gift_img
BELIGGENHET
Enhjørningsgården 29
ÅPNINGSTIDER

VINTER; fra september til medio mai:
Fra kl 1600 til kl 2300 alle hverdager. Søndag stengt.

SOMMERHALVÅRET; fra medio mai til ut august:
Fra kl 1600 til kl 2300 alle dager.

Sjøstue nr 1 som idag er Enhjørningen Fiskerestaurant ligger i det tradisjonsrike bryggekvartalet fra Hansa-tiden i Bergen. Navnet Enhjørningen nevnes første gang i år 1304. Det opplyses da ved en vitneforklaring at den tyske kjøbmand Herman Skult bodde der for femti år tilbake, og at gården således må ha fått sitt navn allerede før år 1260. Som merke på sjøstuen fører gården en springende hest med forgyllet horn. Etter brannen i 1702 ble gården gjenoppbygget, sannsynligvis på de gamle tomter.

Enhjørningen Sjøstue nr. 1

Hele gården er i dag restaurert og tilbakeført som den var på 1700-tallet. Enhjørningen sjøstue nr. 1 har alltid vært betraktet som en av de siste hanseatiske stuer på Bryggen. Sjøstuens siste hansiatiske forvalter var Christian Joachim Mohn 1760 -1765.

I disse historiske lokalene, hvor handel med fisk har vært en av de viktigste næringer, ønskes De hjertelig velkommen til Bergens eldste fiskerestaurant, som av ovennevnt grunner har valgt å beholde navnet Enhjørningen, selv om navnet ikke har noen direkte tilknytning til fisk.

BRANSJE

Servering