Du finner oss på Bergen Julemarked, og på nett www.teksloseaweed.no
Der Atlanterhavet møter Nordsjøen, og langs kysten vår, finnes det en underutnyttet og til dels glemt naturressurs. Våre forfedre livnærte seg av havet i tusener av år, og for de var tang og tare en livsviktig kilde til vitaminer, mineraler, kalsium og jod.
Vi som startet Tekslo Seafood har alle vokst opp ved havet, og sammen har vi en drøm å være med å skape en mer bærekraftig klode, snu trendene rundt mat og helse og introdusere tang og tare til verden.
Høsteområdene våre befinner seg i havgapet ved Tekslofyret, vest for Tofterøy på Sotra. Med perfekte strømforhold, ren og klar sjø med høyt næringsinnhold, uten fiskeoppdrett eller andre forurensende elementer, er det optimale vekstvilkår for plantene.
Vi høster viltvoksende tang og tare for hånd, fra holmer og skjær. Dette gjør at vi kan høste tang og tare av den aller ypperste kvalitet. Deretter tørker vi plantene i egenutviklede tørkerom bygget innenfor rammene av tradisjonelle naust.