Oversikt over uteservering i Bergen sentrum. Hvilken plass passer for deg og dine? Kanskje du finner en ny uteservering du har lyst å prøve?

OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Mat og drikke

Uteservering i Bergen

Endelig har sommeren gjort sitt etterlengtede inntog i Bergen. Nå er tiden for å nyte god mat og drikke utendørs endelig her.
Vi har samlet en mengde av byens beste uteserveringstilbud i en rask guide til deg. Hvor er de? Hvor mye plass er det? Hva gjør Bergens uteserveringer unike?

Storm

Øvre Ole Bulls plass 3

Sommerhatten er på, du har en smakfull sommersalat på bordet og et iskaldt glass i hånden mens fengende toner lager sommer-stemning i hele lokalet. Vi holder til midt i Bergen Sentrum, har full servering ute og inne, og live musikk på terrassen hver torsdag kl. 20.00 i juli og august!

Tirsdag – torsdag kl. 12:00 – 01:00 Fredag – Lørdag 12:00 – 02:00 (Innslippstopp kl. 24:00 )

https://www.bergensentrum.no/bedrift/storm-brasserie/

Bryggeloftet & Stuene restaurant

Bryggen 11

På en klassisk fortauservering kan du nyte nor friskt i glasset, en god kopp kaffe og nyte livet mens man følger med på alt og alle som spaserer forbi. For de som vil ha det lille ekstra og innta et godt måltid fra restaurantens mat og drikke meny, så kan man det også. Åpent fra kl. 12.00 til 21.00 med ca 14 sitteplasser ute.

Restauranten Bryggeloftet & Stuene

Fish Me Fisketorget

Strandkaien 3

Er dette byens beste plassering? Med utsikt over Vågen. Bryggen og helt opp til Ulriken, imponeres det med hele 120 sitteplasser og ny uteservering som kan åpnes og lukkes med temperaturene. I tillegg er området velforsynt med parasoller med varmeovner. Nyt havets delikatesser og nydelig sushi fra klokken 12.00 til 22.00.

Fish Me

Bryggen Tracteursted

Bryggestredet 2

Fra juni til september kan du kose deg i historiske omgivelser hos Bryggen Tracteursted, alle dager fra klokken 11.00. Her er det fokus på lokale råvarer og tradisjonsrik mat. 75 sitteplasser, så her er det rikelig med rom.

Bryggen Tracteursted

Fløien Folkerestaurant

Fløyfjellet 2

I Folkerestauranten tilbys det et stort utvalg av påsmurte kaker, vafler, varme småretter og middagsretter, sammen med spennende desserter. Mange av sommerens retter er laget på Jospergrill – en elegant kombinasjon av en grill og en ovn, som arbeider med en høy temperatur og gir optimale resultater med smakfull, saftig mat av alle typer. Den griller og steker og legger til den unike smaken av trekull. På den store terrassen kan du nyte et lett måltid, vendt mot den spektakulære utsikten over Bergen by, eller ta en kald forfriskning fra Lykkeboden mens du ser på solnedgangen.

https://www.bergensentrum.no/bedrift/floien-folkerestaurant/

FG Restaurant & Bar

Finnegården 2A

Hos Finnegården blir det uteservering i historiske omgivelser, fra klokken 18.00 til 22.00. 18 plasser gjør dette til en intim og koselig opplevelse i et av byens mange historiske lokaler.

FG Restaurant & Bar

Casa del Toro

Rosenkrantzgate 6

Nyt uteservering av herlig meksikansk mat i nydelige omgivelser. Kjøkkenet er åpent fra 18.00 til 22.00, og det er rundt 20 plasser tilgjengelig hos Casa del Toro.

Casa del Toro Tex-Mex-restaurant

Olivia Zachariasbryggen

Torget 2

Med plass til omtrent 150 gjester, byr Olivia på ny sommermeny med utvidet utvalg på antipasti retter. Vinteren har gått til å bygge om baren, og det satses på sommerlige drinker, siciliansk atmosfære, og intim stemning med sofaer, pledd og varmelamper. 11.00 til 22.00.

Olivia Zachariasbryggen

Osman restaurant

Kong Oscars gate 1

Ingenting passer bedre i sommervarmen enn autentisk tyrkisk cuisine. Åpent fra 12.00 til 22.00, med 30 sitteplasser utendørs, og full servering. Nyt sommerkvelden hos Osman i Potetkjelleren.

https://www.bergensentrum.no/bedrift/osman-restaurant/

Peppes Pizza Ole Bulls plass

Nedre Ole Bulls plass

Når solen skinner og varmegradene kryper oppover åpnes det for uteservering også hos Peppes Pizza på Ole Bulls Plass. Nyt lyden av fontenen mens herlig pizza setter prikken over i-en for en fantastisk sommerdag. Åpent klokken 11.00 til 22.00 på godværsdager, med 60 sitteplasser.

Peppes Pizza Ole Bull

Plassen.

Tårnplassen 1

Tenk deg tilbake til Roma, den gangen du var der, for litt for lenge siden. Tenk på den sjarmerende caféen du fant. Den rett ved en piazza, der du gikk tilbake et par ganger i løpet av ferien. Mat som smakte som om kjøkkenet var fylt opp med bestemødre med bollekinn og skaut og kilovis med kjærlighet på tørrvarelageret. Lydene av andre gjester som lo og koste seg. Og det er alltid den caféen du husker når du tenker på ferien. Sånn er det hos Plassen. Når Bergen er med på leken, finner du sol på uteserveringen fra åpent til stengt. Varmelamper over benkene foran bygget, og tepper er tilgjengelig for de gangene du var litt for optimistisk med påkledningen. Åpent fra kl. 11.00 til 18.00, og med rundt 20 plasser utendørs.

https://www.bergensentrum.no/bedrift/plassen/

JAJA Streetfood & Bar

Solheimsgaten 23

I Solheimsgaten finner du JAJA Streetfood og Bar, med en solfylt uteservering og full meny både ute og inne. Nyt et godt utvalg av øl, vin og cocktails, og plass til hele 50 gjester. Åpent fra 11.30 til 01.00, og gode solforhold helt frem til klokken 22.00

JAJA Restaurant

Cornelius Sjømatrestaurant

Holmen, Bjorøy

Sulten under båtturen? Cornelius holder åpent for drop in-gjester med egne båter. Kan det bli bedre enn fersk sjømat etter en dag på sjøen? Maulemenyen er en mer uformell form for servering enn den tradisjonelle 5-retteren. Den serveres som en “delemeny” rett på bordet, og den inneholder et rikholdig utvalg sjømat i tillegg til en sesongbasert dessert. Den store menyen inkluderer også smaker fra RÅbaren. Inspirert av dagens vær, kjøkkensjefens sinnsstemning, og sjømat i sesong. Tilberedt med nyskapende matlagingsteknikker og en genuin lidenskap for sjømat.

Cornelius Sjømatrestaurant

JADA Roofgarden

Xhibition 4. etasje, Småstrandgaten 3

250 utendørs plasser gjør JADA Roofgarden til en av byens absolutte destinasjoner når det kommer til uteservering. En egen sommermeny er tilgjengelig fra mai, med burgere, salater, blåskjell og andre småretter som passer perfekt til sommeren. På varme solskinnsdager tas taket av, og du kan nyte solen hele dagen. På regnværsdager sitter du tørt og godt under tak med integrerte varmelamper. Terrassen til JADA er perfekt for alle som ønsker å sitte ute uavhengig av været.

Torsdag: 15.00-22.00 Fredag: 15.00-22.00 Lørdag: 12.00-22.00

JADA Roofgarden

Restaurant 1877

Kjøttbasaren, Vetrlidsallmenningen 2

Restaurant 1877 i Kjøttmasaren holder åpen uteservering på strålende solskinnsdager, men byr uansett på en herlig meny basert på sesongens råvarer. Menyen skiftes hver 4-6 uke, så det er verdt det å gjøre flittige besøk.  I helgene kan også ettermiddagste nytes på verandaen.

Restaurant 1877

Munken

Kaigaten 20

8 utendørs sitteplasser gjør Munkens uteservering til en eksklusiv affære. Åpent mellom kl. 12.00 og 15.00, serveres det lunsj med enkle og spennende småretter. Nyt formiddagen og lunsjen med nydelig utsikt over Lille Lungegårdsvann.

https://www.bergensentrum.no/bedrift/munken/

Røyk BBQ

Vaskerelven 6

Er det mye vind? Utenfor Røyk BBQ finner du ly for vind og vær når byen røskes litt ekstra rundt hjørnene. Nyt en herlig meny av amerikansk barbecue, blant deres 20 sitteplasser.

Røyk BBQ

Fjellskål Sjømatrestaurant

Strandkaien 3

60 sitteplasser ute på Strandkaien, gjør Fjellskål til en attraktiv uteservering. Nyt gode, sommerlige, friske sjømatretter og skalldyrfat bare 3 meter fra sjøen, i deres helårs vinterhage som åpnet opp om sommeren. Åpent mellom kl. 12.00 og 22.30.

Fjellskål Sjømatrestaurant

Café Opera

Engen 18

En liten og intim uteservering på gateplan. Cafe Opera er kjent blant byens befolkning, og byr på utsikt over teaterparken og DNS. Nyt en god lunsj eller noe godt i glaset mens du sladrer med venner og familie.

Café Opera

Kolonialen

Sydneshaugen 11, 5007 Bergen

Kanskje byens koseligste uteservering, i en sjarmerende brosteinsgate på Sydnes. Her er det lagt ut tepper til kjølige kvelder, og satt opp levegger og markise for å verne mot vær og vind. Åpent 12.00 – 22.00, med 20 sitteplasser ute.

KolonialenBar

Royal Gourmetburger & Gin

Neumanns gate 2A

Hos Royal Gourmetburger & Gin kan det nytes en burger i hånden og en kopp kaffe på benkene ute i Neumannsgate. De håper mange ønsker å benytte seg av uteområdet, til tross for den begrensede uteserveringen etter kommunens retningslinjer mot uteservering og alkoholservering.

Royal Gourmetburger & Gin

Taj Mahal Tandoori Bergen

Marken 32

Med fantastiske solforhold og varme tepper til lange kvelder, er Taj Mahal stedet for å nyte litt indisk mat utendørs. Uteserveringen holder åpent fra kl. 12.00 til 22.00, og sitter opptil 10 gjester.

https://www.bergensentrum.no/bedrift/taj-mahal-tandoori-restaurant/

Hotel Oleana

Øvre Ole Bullsplass 5

Fredag og Lørdag ettermiddag åpner Hotel Oleana sin uteservering, fra klokken 15.00 til 22.00. Her får du enkel matservering, uten meny, i det som er et rolig område uten trafikk. Området er godt tilrettelagt, og har opptil 20 sitteplasser.

Baker Brun Bryggen

Bryggen 47

Hva er vel bedre enn å nyte sommerdagene ute på Bryggen, med sjøluften i nesen og en sval bris mens man nyter en god bolle og en kaffe. Med sitt store uteareale og hele 45 sitteplasser kan man som oftest finne en plass hos Baker Brun på Bryggen mellom kl. 09.00 og 20.00 (22).

Obs: Skal du ha alkohol må det bestilles mat med.

RELATERTE MEDLEMSBEDRIFTER >