OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

Bergenhusdagene 2011

Lørdag 10. og søndag 11. september er det duket for Bergenhusdagene. Bergenhusdagene er et storslått familiearrangement. På dette gratisarrangementet kan dere få oppleve Bergenhus sin lange og stolte historie, med mange spennende aktiviteter for både barn og voksne. Opplev en ekte middelaldersk ridderturnering, lær å traktere sverd og pil og bue selv eller lag din egen strutthette. Bli underholdt av fortellingen om Slaget på Vågen. Barna kan lære mye gjennom aktivitetsløypen, eller kanskje de heller vil ombord i noen militære veterankjøretøy? Det er også mange aktivteter for voksne – her blir det utstilling og foredrag om middelalderens våpen, historisk vandring på området og konsert. Kanskje dere vil ta en tur opp på Håkonshallens tak?

Arrangementet varer fra kl 12 til 18 begge dagene og innledes med en parade fra Vågsbunnen. Søndagen blir det også utendørsgudstjeneste på området kl 11.

Gratis adgang!

Last ned programmet: Klikk her

Bergenhusdagene blir til i et samarbeid mellom Bymuseet, Bergenhus Kommandantskap, Nasjonale Festningsverk og Statsbygg Vest med økonomisk støtte fra jubileumskomiteen for Håkonshallens 750-årsjubileum.