OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

Bergenske badeperler

Lei av å løpe til Verftet hver gang solen skinner? Savner du følelsen av sand mellom tærne? Da har vi et par alternativer å anbefale deg, sjekk ut noen av stedene du kan bade og sole deg i Bergen i sommer!

Lei av å løpe til Verftet hver gang solen skinner? Savner du følelsen av sand mellom tærne? Da har vi et par alternativer å anbefale deg, sjekk ut noen av stedene du kan bade og sole deg i Bergen i sommer!

Kilde: Nettmagasinet Utetrend
Av: Erik Aasebø

Foto: Erik Aasebø, Jan Robert Brandsdal og Bergen Kommune

Det er ikke alltid sol i Bergen, det er vi bergensere smertelig klar over. Men én ting er sikkert, og det er at når solen først titter fram så er vi på stranden så fort vi får mulighet, for Bergen har utrolig mange pene strender og badevann. Her er et knippe av stedene du kan ta deg en dukkert i sommer.

Krohnegården

Under majestetiske Løvstakken ligger den nylig renoverte badestranden i Krohnegården. Her er det lagt opp til at du kan både grille, sole deg og bade med venner og familie. Stranden ligger skjermet fra bilvei og er et fredelig og rolig sted å tilbringe sommerdagene.

Krohnegården ligger på Melkeplassen, mellom Fyllingsdalen og Laksevåg. Fra sentrum kan du ta 19-bussen som går direkte til Krohnegården.

Munkebotn

Fra Sandviken sykehus kan du lett finne stien opp til Munkebotsvannet. Du kan også komme deg til vannet fra Stoltzekleiven. Dette er et av de fineste badevannene i byfjellene og vi anbefaler å ta en dukkert etter en fjelltur i sommervarmen. Vi kan ikke love at temperaturen i vannet er så alt for høy, men forfriskende er det iallfall!

Fra sentrum kan du ta flere busser ut til Sandviken sykehus, blant annet nummer 4 og 3.

Nordnes sjøbad

Et steinkast unna sentrum, i Nordnesparken, finner du denne perlen av en badeplass. Her kan du sole deg på gresset i parken, ta en dukkert i sjøen eller svømme noen lengder i det oppvarmede bassenget. Det koster kun 75, – for en dag i sjøbadet, og vi anbefaler på det sterkeste å søke tilflukt på tuppen av Nordnes når sommervarmen blir for intens.

Om du ikke ønsker å spasere ut til parken kan du ta buss nummer 11.

Sandviken sjøbad

Sandviken sjøbad er også å anbefale i sommer. Spesielt med tanke på at for å komme seg dit må man gå gjennom Gamle Bergen, noe som er en fin tur i seg selv. Sjøbadet er åpent hele sommeren og er en flott plass for en forfriskende dukkert.

Du kan enten ta buss nummer 3,4,20 eller 24 for å komme deg dit. Gå av ved Sandviken Sykehus.

Gamlehaugen

Det er ikke uten grunn at Kongen har valgt Gamlehaugen som sitt bosted når han besøker Bergen. Store grønne plener, vakre blomster, trær og en veldig fin badeplass. Dette er et perfekt sted å tilbringe late sommerdager.

Buss nummer 67 får deg fra sentrum til Gamlehaugen.