Hvordan kan du gjøre Valentinsdagen den 14. februar ekstra spesiell for din kjære?
Mat og drikke

Hvordan gjøre Valentinsdagen ekstra spesiell

Valentinsdagen den 14. februar er en dag som handler om kjærlighet og romantikk. Det er en dag som minner oss om å verdsette våre nære forhold, enten det er med partner, venner eller familien.

Valentinsdagens opprinnelse går tilbake til romertiden, da folk feiret gudinnen Juno, som symboliserte ekteskapet. Senere, i den kristne troen, ble dagen knyttet til minnet om den hellige Valentin. Fra 1700-tallet har det vært en kommersiell feiring, spesielt i England.

Til tross for at noen ser det som en kommersiell begivenhet, har Valentinsdagen blitt en del av den norske kulturen. Den gir oss anledning til å feire kjærlighetens kraft og viktigheten av å vise omsorg for hverandre. Det handler ikke bare om gaver, men også om å stoppe opp, reflektere over våre forhold til andre, og vise takknemlighet for de spesielle personene i livene våre. Det finnes ulike måter å vise at du setter pris på noen i livet ditt, og her har vi samlet sammen noen tips på gaver og aktiviteter

Isbading og kakao

Planlegg en annerledes aktivitet med din kjære på valentinsdagen, med isbading og badstue. Dette kan gjøres hos Heit Sauna enten på Laksevåg eller Marineholmen. Her kan du handle inn det du trenger til snacks og varm kakao på dagligvarebutikkene Rema 1000 eller Lerøy mat. Start med å ta et iskaldt bad, før dere nyter en deilig kopp kakao mens dere slapper av i badstuen. Etter et forfriskende bad vil kakaoen og varmen fra badstuen være ekstra koselig og avslappende. Det blir definitivt en herlig og minneverdig opplevelse å dele med din kjære på Valentinsdagen! Badetøy kan du finne hos Intersport eller Sport 1.

Inviter på en annerledes og romantisk piknik

Februar kan være lunefull med hensyn til været, men hvorfor ikke overraske din kjære med å lage en koselig innendørs piknik? Start med å skaffe en piknikkurv hos Lagerhaus og noen myke tepper, puter og lys fra Kid Interiør for å sette stemningen. Fyll opp kurven med delikatesser du vet vil bli satt pris på. Hos Fjellskål finner du blant annet et stort utvalg av spennende oster og fersk sjømat som hummer, østers og sjøkreps. Med god mat og koselige omgivelser vil det definitivt bli en minneverdig og romantisk kveld.

Hvordan gjøre Valentinsdagen ekstra spesiell
Lag en koselig innendørs piknik med delikatesser og stemningsfull belysning

Nyt et romantisk restaurantmåltid

Ingenting er vel så klassisk som et restaurantbesøk på Valentinsdagen, og i Bergen sentrum finner du et mangfold av spennende restauranter som tilbyr unike kulinariske opplevelser. Her er noen alternativer å vurdere:

Escalon tilbyr delikate tapasretter perfekt for å dele med din kjære på Valentinsdagen. Kos dere med smakfulle småretter og drikker i en intim atmosfære.

Allmuen byr på en variert grillmeny med kjøtt, fisk og vegetariske alternativer, perfekt for par som ønsker å utforske nye smaker sammen.

Fish Me gir en uforglemmelig matopplevelse med fokus på fersk sjømat og spennende smakskombinasjoner, midt i hjertet av Bergen sentrum.

Villani Trattoria tilbyr en autentisk italiensk opplevelse med napolitansk pizza, fersk pasta og et imponerende utvalg av drikker, perfekt for en romantisk kveld.

Hvordan gjøre Valentinsdagen ekstra spesiell
Ingenting er som en romantisk middag på valentinsdagen.

Spa, luksus og romantikk

Overrask din kjære med en skikkelig helaften og et hotellopphold for å dyrke romantikken. Det finnes mange flotte hoteller i Bergen sentrum som gir ulike muligheter for å feire Valentinsdagen på en spesiell og minneverdig måte. Uansett hvilket hotell dere velger, er dere sikret en uforglemmelig opplevelse.

For en dag med både romantikk og velvære, book dere inn på Hotell Norge by Scandic, som tilbyr luksuriøs avslapning i sin spa-avdeling. Her kan dere også booke DUO massasje, perfekt for par som ønsker å skjemme bort kropp og sjel på Valentinsdagen.

Et annet spennende valg er å bo på Hotell Charmante som gir en smak av Paris med sitt glamorøse design. Ideelt for par som ønsker en romantisk og instavennlig setting for Valentinsdagen.

Hvordan gjøre Valentinsdagen ekstra spesiell

En glede å gi, en glede å få

En liten gave slår aldri feil når man feirer Valentinsdagen, og i Bergen sentrum finner du et stort utvalg av både små og store gaver som helt sikker vil glede din partner og symbolisere din kjærlighet. Her er noen tips.

Blomster: Røde roser er kjent som et symbol på kjærlighet og lidenskap, og de er definitivt en av de mest populære gavene som gis på valentinsdagen. Enten du vil gå for dette eller en annen variant, kan du besøke Solstrand Blomster for å finne årets valentinsbukett.

Gavesett: Et gavesett fra din kjæres favorittmerke hos Kicks er en flott Valentinsgave! De tilbyr et bredt utvalg av luksuriøse skjønnhetsprodukter som parfyme, hudpleie og makeup. Det viser omtanke og at du har lagt merke til deres preferanser.

Sporty gaver: Dersom din partner har en aktiv livsstil, vil en gave fra Juice Bergen på Galleriet garantert falle i smak, her finner du et stort utvalg av klær, sko og tilbehør.

Konsertbilletter: Kjøp billetter til en konsert med din kjæres favorittartist gjennom Bergen Live. Det er en flott gave som garantert vil settes pris på. En perfekt mulighet til å skape minner og dele en spesiell opplevelse sammen.

Sjokolade: Gled din kjære med deilig konfekt fra Konfektgalleriet! De tilbyr et bredt utvalg av sjokolader i løsvekt og i vakre konfektesker i ulike størrelser. Perfekt for å spre glede og kjærlighet.

God Valentinsdag!