gift_img
BELIGGENHET
Alléen 29, 5160 Laksevåg
NETTSIDE
ÅPNINGSTIDER

Fra 16.06.20: Hagene holder åpent tirsdag-torsdag 12.00 – 16.00

Billetter kjøpes på forhånd.

Utendørs omvisning med fokus både på lyststedet, arkitekturen og hageanlegget kan bestilles – tidspunkt og pris etter avtale.

«DET LILLE SLOTTET»

Det er med glede vi presenterer dette flotte, klassiske lyststedet og dets hager. På 1700-tallet var Bergen en stor, travel og rik by. Byens overklasse tok til seg trender fra kontinentet, og slo seg opp med herskapelige lyststeder i landlige omgivelser. Omkring år 1800 fantes det rundt 70 slike lyststeder i landområdene rundt Bergen by, og Damsgård var det flotteste.

HAGEN PÅ LYSTSTEDET DAMSGÅRD HOVEDGÅRD

På grunn av retningslinjer for avstand kan vi dessverre ikke ta gjester inn i huset denne sesongen, men du kan nyte synet av lystgården utvendig og besøke de fantastiske hagene. I hageutstillingen i henholdsvis fruens og herrens hager er det mye som gleder både øynene og andre sanser. Hagene er gjenskapt slik de kan ha vært i 1780-årene og både form, innhold og driften i de to hagene er vel verdt oppmerksomhet.

Hagene er åpne tirsdag-torsdag kl. 12-16. Kl. 13, 14 og 15 blir det gitt en kort orientering om stedet og om hageanlegget, før besøkende spaserer i hagen på egenhånd. Gjennom sommeren vil det annonseres hageomvisninger.

Man kan også bestille en egen utendørs omvisning med fokus både på lyststedet, arkitekturen og hageanlegget – tidspunkt og pris etter avtale. Den «engelske» parken bak hovedbygningen er åpen for besøk når som helst, det samme er marken foran den flotte rokokkofasaden.

Velkommen til Damsgård Hovedgård med fruens og herrens hage!

Kjøp billetter til hagen på lyststedet Damsgård Hovedgård her

BRANSJE

Kultur og opplevelser

VAREGRUPPE

Aktiviteter
Attraksjoner
Museum