OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

byLØRDAG 10. september 2016

På byLØRDAG vil sentrum syde og koke av spennende aktiviteter, markedsstemning og gode byLØRDAG-tilbud.

Markedsstemning på byLØRDAG

På byLØRDAG 10. september 2016 kan du ta del i alle slags, mangfoldige opplevelser rundt omkring i hele by´n. Gjør en god handel, slapp av, nyt byen og folkelivet og kos deg! Det beste tilbudene ser du her, og alle byVENNER har fått påfyll med 31 nye engangskuponger i byVENN-appen.

Les byLØRDAG-avisen

Hva skjer?

På byLØRDAG skjer det enda mer enn vanlig rundt omkring i hele sentrum. For både store og små. Her er et lite utdrag:

Stort byLØRDAG-marked på Torgallmenningen og utenfor Sundt


På Torgallmenningen kl 10-18.


Butikkene har torgsalg utenfor Sundt kl 9-18. Høy markedsstemning med gode byLØRDAG-tilbud også inne på SUNDT motehus.

På byLØRDAGmarkedet på Torgallmenningen kl 10-18 og utenfor Sundt kl 9-18 deltar følgende utstillere:

 • Accessorize
 • Akvariet
 • Arven
 • b. young
 • BIT
 • Brandstad
 • Carlings
 • Chillout
 • Kolibri
 • Kondomeriet
 • Mammashop
 • Moliere
 • Nilssen på Bryggen
 • Regn
 • Rubens Skattkammer
 • Scandic
 • Sykkel VM
 • TIF Viking
 • TV-aksjonen
 • UNA Restauranter
 • Vero Moda
 • Volt Magasin
 • Bik Bok
 • Carlings
 • Digg Hair
 • Urban
 • Volt
 • Wow

Bli med i #JAKTENPÅSIGGE


Scandic inviterer til et ellevilt rebusløp med fine premier på byLØRDAG. Møt opp i Scandic sitt telt på byLØRDAG-markedet på Torgallmenningen fra kl. 11.00. Her deles ut nystekte skillingsboller, og ballonger til barna, før start.
Det blir morsomme aktiviteter og matservering på alle Scandic sine hoteller i sentrum. Flotte premier venter de som kan finne Scandics maskot Sigge, og ta de beste bildene med ham med hashtag #jaktenpåsigge

Bajazzfestival på Østre

Bare Egil og Aslags Superpopulære Barneshow, Silja Sol m.m.

Bajazzfestivalen er en festival for barn som foregår på Østre i Østre Skostredet på byLØRDAG 10.9. og søndag 11.9. Det er to forestillinger pr. dag. Du får med deg alle innslagene uansett om du kjøper billett til tidlig (11:00-1400) eller til sent (13:00-16:00). Billetter kjøpes via bergenjazzforum.no På byLØRDAG kan du oppleve dette:

Bare Egil og Aslags superpopulære barneshow
Med Egil Hegerberg, gitar og vokal og Aslag Guttromsgaard, trommer og vokal. En fantastisk konsert for små og store! I Egils verden treffer vi rare folk og dyr, klær som forsvinner på mystisk vis, forelskede muslinger og mye mer. De voksne husker han kanskje best for førsteplaten Absolutt Ikke Bare Egil Band. For noen er han kanskje mer kjend som Gaute Groms fra barne-TV. Arrangører melder om både publikums- og latterrekord på Egil sine tidligere barnekonserter. Passer best fra 5 år og oppover.

Silja Sol(o)
Norges beste allsang-indie-pop-pønk-rocker-inspirert-av-Grieg stiller alene på scenen med et låtmateriale som fester seg i knollen ved første lytting.

Trommesirkel. Finn den magiske trommen!
Musikkterapistudenter presenterer en aktivitetsforestilling for barn, der de i samspill med bandmusikere musiserer i trommesirkel. Forestillingen passer for aldersgruppen 5-11 år og krever ingen forhåndskunnskaper.

Akvariet

På Akvariet skjer det noe hver time gjennom hele dagen, så her kan dagen fylles og nytes!
Kl 11.00 Pingvin – møt gjengen i pingvindammen.
Kl 12.00 Sjøløve – møt sjøløvene Amy, Kim og Laura.
Kl 13.00 Sel – møt selen Selma i hennes nye seldam.
Kl 14.00 Tropisk guiding (mandag – fredag)

Opplevelse med lærelystgaranti! Det hender at mannlige pingviner adopterer egg og blir verdens beste ”mødre”, skilpadder kan puste med rumpen, plasten vi kaster hvert år blir til flak i havet på størrelse med et helt land og edderkopper beveger seg ved hjelp av hydraulikk. Etter et besøk på akvariet vet du garantert noe du ikke visste fra før. Og du vet det med hele kroppen – ikke bare hodet. Selv om du risikerer å bli litt våt, er nærheten til dyr du kan oppleve hos oss noe som varer leeeenge. På Akvariet kan både barn og voksne se, føle, lese og følge både dyr og dyrepasserne på kloss hold. God mat får du også: Biologen Akvariet er et brasseri med skikkelig mat av skikkelige råvarer.

Bergen Assembly

Bergen Assembly er en kunsttriennale med en rekke arrangementer rundt omkring i sentrum. På byLØRDAG kan du blant annet oppleve Sonic Therapy Sessions, en helt spesiell lydopplevelse, i Sentralbadet. Se mer info. og fullstendig program på bergenassembly.no

Bergen kino

På Bergen kino blir det ulike aktiviteter for barn mellom kl 12 og 16. Alle familiefilmer på byLØRDAG: barn 80,- voksne 90,-. Opplev Gråtass gir gass, Kubo og det magiske instrumentet, Oppdrag Dory, SVK, Istid: På kollisjonskurs, Kjæledyrenes hemmelige liv.

Vafler og konkurranse på Kløverhuset

– 12:00 – 16:00 Utdeling av tilbudsflyers
– 12:00 – 16:00 Servering av vafler, og drikke Kvitteringskonkurranse: vinnerne premieres med gavekort på 1000,- kroner.

Les byLØRDAG-avisen

FløyenKids og Trollala på Fløien

Har du lyst til å bli bedre kjent med Trollala og gjøre små oppdagelser på Fløyen? Eller møte kashmirgeitene Fløyenguttene? Prøv vår nye Trollala natursti med 10 poster på Fløyen. Løypen starter ved inngangen til Trollskogen, like bak Fløistuen varmestue. Løypen er merket med merkebånd og det er lett å finne postene underveis. Naturstien er cirka 1 km lang, den går delvis på stier i skogen og på veier, og er ikke tilrettelagt for barnevogn. Premie: Etter endt natursti kan du hente deg en fin diplom i billettluken på nedre stasjon eller i Fløistuen varmestue. Fasiten finner du i avgangshallen på Fløibanens øvre stasjon.

Heksehistorie i Rosenkrantztårnet

Utstilling om presteenken Anne Pedersdatter som i 1590 ble brent som heks på Nordnes. Kl 9-16.

byLØRDAG på Xhibition

Gratis sukkerspinn, Lightchaser-konkurranse, lekeplass for de minste og mye mye mer.

Lek og lær på VilVite

Ca. 100 installasjoner med mye å gjøre og finne ut av, bl.a. Prosjekt Fantasi med utstilling og verksted og 20X0 – En reise til fremtiden. Kl 11 & kl 14: 3D-film: Den tapte verden. Kl 12 & kl 15: Vitenshow: Gi gass, Argon! Kl 13 & kl 16: 3D-film: Robin Hood. Kl 13.30: Prosjekt Fantasi-verksted.

Barnas kulturhelg på Norges Fiskerimuseum

På Norges Fiskerimuseum i Sandviken kan store og små bli med på Barnas kulturhelg på byLØRDAG 10.9. og søndag 11.9, begge dager fra kl. 11-15. Du kan blant annet bli med og lage sjødyr til den nye utstillingen og jakte på sjødyr i fjæren.
Hvis været tillater det, blir det guidet kajakkpadling i havnen og museets robåter ligger også klare for aktive familier. I Von Tangen Fiskebar vises maritime barnefilmer. Her kan også sjøutsikten nytes til småretter eller noe søtt. Inngang er gratis for barn, kr 90 for voksne.

Lillelørdag på Litteraturhuset

Borte vekk i verdensrommet! Grøt, saft og høytlesning fra et stort utvalg barnebøker og forfattertreff med Flu Hartberg.

Kunsthuset Wendelboe på Engen

Arne & Vidar B. Mæland stiller ut skulpturer og malerier på Kunsthuset Wendelboe. Kl 12-17.

KODE – Kunstmuseene i Bergen

KODE 3: Munchsamlingen. KODE 4: Nikolai Astrup – veien hjem, Bevegelser i det 20. århundre, Bergen og verden: 1400-1900, KunstLab og Drømmedryss.

Den Nationale Scene

Kjøkkenheisen (The Dumb Waiter) på Lille Scene kl. 18. Direktøren for det hele i Teaterkjelleren kl. 18.

Edvard Grieg Internasjonale Pianokonkurranse

Edvard Grieg Internasjonale Pianokonkurranse arrangeres for femtende gang i Norge. Selve finalen går av stabelen i Grieghallen på byLØRDAG, med Bergen Filharmoniske Orkester og 3 finalister. Vi får oppleve prestasjoner på høyt internasjonalt nivå, med ulike uttrykk og ulike personligheter. Finalen bedømmes av en jury, men du kan også stemme på din favoritt til publikumsprisen.

Program på byLØRDAG

1800-2000: Finale med Bergen Filharmoniske Orkester. 2000-2030: Avstemning om Publikumsprisen. 2030-2100: Kunngjøring av vinnere og prisutdeling. Se mer på griegcompetition.com

MedHum-løpet 2016

Medisinstudentenes Humanitæraksjon arrangerer veldedighetsløp rundt Lille Lungegårdsvann. Kl 12.30.

De Kulturhistoriske Samlinger

Grunnlovsutstillingen “Vi 1814 – 2014”. Kl 11-16

Vinkveld på Grand Bergen

Opplev en unik kveld på Grand på Nedre Ole Bulls plass. Kl 18-02.

Palo Macho på S12 i Skostredet

Utstilling med Palo Macho. Unike og særegne glass-malerier. Kl 12-17

Dagfinn Lyngbø på Ole Bull Scene

Opplev Supersmud – en helaften fylt av stand up og musikalsk humor. Kl 19 og 21.30.

Ørjan Burøe-Fordommer på Lille Ole Bull

Forestillingen tar tak i tabubelagte temaer som vi kanskje ikke snakker så mye om. Kl 21.

Vorspiel karaoke på Zachariasbryggen

I Pianobaren kl 20-23

Britain Calling på Hulen

Britain Calling. Kl 21-02.30

Landmark

Drømmepopen til Anna of the North. Kl 21-02.30

Trond Olsen Band på Madam Felle

Trond Olsen med band er tilbake. Kl 22.30-01

Nyåpning på Ricks med Jonas Aden

Sjekk ut nye Ricks Villa, Ricks Hage og Ricks Jungel med Jonas Aden, Manuel Moore, Hella, DJ Ulula og DJ Ungehelgesen. Gratis adgang, 22 år. Kl 22

Swing’n’Sweet Jazzclub

På Ludvig Bar, Scandic Neptun. Confusion med eget materiale. Kl 14-01

Edge:Nordic. Metallfestival på Verftet

På byLØRDAG kan du også oppleve en ny metallfestival på Verftet, The Edge: Nordic. Festivalen har fokus på et litt yngre publikum. Det blir blant annet egne områder for publikummere under 18 år. Program: Sylosis (UK), We Butter The Bread (DE) Adept (S), Eskimo Callboy (DE), Ribozyme (N), Corroded (S), Blind Channel (SF).

Zombie Walk i byens gater

Zombie Walk er et slags kostymetog der alle kler seg ut som zombier eller zombie-jegere. Man går en rute gjennom Bergens gater, og samles til slutt for en felles fotoshoot og mingling på Bryggen. Der blir det også premieutdeling i forskjellige

Reis kollektivt

Bussene, båtene og Bybanen tar deg helt inn til byopplevelsene. Les mer på skyss.no

Parkering

I Bergen sentrum finner du over 5.000 parkeringsplasser. De fleste enkelt og greit under tak. Du finner alltid en ledig plass. Nå er det også blitt enda billigere og enda enklere å parkere i sentrum. Fra Klostergarasjen kan du eksempelvis gå rett ut på Klosteret, i Markeveien, Strandgaten eller Gågaten. I Bygarasjen og Klostergarasjen får du nå halv pris på parkering på hverdager kl 19-07 og hele søndag. Hvis du laster ned den gratis Sesam Sesam-appen åpner bommen seg automatisk for deg. Enkelt og greit.

Les byLØRDAG-avisen

Bli byVENN