gift_img
BELIGGENHET
Gatenavn: Vetrlidsallmenningen 23 A
ÅPNINGSTIDER

Hverdager: 08:00 – 20:00
Helg: 10:00 – 20:00

Ta Fløibanen til toppen av Fløyen!

Her kan du se den fantastiske utsikten, boltre deg på lekeplassen, leke i Trollskogen, gå spennende naturstier og padle kano på Skomakerdiket.

Om du er i Bergen er Fløyen (320moh.) et sted du bare må besøke! En tur med Fløibanen er en opplevelse i seg selv, med de to tradisjonsrike vognene som har fraktet folk til fjells i over 100 år. Turen starter i hjertet av Bergen sentrum og tar deg til toppen på rundt 6 minutter. Der venter en spektakulær panoramautsikt over byen, fjord og fjell.

Mat og drikke på Fløyen:
Når du kommer opp på Fløyen kjenner du kanskje lukten av nystekte boller. Sjarmerende Fløistuen butikk og kafé tilbyr bakverk, is, varme og kalde drikker, i tillegg til suvenirer og gaver til deg selv og andre. I Fløien Folkerestaurant kan du nyte et bedre måltid med byens fineste utsikt.

Ting å gjøre på Fløyen:
Barna kan boltre seg på den store lekeplassen eller prøve seg på en spennende klatrelek med hinderløype i skogen. Ta turen gjennom den mystiske Trollskogen om du tør… Om sommeren kan dere padle i kano på idylliske Skomakerdiket (gratis). Ønsker du litt mer fart og spenning kan du leie terrengsykkel med fantastiske utsiktspunkt underveis.

Fjellturer på Fløyen:
Fløyen er ikke minst det perfekte utgangspunktet for fjellturer. Både korte og lengre, for rullestolbrukere, barnevogn, unge og eldre – Fløyen har veier og turstier som passer for alle! Du kan også gå Vidden fra Fløyen over til Ulriken (eller motsatt retning).

Ta gjerne den ti minutters lange gåturen fra Fløibanens øvre stasjon til Skomakerdiket. Her finner du nybygde Skomakerstuen hvor du kan nyte sveler og noe godt å drikke, med en vakker utsikt utover vannet.

PS: besøker du Fløyen om sommeren må du si hei til de kosete og litt rampete geitene «Fløyenguttene».

Fløibanebilletter kan kjøpes enkelt i appen Fløibanen. Få med deg alt som skjer av aktiviteter og åpningstider på www.floyen.no

Se våre juleåpningstider her. 

Hjertelig velkommen til fjells!