÅTER OG BEFFEN
Ekstra avganger til Nordhordland og Askøy. Beffen går Bradbenken-Nykirkekaien og Bradbenken-Sandviken v/Fiskerimuseet.

PARKERING
For deg som må bruke bil, vil det også under Sykkel-VM være mange tusen parkeringsplasser i sentrum. Under Sykkel-VM vil KlosterGarasjen*, NordnesGarasjen*, CityPark*, Sentrum P-Hus* og SolheimsGarasjen være åpen for inn og utkjøring hele døgnet. Det er kun mulig å kjøre inn i ByGarasjen før kl.08.30 og etter kl.19.00. Utkjøring hele døgnet. På byNATT etter kl 19 vil det altså være åpent for inn- og utkjøring.
*Kjør via Gamle Nygårdsbro kl 8.30-19.

Husk å bruke byen din – også under Sykkel-VM!