OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

Alle veier fører til sentrum

Selv under Sykkel-VM vil Bergen sentrum være hele regionens desidert største og mest tilgjengelige knutepunkt. Her kan du se hvordan du kommer deg til byn med bil, buss, bybane, tog, båt, på sykkel eller til fots under Sykkel-VM.

Selv under Sykkel-VM vil Bergen sentrum være hele regionens desidert største og mest tilgjengelige knutepunkt.

Kollektivtilbudet vil være stort og godt, selv om det vil være lagt om i forhold til det som er normalt. Vi oppfordrer alle som kan til å reise kollektivt, eller aller helst gå eller sykle. Skyss har oppdaterte rutetider i appen og på nettsiden skyss.no/sykkel-vm

BUSS
32 ekstra shuttlebusser går kontinuerlig på hovedinnfartsårene til og fra Bergen busstasjon fra morgen til kveld. Til og fra terminalene i Lodde-fjord, Oasen, Åsane, Knarvik, Lagunen, Os og Straume, med avgang fra hvert sjette til hvert 20. minutt. Dette er innleide turistbusser og vil ikke være i «Skyss-profil». De vil være merket med endestopp + direkte. Bussene vil ikke ha billetteringsutstyr om bord. Billettkjøp må derfor gjøres før man går om bord. Det er vanlige takster, men alle Skyss VM-billetter er gyldige på shuttlebussene, også utenfor sone Bergen. Shuttlebussene kommer i tillegg til de ordinære rutene. Klokken 08.30-19.00 vil bussene kjøre til og fra Bergen busstasjon og ikke gjennom sentrum, det vil ikke gå buss i Sandviken, og alle busser til Åsane vil kjøre Fløyfjellstunnellen. Se også Skyss.no

BYBANE
Siste stopp til sentrum: Nonneseter.
Første holdeplass ut fra sentrum: Bystasjonen.

TAXI
Taxier kan kjøre friere enn privatbiler under sykkel-VM. De fleste drosjeholdeplassene i sentrum flyttes fra sin vanlige plass under arrangementet.

HURTIGBÅT OG BEFFEN
Ekstra avganger til Nordhordland og Askøy. Beffen går Bradbenken-Nykirkekaien og Bradbenken-Sandviken v/Fiskerimuseet.

PARKERING
For deg som må bruke bil, vil det også under Sykkel-VM være mange tusen parkeringsplasser i sentrum. Under Sykkel-VM vil KlosterGarasjen*, NordnesGarasjen*, CityPark*, Sentrum P-Hus* og SolheimsGarasjen* være åpen for inn og utkjøring hele døgnet. Det er kun mulig å kjøre inn i ByGarasjen før kl.08.30 og etter kl.19.00. Utkjøring hele døgnet. På byNATT etter kl 19 vil det altså være åpent for inn- og utkjøring også i ByGarasjen.
*Kjør via Gamle Nygårdsbro -> Møhlenpris -> Nøstet kl 8.30-19.

Andre informasjonskilder

Bergen kommune sin informasjonsside om Sykkel-VM finner du her 

Har du spørsmål om andre ting enn buss og bane under sykkel-VM, har Bergen kommune opprettet et eget telefonnummer du kan ringe: 53 03 20 17 (åpent hver dag under Sykkel-VM kl. 07.00-19.00).

Arrangør av Sykkel-VM sin offisielle nettside: Bergen 2017  og trafikkinformasjonssiden deres

Nyttige lenker fra andre etater:
Informasjon fra Hordaland fylkeskommune om tannklinikker, videregående skoler og taxi finner du her.

Informasjon fra Statens vegvesen/Vegtrafikksentralen

Informasjon fra Haukeland universitetssjukehus