OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

Årets tilbehør

Det er ikke alltid like lett å bli klok på trender som stadig kommer og går, spesielt siden det ofte virker som om garderoben må skiftes ut for hver årstid og runwayshow som kommer. Selv om våren er kommet betyr ikke det at du må skifte ut hele garderoben, men heller kanskje tilføre noen kule tilbehør som kan sprite opp garderoben din.

Det er ikke alltid like lett å bli klok på trender som stadig kommer og går, spesielt siden det ofte virker som om garderoben må skiftes ut for hver årstid og runwayshow som kommer. Selv om våren er kommet betyr ikke det at du må skifte ut hele garderoben, men heller kanskje tilføre noen kule tilbehør som kan sprite opp garderoben din.

Kilde: Utetrend
Av: Melina Pambou Sundfør
Foto: H&M og Dragana Kulovic

Lekkert og kult tilbehør kan løfte et hvilket som helst antrekk, og den perfekte hatten eller vesken kan være like viktig som den perfekte jakken. På lik linje med andre trender, så kommer det stadig nytt tilbehør som verdens moteelite mener vi skal satse på, og i år som alle andre år er det enkelte ting som skiller seg ut.

Silkesjalet

Vinteren er kanskje over, men sjalet takker ikke for seg grunnet sesongskifte. Denne våren er silkesjalet å se på de fleste stilikoner og i butikkene. Det kommer i alle størrelser og varianter, knyt det rundt halsen, bruk det i håret eller gjør det om til et belte på jeansbuksen. Silkesjalet er definitivt denne sesongens nøkkeltilbehør.

Bandana

Bandana er noe som har kommet og gått med årene, men som stadig klarer å snike seg tilbake i motebildet. Det kommer i alle regnbuens farger, så her er det bare til å velge og vrake. Bruk det til en dress for et rocket utrykk, knyt det på vesken eller rundt håndleddet som et armbånd. Det er kun fantasien som setter grenser.

Ryggsekk

Vonde skuldre og stiv nakke grunnet tunge vesker er historie, ryggsekken er nemlig tilbake. Sekken var å skimte både på Louis Vuitton og Burberry sin catwalk, og den har allerede kommet i ulike varianter i kjedebutikkene. Kombiner en skinnsekk sammen med en pen blondekjole, bland pent og røft. Hva er vel bedre enn noe som både er trendy og komfortabelt?

Choker
Choker-smykkete kom tilbake på banen i fjor, møtt med både begeistring og fortvilelse, sistnevnte da kanskje spesielt hos menn. Men denne trenden fortsetter sin marsj mot toppen og det ser ut som at choker-smykket får enda større popularitet i år. Nå kan man anskaffe seg smykket i alt fra gull, sølv, svart, beige, minimalistisk og voldsomt. Bruk en enkel topp eller genser til, husk at det er halsen som skal stå i fokus.

Runde solbriller

De siste årene så har designere forgjeves prøvd å få de runde solbrillene tilbake på topp og i år er ingen unntak. 70-talls trenden står fortsatt sterkt og da følger de runde solbrillene selvsagt med. I år har motehusene lagt en vri på de hipster inspirerte brillene og kombinert dem med det velkjente ”cat eye” designet. Hipsterbriller med en feminin touch.

Halskjeder og ringer

”More is more”, masse ringer og store smykker. Føler du ikke for å slenge deg på chocker-trenden så kan du heller bevege nesetippen mot denne trenden. Du trenger ikke nøye deg med et smykke, bruk dine favorittsmykker sammen, kjøp et iøynefallende halskjede og bli inspirert av Tom Wood sine ikoniske ringer. La klærne være nøytral og la smykkene snakke for seg.

Western inspirert belte

Frynser og semsket skinn har fått innpass i årets motebilde, den ville vesten er tilbake. Det cowboy-inspirerte beltet følger med og er definitivt noe du kan bruke som ditt nye statement tilbehør. Kombiner beltet med en hvit t-skjorte og svarte jeans, eller knyt det rundt den enkle svarte kjolen.

God nyhet
Den gode nyheten er at det absolutt ikke er nødvendig å oppgradere hele garderoben for å føle seg fresh. Tilbehøret finnes i både dyre og billige varianter. Plukk ut dine favoritter og bær det med stil.

Bijouteri/Tilbehør