OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

Bergen Internasjonale Musikkfestival

Bergen Internasjonale Musikkfestival går av stabelen i perioden 22.-30 oktober. Årets festival snikåpner allerede fredag 22. oktober på Grand Hotel Terminus med spansk-honduranske Eva Cortes. Den unge sangerinnen og låtskriveren har med seg tre eminente musikere, har en nydelig stemme og spiller utvilsomt latinjazz. Det er helt gratis, så kom tidlig! Dørene åpner allerede kl. 20. Deretter går det slag i slag.

Festivalens treårsjubileum feires med å hente lyden av Barcelona – Ojos de Brujo – til Bergen for tredje gang. De slipper et splitter nytt album i oktober. Samme kveld spiller Beady Belle, som slapp sitt sjette album i midten av september. Det blir en fantastisk åpning med særs aktuelle artister. Vi oppfordrer også på det aller, aller varmeste å gå på konsert dagen etter, uansett form. Torun Eriksen med band er et must-see for alle musikkinteresserte.

Festivalen er forøvrig stolte av å kunne presentere en lokal artist med et stort internasjonalt publikum, som nå skal spille på hjemmebane. Nærmere bestemt Terje Isungset som har fått med seg tre dansere fra Carte Blanche for å gjøre en helt ny forestilling. På årets program er det også flere eksempler på samarbeid på tvers av landegrensene, som de to norsk-indiske samarbeidsprosjektene med henholdsvis Real Ones og Debashish Bhattacharya samt Food og Ravi Chary. Det blir også argentinsk tango, spansk jazz, gambisk griot, verdenmusikk fra Bergen og sigøynermusikk fra Østlandet, vel og merke med en mesterfiolinist fra Ungarn.

I tillegg er det laget plass til to musikere som er mest kjent fra litteraturens verden: Pedro Carmona-Alvarez og Ivar Orvedal. Sistnevnte har med seg pipeorgel, irsk sekkepipe, bukkehorn, hardingfele, indisk harmonium, et kor og mer til. Det blir to svært ulike konserter og vi gleder oss til å høre dem begge. For de minste er det laget et fire-dagers familieprogram som er helt gratis. Da får vi besøk fra Argentina, Brasil, Frankrike, Mexico, Cuba, Chile, Danmark, Tanzania, Norge og Gambia.

Vi håper dere finner noe som frister på årets program og ønsker dere en riktig fin festival!

Les mer her: Bergen Internasjonale Musikkfestival

Hør smakebiter her: http://www.myspace.com/bimf2010