Der finnes mange flotte muligheter for å nyte en matbit eller noe leskende i glasset i sentrum av Bergen (Foto: Fish Me)
Mat og drikke

Uteservering i Bergen- Her finner du de skjulte perlene!

Ingenting slår følelsen av å nyte solen på en uteservering i Bergen, spesielt på de sjeldne soldagene. Men hvor skal du dra? Bryggen er velkjent for rekesmørbrød og utepils på Madam Felle eller en ultimate burger på Egon Kjøttbasaren, men hva med de skjulte perlene?

Her får du en oversikt over 10 unike steder å ta seg en utepils eller en matbit i Bergen:

Solros

Marken 31

Den sjarmerende blå kafeen, midt i Bergen sentrum, gir en følelse av sørlandsidyll. Med eierne som driver eget småbruk og bruker kortreiste råvarer, er surdeigsbrødet og baksten laget med kjærlighet. Enten du ønsker en kopp kaffe eller en deilig solbolle, er det herlig å sitte ute omringet av det hvite stakittgjerdet.

 

Uteservering i Bergen- Her finner du de skjulte perlene!
Både lekkert og fristende! (Foto fra Solros sin Facebookside)

HEM

Teatergaten 14

Med interiør som minner om en koselig stue fra 80-tallet, er HEM stedet å føle seg hjemme. Deres sjarmerende, intime uteservering kombinert med gode drinker og varierende småretter gjør opplevelsen komplett!

Dr. Wiesener

Nye Sandviksveien 17 A

En tur til Sandviken er vel verdt det for et besøk på Dr. Wiesener. Det runde spesielle bygget som tidligere var et folkebad byr på en stor uteservering som strekker seg rundt hele bygget. Med utsikt over de fargerike gatene og kvalitetsmat fra lokale råvarer, er dette et must for mat- og drikkeentusiaster.

Det lille kaffekompaniet

Nedre Fjellsmauet 2

Opp mot Fløyen ligger denne skjulte perlen, hvor kanskje verdens beste kaffe nytes på brosteinen. Med hjemmelaget bakverk og en intim atmosfære, er dette et sted hvor du virkelig kan oppleve den ekte bergensstemningen.

Fish Me

Mathallen, Strandkaien 3

For en unik opplevelse rett ved vannet, bør du besøke Fish Me. Med en innglasset terrasse som gir følelsen av å alltid sitte ute kan du nyte alt fra et bredt vinkart til smaksrike desserter. Her får du virkelig alt i en, både en fiskehandler, sjømatrestaurant, bakeri og bar. I tillegg tilbyr de en stor uteservering til de varmere dagene der du kan nyte byens beste sjømat.

Kulturhuset

Vaskerelven 8

På Kulturhuset kan du nyte byens beste utsikt fra takterrassen eller sitte på gateplan og oppleve den intime atmosfæren. Med et variert tilbud av mat, drikke og arrangementer, er dette stedet for deg som liker at det skjer noe.

MM Atmosphere

Øvre Ole Bulls plass 3

På Ole Bull husets niende etasje finner du MM Cafe, hvor du kan nyte signaturcocktails mens du ser utover hele Bergen. Med utsikt fra Bergens åttende fjelltopp, er dette et sted for de som setter pris på spektakulære omgivelser.

Uteservering i Bergen- Her finner du de skjulte perlene!
Nydelig utseservering på toppen av Bergen hos MM Atmosphere (Foto fra MM Atmosphere sin Facebook side)

BRGN Concept store

Strømgaten 4

Dette stedet kombinerer kafé og klesbutikk på en unik måte. Med en uteservering «inne på togstasjonen» får du en annerledes atmosfære mens du nyter både mat og shopping.

Bod 24

Sjøgaten 24

I en gammel sjøbod i Sandviken finner du Bod 24, en superkoselig konseptrestaurant med et bredt utvalg av arrangementer. Enten det er en avslappende lunsj eller en oppkvikkende yogaøkt du vil ha, er dette stedet for deg.

Uteservering i Bergen- Her finner du de skjulte perlene!
Nyt livet ute hos Bod 24 (Foto fra Bod 24 sin Facebookside)

Statsraaden

Bradbenken 2

Statsraaden er en unik kafé som ligger på Bradbenken ytterst på Bryggen. Overskuddet fra kafeen går til støtte for Skipet Statsraad Lehmkuhl. Med en intim og koselig uteservering får du nyte en fantastisk utsikt over Vågen og byfjellene. De store panoramavinduene skaper en følelse av å sitte ute selv når du er inne.

Med disse skjulte perlene kan du utforske Bergens uteservering på en helt ny måte. Fra autentiske lokaler til spektakulære utsikter, har Bergen noe for enhver smak. Se også hele vår oversikt over spennende og smakfulle serveringssteder i Bergen Sentrum