OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

Bergens moteskatter

Hender det at du vandrer gatelangs og innser at alle holder på de samme handleposene? Er du lei av å ende opp på jobb med samme genser som kollegaen? Eller er du bare på utkikk etter å utforske litt mer av hva Bergen har å by på innenfor mote?

Hender det at du vandrer gatelangs og innser at alle holder på de samme handleposene? Er du lei av å ende opp på jobb med samme genser som kollegaen? Eller er du bare på utkikk etter å utforske litt mer av hva Bergen har å by på innenfor mote?

Kilde: Utetrend
Fotografi og tekst: Melina Pambou Sundfør

Ryktet i hovedstaden er at vi bergensere er for konservativ i stilen, vi følger strømmen og skiller oss sjeldent ut i mengden. Men med årene har Bergen for alvor gjort seg litt mer bemerket innenfor motebransjen, med butikker som blant annet Pepper, Tennis og Høyer i bykjernen har vår kjære by begynt å jobbe seg oppover i eliten.

Skattejakt

Gjemt blant alle de ulike kjedebutikkene finnes det noen godsaker du kanskje aldri har lagt merke til eller hørt om, så la oss dra ut på skattejakt i byen mellom de syv fjell, og ta med deg lommeboken i samme slengen.

T. Michael

Er det noe denne moteriktige mannen kan, så er det å lage dresser av ypperste kvalitet. Her får du håndsydde designerklær som uten tvil vil være moderne og passende i fasongen. Klærne har et litt høyt prisnivå, men til gjengjeld så får du antrekk som er av øverste kvalitet. T. Michael, sammen med Alexander Helle, er i tillegg designerne bak merket Norwegian Rain. De lager iøynefallende jakker som gjør deg stilfull selv i den verste storm.

Twisted

Butikken i Nygårdsgaten fører et stort utvalg av merker med kvalitet og popularitet. Det er et utvalg rettet både mot kvinner og menn, noe som tilsvarer at det finnes noe for enhver smak på Twisted. Med merker som Mina UK ,Vivienne Westwood og Bolongaro Trevor fokuserer butikken mer på klær som skiller seg litt mer ut fra de vanlige kjedebutikkene og som igjen utfordrer bergenserne til å tørre litt mer.

Lot333

Lot333 er en butikk som fører mange ulike merker, Hancock, Ami, Dagmar og Whyred er kun en liten håndfull av de som finnes i butikken. Men andre ord så er dette en butikk hvor utvalget er stort og designerne er mange. Lot333 er opptatt av å presentere nye merker til byens befolkning, noe som forklarer det brede spekteret av både streetwear og motemerker. Det er en butikk hvor du har muligheten til å mikse ulike stiler og skape din egen personlige twist på det.

Scabal Heritage

Scabal er en kjent butikk for de fleste moteglade mennesker i Bergen og med sitt mål om å representere et eksklusivt alternativ innenfor moten, har de opparbeidet seg en god kundemasse. Scabal er med andre ord ikke en skjult skatt, men i 2013 valgte Scabal å utvide fra tre til fire butikker og opprettet Scabal Heritage i Strandgaten, et forsøk på å gjøre stilsikre menn enda mer tilfreds. Denne butikken fokuserer i hovedsak på den italienske trendmoten, med fine snitt og høy kvalitet. ”A little bit of Rome” kan vi nok godta.

Fortvil ikke

Bergen har for alvor tatt tak i rykteflommen fra østkanten med sine mange og stilrene butikker. Kanskje vi blir dømt på grunn av været, kanskje mange tror det ikke er mulig å kle seg moderne i regnstorm. Så la oss heller bruke regnet til en fordel, la oss vise resten av Norge at man faktisk kan se eksepsjonelt stilfull ut selv om vi befinner oss i Bergen by.

Bruk siste del av konfirmasjonspengene eller spar neste lønning, ta turen innom T. Michael eller Scabal Heritage og skaff deg en dress jentene vil dåne over. Ikke fell en tåre når Tennis er tom for skoene du ville ha eller siste størrelse i Samsøe genseren forsvant rett foran øynene dine på Høyer. La heller en gledeståre falle når du finner skoen hos Lot 333 og genseren hengende hos Twisted. Eller en av de andre, spennende motebutikkene du finner i Bergen sentrum.

Butikkoversikt