OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

byLØRDAG 7. september

Matfestival, Ølfestival, Bergenhusdager, markeder i byrom og strøk, høstens nyheter, gode tilbud, barneaktiviteter, stort utvalg spisesteder, kaféliv, kultur og underholdning. Velkommen til byLØRDAG i den fantastiske byen din!

byLØRDAG

Last ned byLØRDAG-avisen med de beste tilbudene

 
Sammen med nærmere 500 medlemsbedrifter innen handel, servering, kultur og opplevelser har Bergen Sentrum gleden av å invitere til byLØRDAG 7. september. Oppdag høstens produktnyheter, besøk festivaler og markeder i byrom og strøk, besøk noen av de mange nye butikkene, serveringsstedene eller kulturtilbudene, slapp av, nyt bylivet og kos deg! Her er et lite utdrag av alt det gøye som skjer i byn på byLØRDAG:

Bergen Matfestival

Bergen Matfestival på Bryggen og Fisketorget
Over 100 matprodusenter selger frukt/bær, sider, brød, kjøtt, fisk, ost og en mengde med smaksprøver. Mathallen, Fisketorget: Rebusoppgave for hele familien, inspirasjonskurs/matkurs med ulike tema hos Norsk Sjømatsenter, Kokkekurs for barn 10-14 år, Lerøy’s Sushidemonstrasjon, Fisketorgets Sjømatbord, Fiskeauksjon.

Kl. 10-18

www.matfest.no

Bergen Ølfestival

Bergen Ølfestival på Bryggen
Bergens egen ølfestival med fokus på håndtverksøl og øl som et helhetlig kulturprodukt. Øl er så mye mer enn bare «halvliteren». Besøk av mange av landets fremste bryggerier og fra et cideri fra Hardanger.
Kl. 12-20

www.bergenolfestival.no

Bergenhusdagene

Bergenhusdagene 2013 på Bergenhus Festning
Storslått familiearrangement med middelaldermarked og mange andre aktiviteter for både små og store. På Bergenhus.
Kl. 12-16

www.bymuseet.no

MS Granvin - Foto: Harald Sætre

Havneturer med MF Granvin
Bli med på havnetur med veteranskipet MF Granvin.
Avgang kl. 11, 13 og 15.

Bergen Bymarked på Festplassen
Masse markedsboder fra hele Norge, hoppeslott/lekepark, give aways, konkurranser, vann aktiviteter på lille Lungårdsvann og mye mer moro for hele familien.
Kl. 10-18

Raff Designuke

Raff Designuke – Høstens raffeste uke!
Utstillingsvinduer i sentrum er knyttet sammen til en vandreutstilling.
Hele dagen

www.designregionbergen.no

TGI Friday's

Ballongslipp på TGI Fridays
TGI Fridays er blitt fin og ny, og feirer med tidenes ballongslipp i Bergen sentrum. 500 ballonger stappet med Fridays gavekort og byGAVEKORT sendes til værs og utover byen!
Kl 14

Les mer her

#vekstlandet

Finale i Vekstlandet Instagram Gategalleri på Torgallmenningen kl 12-14?
Finalen i Vekstlandets Instagram-konkurranse går av stabelen på Torgallmenningen. Juryen har plukket ut de 100 finalistene, som stiller ut sitt bilde på Gategalleri på Torgallmenningen. Her oppfordres besøkende til å like de bildene de synes er best og bildet som får flest stemmer vinner.
Kl 12-14

www.vekstlandet.no

Barneaktiviteter på Bergen kino

Premiere på «De tøffeste gutta» og barneaktiviteter på Bergen kino
Premiere på publikumsvinneren fra Barnefilmfestivalen i Kristiansand, den norske filmen ”De tøffeste gutta”. På byLØRDAG blir det aktiviteter utenfor kinoen hvor det blir mulighet å teste både styrke og mot. Billettpris på alle familiefilmer på byLØRDAG: kr. 70.
www.bergenkino.no

Marken
Markedstemning og gode byLØRDAG-tilbud i den spennende gågaten.

Norwegian Spirit på Jernbanestasjonen

Norwegian Spirit på Jernbanestasjonen
Alle som besøker garn- og strikkebutikken Norwegian Spirit på Jernbanestasjonen på byLØRDAG blir med i trekningen av gratis garn og høstens strikkekatalog fra ROWAN eller DROPS (5 vinnere à verdi kr. 1000). På byLØRDAG er alle ansatte på jobb og vi inviterer kunder som står fast med sine strikkeprosjekt om å ta dem med til oss for råd og veiledning. Ellers har vi mange go´biter til en god pris bare denne dagen.

Kl 10-15

Les mer her

Skostredet

Skostredet
Utemarked med gode tilbud og spennende butikker og spisesteder.

Litteraturhuset i Østre Skostredet

Høytlesning og kafekos med Zinken Hopp på Litteraturhuset i Østre Skostredet
Grøt, saft og høytlesning i Zinken Hopp. En salig stund med sukker på. Opplesing holdes på (stort sett kontinuerlig) oppfordring, som et drop-in-tilbud for alle barnefamilier i byen. Forsyn deg med grøt, lån litt tegnesaker eller stable et putetårn. Neste høytlesning er rett rundt hjørnet. Merk: slutter klokken 14:00 på grunn av verksted.
Kl. 11-14

www.litthusbergen.no

Leseløveverksted på Litteraturhuset
Vi feirer leseløvens bursdag! Nhu Diep presenterer barna for en historie med spesiallagde illustrasjoner. Deretter er det barnas tur til å komponere. Vi stiller med verktøy og dupedittmateriale så lenge barna bringer kreativiteten! Løveverkstedet er et samarbeid med Cappelen Damm og en feiring av Leseløvens 25-årsjubileum. Forlaget byr på bursdagsboller, saft og leseløvegaver til alle bursdagsgjestene!
Kl. 14-15.30

www.litthusbergen.no

Dette Er Vår Ungdom av Kenneth Lonergan på Litterturhuset
En svart komedie om vennskap, forelskelse, en ryggsekk full av penger og 20 gram kokain. Med Jonas Garberg, Gwen Kortsen og Magnus Rostad.
Kl. 18

www.litthusbergen.no

Jazzkveld på Colonialen i Litteraturhuset
På kafeen i Litteraturhuset er det jazzkveld med levende underholdning.
Kl. 22

Velkommen til Gågaten

Gågaten
Markedsdag med stort utemarked.

Ny ChicaStore på Strandkaien 16

Strandkaien
ChicaStore har åpningsfest på Strandkaien 16, med fantastiske tilbud, tips og veiledning samt utdeling av goodie bags fra kl 12.

Møt Vennebyen på Xhibition

Xhibition
Vennebyen kommer på besøk. Varighet 20 minutter hver gang.
Kl 12 og kl 14

www.xhibition.no

Utebasar hos Sundt

Sundt
75-års jubileumsfeiringen fortsetter med utebasar, musikk og mange gode tilbud.
Kl 10-18

www.sundtmotehus.no

Bergen storsenter
‘My Dough’ byLØRDAG hos BR-Leker på Bergen Storsenter. Konkurranser om My Dough-premier og gode byLØRDAG-tilbud. Påmeldingsskjema finner du i butikken.
Kl. 10-18

www.bergenstorsenter.no

Kløverhuset
Instagram-konkurranse med flotte premier. Se konkurranseregler i byLØRDAG-avisen som kommer med BT torsdag 5. september. Flotte tilbud og presentasjon av ny høstkolleksjon.
Kl. 10-18

www.kloverhuset.com

Kunnskapsrik moro på VilVite

Kunnskapsrik moro på VilVite
VilVite er fullt av spennende aktiviteter for hele familien. To av favorittene i utstillingen er å lage værmelding i Værstudio og programmere roboten Robert til å synge. Prøv også vår nye Luftmagi! Hovedutstillingen har over 80 ulike interaktive installasjoner med mye å gjøre og finne ut av.
Kl. 10-17

www.vilvite.no

Roe møter… Edderkoppeksperten Petter Jordan på VilVite!
Vitelystne Roe har invitert eksperten Petter Jordan til VilVite for å fortelle oss om edderkopper. ”Roe møter…” er et naturfaglig talkshow med ønske om å vekke nysgjerrighet og lærelyst hos ’barn i alle aldre’.
Kl. 13

www.vilvite.no

Båtverksted på VilVite
Bli med og bygg din egen miljøvennlige båt. Senere i september kan du bli med på båtrace med båten du har bygget. Påmelding. Les mer på www.vilvite.no
Kl. 13.30

www.vilvite.no

Vitenshow: I sanseverden på VilVite
Mads Magi og Nina Nevron viser deg med underlige eksperimenter hvor lett det er å lure sansene dine. Anbefalt fra 7 år. Varighet ca 25 min. 
Kl. 15.00

www.vilvite.no

Siste innspurt i valgbodene på Torgalmenningen
Møt politikerne som skal representere deg, Bergen og Hordaland to dager før valget!
Kl. 10-17

Lille Øvregate

Nhu Dieps utstilling, teater og fjesmaling hos Leker og mer i Lille Øvregate
Nhu Diep er etterspurt både som illustratør og barnebokforfatter. Utstillingen er en svingende mix av mennesker, dyr og diverse dingser – alt til salgs. Teater!  –  en dukkeforestilling. Mette Wernøe  er en legende i Bergens dukketeatersammenheng. Det er alltid gøy i hennes verden.  Dette har du ikke sett før. Og det er til overmål gratis! Både før og etter teateret:  – bergens beste fjesmaler Anne Helene Meen. Bli ny i en fei! Og kanskje Anne Helene stiller med hjemmelagd snop også??
Kl. 11-17, teater kl 13

<a target="_blank" href="

%20www.vilvite.no»>www.lekerogmer.no

Dypere enn lyset på De naturhistoriske samlinger
Etter å ha vært på reise til i alt 11 land og 17 ulike byer er nå museets vandreutstilling Dypere enn lyset tilbake i Bergen. I denne spektakulære utstillingen møter du livet på de virkelig store havdyp!
Kl. 10-16

www.uib.no/universitetsmuseet

Bevegelser i det 20. århundre på Kode 4
Følg strømningene i det 20. århundres kunst, med et internasjonalt og lokalt perspektiv.
Se blant annet flere hovedverk av Picasso og Klee, samt viktige verk av kunstnere i den dansk-kontinentale CoBrA-gruppen og Victor Vasarely og Bergensavantgarden 1966–1985.
Kl. 11-17

www.kodebergen.no

En reise mellom to verdener på Bergens Sjøfartsmuseum
Ny, stor utstilling om den Den norske Amerikalinje. Hvordan ble den realisert? – Hvordan fungerte amerikafarten? – Hvem reiste med Den norske Amerikalinje? – Hvordan var livet om bord?
Kl. 11-15

www.bsj.uib.no

Fabulus – hjernekrumspring og hjertepiruetter på Lysverket
KunstLabs nye utstilling setter fri fantasi og kreativ tenkning i fokus. Utstillingen viser verk fra museets samling, av kunstnere som Pablo Picasso, Paul R. Gauguin, Dagfin Werenskiold, Bård Breivik og Kjartan Slettemark.
Kl. 11-17

www.kunstmuseene.no

Nikolai Astrup på Kode 4
Utstillingen behandler tema som Astrups motiver, hans særmerkede formbehandling, ideer, kunstnerliv og samfunn, og setter fokus på betydningen av Nikolai Astrups kunst for publikum i dag.
Kl. 11-17

www.kodebergen.no

Rasmus Meyers Samlinger på Kode 3
Rasmus Meyers Samlinger er gjenåpnet i oppusset stand. Museets Munch-samling stilles nå ut samlet for aller første gang. Opplev også høydepunkter fra museets store samling av papirverk for første gang på over 20 år, og en eventyrlig samling nordisk gullalderkunst og historiske bergensinteriører.
Kl. 11-17

www.kodebergen.no

Sølvskatten – Bergens gullsmedkunst på Kode 1 – Permanenten
Mer enn 600 gjenstander i sølv og gull stilles nå ut i Permanenten Vestlandske Kunstindustrimuseum. Drikkekanner, begre, skjeer, smykker, vindusemalje er bare noe av det du kan finne i det spektakulære utstillingsrommet.
Kl. 11-17

www.kunstmuseene.no

De utrolige – barnekino på Hovedbiblioteket
Møt en utrolig familie. Helt utrolig! Hvertfall sånn innerst inne. Utenpå ser de ganske vanlige ut. Og de virker som de fleste andre familier. Men de er SUPERHELTER!
Kl 12-13.55

www.bergenbibliotek.no

Utstilling: Sko på Bryggens museum
Utstillingen Sko viser vår lokale skohistorie fra middelalderen til i dag, og presenterer et mylder av sko, moter, håndverk og gode råd. Vi presenteres også et 30-talls helt personlige skohistorier om folks forhold til sko. I utstillingen finner du blant annet sko fra Leif Ove Andsnes, Tomas Espedal, Kirsten Maraton Melkevik og Bo Andre Namtvedt m.fl.
Kl. 12-15

www.bymuseet.no

Dyveke på Store Scene, DNS
Dyveke er en fortelling om de  sterkeste kvinnene som har vandret i Bergens gater. Velkommen til en makeløs og spennende forestilling. Av DNS egen skuespiller Stig Amdam.
Kl. 18

www.dns.no

Ein god dag kjem aldri for tidleg på Logen Teater
Ein leiken kabaret frå Ivar Aasen til Odd Nordstoga. Poesi, rap, viser, dikt, folkesongar og ein del gammal skit blir pussa støv av og sett til å skine.
Kl. 18

www.logen-teater.no

Meet Me på Lille Scene, DNS
Hva skjer når livet ditt settes på vent? Når du ikke kan planlegge mer enn en dag om gangen og ikke kan tillate deg å ha noen mål for tilværelsen? Meet me er full av raseri og frykt, ungdommelig vitalitet og pågangsmot. Forestillingen går inn under DNS Ung-satsningen 2013.
Kl. 18-19

www.dns.no

Christine Hope …roer seg kraftig ned på Ole Bull Scene
Christine Hope er klar med et helt nytt show. Også denne gangen vil vi møte Hope og alle hennes kjente karakterer, samtidig som vi blir kjent med nye «ansikter».
Kl. 19

www.olebullscene.no

Usig Festivalen 2013 på USF Verftet
Datarock, Purified In Blood, Cruising Carnival, Shattered Society og Goddamn avslutter denne 3-dagers festivalen på Verftet på byLØRDAG.
Kl. 20

www.usf.no

Major Parkinson – 5 years anniversary på Det Akademiske Kvarter
Bergen Realistforening presenterer Major Parkinson som nok en gang stiller på scenen i Teglverket på Kvarteret. Major Parkinson gir ut ny singel etter 3 år, «Euthanasia Roller Coaster».
Kl. 21

www.kvarteret.no

Karibisk Latinfest hos Tandoori Tapas Bar & Restaurant
Eksotisk latin- og karibisk opplevelse. DJ spiller variert latinamerikansk musikk; salsa, bachata, merengue, topical, latinhits, cumbia og zouk.
Kl. 23-03

www.tandoori-tapas.no

Hvem tror du at du er? på Hovedbiblioteket
Lyst til å granske egen slekt? Det er hjelp å få på biblioteket! På byLØRDAG vil folk fra DIS-Hordaland bistå alle interesserte med å granske slekten.
Kl. 10-15

www.bergenbibliotek.no

Swing’n’Sweet Jazzclub på Ludvig Bar Scandic Neptun
Levende musikk med Louisiana Washboard Five.
Kl. 14-17.30

www.swing-n-sweet.no

Norway Open 2013 i bordhockey på Studentsenteret
Internasjonal turnering i bordhockey i Parkveien 2.
Kl. 9-19

www.puck.no

Leprous @ Garage
Leprous returnerer til Garage i Bergen. Support: Seven Impale.
Kl. 22

www.garage.no

Stasys Povilaitis på Ricks
Konsert.
Kl. 22

www.ricks.no

Velkommen til Akvariet

Pingviner, sjøløver og andre opplevelser på Akvariet
Nye opplevelser for liten og stor.
Kl 10-18

www.akvariet.no

Besøk byens tak med Fløibanen

Besøk byens tak med Fløibanen
Lekeplassen på Fløyen har byens beste beliggenhet. Nye spesialkonstruerte lekeapparater, flotte steinskulpturer av hester, og rett i nærheten en spennende Trollskog. Et helt naturlig og nødvendig stopp for alle barnefamilier.
Kl. 07.55-21.30