gift_img
BELIGGENHET
Gatenavn: Alléen 29
ÅPNINGSTIDER

Omvisning etter avtale mai – september. Bestilling for grupper tas imot på e-post booking@bymuseet.no

Åpner 6. juni 2023

 

«DET LILLE SLOTTET»

Det er med glede vi presenterer dette flotte, klassiske lyststedet og dets hager. På 1700-tallet var Bergen en stor, travel og rik by. Byens overklasse tok til seg trender fra kontinentet, og slo seg opp med herskapelige lyststeder i landlige omgivelser. Omkring år 1800 fantes det rundt 70 slike lyststeder i landområdene rundt Bergen by, og Damsgård var det flotteste. I hageutstillingen i henholdsvis fruens og herrens hager er det mye som gleder både øynene og andre sanser. Hagene er gjenskapt slik de kan ha vært i 1780-årene og både form, innhold og driften i de to hagene er vel verdt oppmerksomhet.

OMVISNING I HAGEN PÅ LYSTSTEDET DAMSGÅRD HOVEDGÅRD

På grunn av retningslinjer for avstand kan vi dessverre ikke ta gjester inn i huset denne sesongen, men det kan bestilles en egen utendørs omvisning med fokus både på lyststedet, arkitekturen og hageanlegget – tidspunkt og pris etter avtale. Den «engelske» parken bak hovedbygningen er åpen for besøk når som helst, det samme er marken foran den flotte rokokkofasaden.

Bestilling for grupper tas imot på e-post booking@bymuseet.no (besvares kun i kontortid mandag – fredag). Kostnad for omviser kommer i tillegg.