OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

Bergenfest 2010

Bergen har de siste årene fått lov til å være vertskap for de aller største stjernene musikkbransjen kan frembringe, og publikum har virkelig visst å ta for seg av godbitene som har blitt servert på løpende bånd.

Mange artister, tilreisende publikummere og sentralt plasserte personer i musikkbransjen har latt seg imponere over både byen og dens konsertpublikum. ”An extremely well educated audience” var en artistkommentar vi fikk for en tid tilbake. Vi tror at Bergenfest har hatt – og fremdeles vil ha – en viktig rolle i så henseende.

Om to år feirer Bergenfest 20-årsjubileum. I seg selv en bragd i dagens turbulente festival-landskap. Bergenfest har vokst til å bli en av landets største musikkfestivaler innenfor pop/rock/jazz. Årets program vil være med på å gi forventninger om mer av det Bergenfest er blitt kjent for opp gjennom årene, nemlig artister av høy kvalitet. Gjerne ikke alltid de mest kjente artistene, men alltid blant de fremste i sin sjanger. Eller på vei til å bli det.

Vi har valgt å legge stor vekt på dagspassene der du som publikummer kan gå fra scene til scene fredag 30. April og lørdag 1. Mai og oppleve stort antall artister hver kveld for en latterlig lav pris. Fredag 30. April er sågar overflødighetshornet The Fix, klubbmusikkens egen festival i festivalen, inkludert i dagspasset! Målet er å skape skikkelig feststemning i byen. Vi vil se deg og dine venner stå med festivalprogrammet i hånden ved den Blå Steinen mens dere høylytt diskuterer hvilke konserter dere skal få med seg i kveld!

Med internasjonale artister som Lou Reed’s MM3, Melody Gardot, The Residents, Don McLean, Randy Newman, Femi Kuti, Ultravox og New York Dolls på plakaten, ville de fleste festivaler hatt all grunn til å briske seg og være stolte.

Når vi i tillegg kan skilte med artister som svenske ingenting, Thåström og Veronica Maggio pluss vår egen John Olav Nilsen & Gjengen, Thomas Dybdahl og Jaga Jazzist blir det nesten for mye av det gode i løpet av en liten uke. Det er akkurat dét en festival handler om: overflod, fest og glede! Ta for deg i rikt monn, utforsk programmet og la deg rive med av artistene du elsker eller artister du ikke har hørt om før.

Bergens sikreste vårtegn er Bergenfest og et festivalpublikum yre av glede og forventninger!

Les mer: www.bergenfest.no