OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

Bergens største klubb åpner med et smell

Med sine tre utesteder i ett har ikke Ricks spart på noe når de nå vinker farvel til sine gamle stamgjester, og ønsker neste generasjon velkommen til en helt ny epoke i historien til Bergens største utested på byLØRDAG 10. september.

Konfettikanoner, lys, dansere som henger fra taket, Jonas Aden og flere internasjonale artister på scenen. Med sine tre utesteder i ett har ikke Ricks spart på noe når de nå vinker farvel til sine gamle stamgjester, og ønsker neste generasjon velkommen til en helt ny epoke i historien til Bergens største utested. En helt ny klubb åpner i Teatersalen på byLØRDAG 10.september. Med et smell.

Kilde: Nettmagasinet Utetrend
Tekst: Susann Hellesnes
Foto: Nikita Solenov og Ricks

Ricks, som er et av Bergens eldste og største utesteder, er nå inne i ett generasjonsskifte. Stedet åpner ny klubb i Teatersalen og samtidig helt nytt konsept for unge voksne, på hele Rickshuset. Konseptet til Ricks som tidligere bygget på filmen ”Casablanca” er avskrevet, nå gjelder personen, Rick. Han skal du nå hjem til, og du kan besøke han i både Rick´s Villa, Hage og Jungel, som er de tre nye utestedene på huset.

-Ricks hus blir det festligste huset i byen. Her har vi prøvd å lage noe som appellerer i alle ledd, til den nye generasjonen. Hvert av rommene skal kunne tilby deg som gjest en egen meny, musikksjanger og selvfølgelig en helt egen stemning i hvert rom. Her har du tre fester i ett, på Vestlandets største klubb, forklarer husets nye vert, Andreas Strømme.

Delta på åpningseventet og få mer informasjon her: https://www.facebook.com/events/280367222343314/

ET ANNERLEDES OG KREATIVT KONSEPT

I Ricks Villa, som er et av stedene, vil det være ren klubb. Her snakker vi lyd og lys av internasjonal standard, og det er også her mye av budsjettet har blitt brukt. Vi snakker mange hundre tusen, med den nye DJ- boksen, som er flydd inn fra Europa, som et av de villeste kjøpene.

– Vi fikk sendt en lyd- og lyspresentasjonsvideo av Ricks-eierne på 30 sekunder. «Bygg det sånn», sa de. Her blir det mørkt, festlig og mye lys. Ingen i Norge har så mye lys på en fastmontert nattklubb, det er vi sikker på.

I Ricks Hage vil det gå roligere for seg, her kan du mingle og høre hva folk sier, da det er senket volum i store deler av lokalet. Men den fete bakgrunnsmusikken består.

– Det er her du tar med vennegjengen eller deler en flaske med venninnen din. Har du lyst til å danse, anbefaler vi å dra ned i Ricks Jungel, her blir det hiphop og danserytmer hele veien. Går du ned dit kommer nok danseløven i deg ut ganske fort, tenker jeg.

ÅPNER MED ETT SMELL

Kanskje våkner danseløven i deg den 10. September? Da er det nemlig klart for åpningsfest for hele det nye utestedet. På åpningsfesten er det ikke spart på noe, og Andreas lover seks fete konserter, med blant andre Jonas Aden, Hella, ULULA, ungehelgesen fra Hiphop Bonanza, og gitaristen Manuel Moore som er flydd inn fra Portugal. Det blir også flydd inn dansere fra Dubai. Klubben er rigget med konfetti, CO2 og halvnakne damer som henger fra taket. Du hørte rett – fra taket.

De kommer hovedsakelig til å satse på studenter og unge voksne til midten av 30-årene. Aldersgrensen blir 22 år (men med studentbevis kommer du inn, etter fylte tjue).
Det blir også en øvre aldersgrense.

– Du kan ikke komme her nå som godt voksen. De har vi heldigvis et annet godt tilbud til nede på Zachariasbryggen.Vi skal ta vare på våre tidligere gjester på en fin måte.

Vi har besøkt en jentegjeng i sentrum som skal på åpningen 10.september.

Hva tenker de om åpningen av byens nye uteplass? Det er tross alt dem det nye festhuset er laget for.

– Dette kom som en positiv overraskelse, det at man har så mange ulike type steder i et og samme hus, det høres veldig bra ut. Også å slippe inngangspenger da, det blir deilig, sier Rikke-Sofie Jensen.

– Jeg liker at de satser på studenter, tidligere forbandt jeg Ricks-huset med voksne. Nå har jeg skjønt at dette har snudd. Jeg gleder meg til åpning, sier Siri Black.

– Vi tjener ikke penger på dette i høst, men gjør det med glede for å gi studentene totaltilbudet vi selv savner i Bergen. På mange måter bygger vi klubben vi selv har ønsket oss. Det blir studentvennlige priser, eget fredagskonsept og forskjellige egne menyer på fredag og lørdag, som oppgraderes fortløpende, forteller Andreas.

– Den største endringen skjer i Ricks Villa (tidligere Rick´s Teater), for du finner ikke sånne klubber noe sted på Vestlandet for øyeblikket. Man har mange mindre barer og klubber, men hvis du for eksempel ser på de store klubbene i for eksempel Miami og Barcelona, er det store lokaler, høyt under taket, dansere og store DJ bookinger innen forskjellige sjangre. Slik blir det i Rick´s Villa også, med internasjonale bookinger hver uke.

Følg Ricks på instagram: @Ricksbergen

BRUKT SVIMLENDE SUMMER PÅ BOOKING

Artistbooking er noe av det som er brukt mest tid og penger på i den nye storsatsningen.
Erik Vindenes står ansvarlig for alle artistbookinger, og sier seg fornøyd med jobben han har gjort så langt. På åpningsfesten 10.september kan man blant annet glede seg til artister som Jonas Aden (eneste nordmann noensinne som er signert av giganten Spinnin’ Records), den Oslobaserte DJ-duoen ULULA og gitaristen Manuel Moore, som er flydd inn fra Portugal for anledningen.«Rick» liker å slå på stortrommen og har planer om å invitere artister av dette kaliberet hjem til sin Villa, hver eneste uke!

– Jeg sluttet som DJ, for å sørge for at alt går som det skal her. Vi legger mye fokus på DJ-ene og tre til fem forskjellige DJ-er vil spille på huset om lørdagskveldene. I tillegg skal vi innimellom ha større konserter med «signal-artister», som er ekstremt store bookinger, melder Erik.

Rikke fra HipHopBonanza skal spille nede i Rick´s Jungel på åpningen, og «Hella» skal bli fast support for hoved-DJ’ene på teaterscenen i Rick´s Villa.

– Hella pleier ikke spille lokale konserter, da han sikter en del høyere som produsent, så jeg føler han er riktige person for jobben. Han er en uslepen diamant på mange måter, og kjenner publikumet og det som skal skje.

Kan du røpe et navn du har booket inn for høsten?

– Blant annet Ingrosso, men også bookinger du mest sannsynlig ikke har hørt om, men som spiller på de store scenene i blant annet Berlin, London og Paris. Jeg kan si så mye som at ingen DJ-er fra Bergen har fått primetime på storscenen de første tre månedene hos oss nå. Det nærmeste blir Oslo, og de som er booket inn derfra er folk som står scenen i Ibiza og spiller, den dag i dag. Vi flyr med andre ord inn internasjonale artister, hver helg!

GLEDER SEG TIL Å SPILLE FOR GAMLE VENNER

Bergenseren Henriette Vindenes utgjør en halvdel av DJ-duoen ULULA, sammen med Julie Reistad. De spiller i Hagen på åpningskvelden. Henriette forteller at hun ble trigget av sjansen til å få være en del av noe nytt og stort.

– Gjennom hele samtalen jeg hadde (med min fetter) Erik Vindenes, sa jeg vel 15 ganger «dette er drit kult», da han fortalte om konseptet og hva som var nytt, sier hun.

Jentene har store forventninger til både publikum og kvelden.

– Med selveste Jonas Aden i Villaen kommer det til å klikke for de som liker det. Vi forventer masse folk, god stemning i alle rommene, og at vi kommer til å kose oss er ikke noe å lure på, mener DJ-duoen.

Duoen forteller at det kjekkeste med DJ-jobben er at man har muligheten til å sette stemningen for kvelden.

– Det å ha en innvirkning på et publikum er en veldig spesiell følelse. Vi vurderer alltid hvilket sted vi skal spille på, og har med oss ekstra musikk i tilfelle stemningen snur. Det gir også et kick å komme hjem til Bergen og spille for gamle venner. Vi gleder oss veldig.

FORVENTER FULLE HUS

Gjengen på Ricks ønsker alle hjertelig velkommen til åpning. Hvis alt går som planlagt forventer de fullt hus og trøkk utover kvelden.

– Målet er at det skal være smekkfullt i alle avdelinger. Når denne kvelden er over håper jeg folk ønsker å komme tilbake, og at de har kost seg på alle måter. Det er det viktigste, og det er det du jobber for også – at folk skal ha en fin opplevelse, avslutter Erik Vindenes.

Delta på åpningsfesten og få mer info her: https://www.facebook.com/events/280367222343314/