OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

Bergen blir vertskap for Tall Ships Races i 2019

Bergen blir blant vertskapshavnene under Tall Ships Races 2019. Det betyr en ny stor folkefest i Bergen sentrum!

Bergen kommune melder mandag 11. januar 2016 at det er klart at Bergen blir blant vertskapshavnene under Tall Ships Races 2019. Det betyr en ny stor folkefest i Bergen sentrum!

Sail Training International (STI) annonserte  mandag vertskapshavnene for 2019, og Bergen ble en av vertskapsbyene, sammen med Ålborg, Fredrikstad og Århus.

Dette blir den femte gangen Bergen er vertskap for arrangementet, forrige gang var i 2014.

Byrådet har vedtatt at Bergen skulle søke om å få arrangementet i 2019. Det er Bergen City Event (Bergen Arrangementsselskap) som har utarbeidet og sendt søknaden på vegne av kommunen.

Paul Bishop, direktør i Sail Training International, er fornøyd med at de nå får en regatta med fire flotte havner, som alle har vært vertskap for Tall Ships Races tidligere.

– Komiteen har sett på ulike muligheter som gir én kort og en lengre etappe, og en spektakulær «Cruise in Company»-etappe langs en av de flotteste kystlinjer i verden. Dette blir en spennende regatta der skipene vil komme tett på hverandre, noe som tidligere har vist seg å være populært, sier han (oversatt fra engelsk).

– Det er svært gledelig at STI igjen har vist oss den tilliten at Bergen blir vertskap for dette flotte arrangementet. De fleste husker nok den fantastiske folkefesten i 2014. Dette viser nok en gang at Bergen har etablert seg som en arrangementsby i verdensklasse, noe som også var hensikten da vi valgte å etablere Bergen City Event, sier byråd for klima, kultur og næring, Julie Andersland.

The Tall Ships Races er et årlig internasjonalt seiltreningsarrangement i regi av Sail Training International og ble gjennomført for første gang i 1956. Et av hovedmålene for den ideelle organisasjonen er å bidra til å utvikle ungdommer mellom 15 til 25 år gjennom seiltrening, uavhengig av nasjonalitet, kultur, religion, kjønn eller sosial bakgrunn.

– Sjøfartstradisjonene er en viktig del av Bergens identitet. Samarbeidet med STI om Tall Ships Races bygger opp og forsterker Bergens posisjon som den fremste maritime byen i Norge. Bergen er byen for de store anledningene; Hansadagene i 2016, Sykkel-VM i 2017 og nå Tall Ships Races i 2019, bekrefter dette, sier ordfører Marte Mjøs Persen.

Kontakt

Ordfører Marte Mjøs Persen, mobil 916 55 699

Eventuelt politisk rådgiver Linda Lein, mobil 482 27 982

Kommunikasjons- og markedsføringsleder i STI Sally Titmus, mobil +44 23 9258 6367 eller epost sally.titmus@sailtraininginternational.org