Finn din butikk, restaurant eller opplevelse i Bergen sentrum

Veien mot EuroPride – bli med på festen!

3.-10. juni går Regnbuedagene i Bergen nok en gang av stabelen, og denne gangen er det viktigere enn noen gang at det lages en folkefest slik bare bergenserne kan – byen skal nemlig sikre seg EuroPride i 2020!

Det var på paradedagen under Regnbuedagene i Bergen i fjor at ordfører Marte Mjøs Persen stolt kunne annonsere at Bergen søker om å bli vertskap for EuroPride 2020. Det fargerike folkehavet som dekket hele Torgalmenningen, og strakk seg langt ned på Torget, møtte annonseringen med vill jubel og flagrende regnbueflagg.

EuroPride er Europas største synlighetsfestival for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner. Siden starten i 1992 har festivalen blitt arrangert årlig i flere europeiske byer, som Oslo, Roma, Wien, Amsterdam og London. Arrangementet trekker turister fra hele verden, og skulle Bergen bli vertskap for EuroPride 2020 vil dette være et av de største arrangementene i byens historie.

– Regnbuedagene i Bergen 2017 skal bli historiens største pride-festival i Bergen. Dette er for å styrke festivalen og byens posisjon opp mot avstemmingen om EuroPride som finner sted neste år, sier festivalsjef Joakim Aadland.

 Regnbuedagene er Norges nest største synlighetsfestival for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner. Festivalen, som ble arrangert for første gang i 1980 under navnet «Homodagene i Bergen», startet som en feiring for lesbiske og homofile på Vestlandet.

Siden den gang har festivalen opplevd en enorm vekst, og fra 2013 til i dag har den hatt en publikumsøkning på 350 prosent, doblet budsjettene og satte i 2016 deltakerrekord i paraden med over 5000 feststemte mennesker. De senere årene har festivalen blitt en attraktiv destinasjon for turister fra hele landet, så vel som andre land i Europa.

– Dersom man skal skape en festival som vil vise Bergen som en verdig arrangør av EuroPride er Regnbuedagene i Bergen avhengig av å ha med næringslivet og handelsstanden på laget, sier Aadland.

For å bidra kan butikker, kafeer og spisesteder for eksempel pynte med regnbueflagg, bannere, ballonger eller liknende i vinduene eller på bordene sine. I tillegg oppfordres alle til å delta i paraden som går av stabelen 10.juni. 

I 2017 skal alle rekorder slås, og Bergen skal males i regnbuens farger. Bli med på festen!

Les mer: https://www.bergenpride.no/

Foto: Reidar Engesbak/BLIKK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bli byVENN! Helt gratis!

Få tilgang på eksklusive tilbud og faste fordeler i kundeklubben byVENN.

Bli byVENN

Parkering i sentrum

Klostergarasjen

434 ledige plasser

Bygarasjen

1218 ledige plasser

Se parkeringsplassene på sms!
Send kodeord "P" til 2077
kr 3,- per melding

Bli byVENN! Helt gratis

Bli medlem i kundeklubben byVENN og motta eksklusive tilbud, nyheter og invitasjoner! I byVENN-appen får du faste fordeler, aktuelle kupongtilbud og personlig medlemsbevis.
Medlemskap er gratis. 15 års aldersgrense.

Generalsamarbeidspartnere:
 • Bergensavisen
 • Bergen Kommune
Hovedsamarbeidspartnere
 • Widerøe
 • KLM
 • Air France
 • Galleriet
 • Bergen Kino
 • Bergen Parkering
 • Hotel Norge by Scandic
 • Skyss
 • NorEngros
 • NSN AS