gift_img
BELIGGENHET
Torget 2
ÅPNINGSTIDER

Bordbestilling – tlf 55 55 31 55
eller mail christine@ricks.no

Åpningstider april
Kontakt booking for info:

Åpningstider fra 1. mai
Kjøkken åpent Tirs til tors: 15.00 – 22.00
Kjøkken åpent Fredag: 15.00 – 23.00
Kjøkken åpent Lørdag: 12.00 – 23.

I 3. etg. på Zachariasbryggen ligger et fantastisk lokale med nydelig utsikt mot Mathallen, Vågen og Torget i Bergen. Vårt Microbryggeri er det første som starter i Bergen sentrum på 135 år. Sist var det det Consul Peter Jebsen som møtte hos magistraten og førte inn det uansvarlige fabrikkselskap «Bergens Aktiebryggeri» i år 1879. O.F. Hald overtok raskt Bryggeriet under sitt eget navn. Dette var i en stolt tradisjon der Hansabyen Bergen eksporterte tørrfisk til sultne katolikker på kontinentet og i sør slik at de fikk faste måltid, og hvor vi fikk korn til brød og brygg tilbake.I et år har vi arbeidet med å bygge og sette i gang «Bryggeriet», i tredje etasje på Zachariasbryggen. Gareth James Stewart, som vår Bryggerimester. Han har sin opplæring fra Versuchs und Lehranstalt fur Braueri – Berlin. Han har satt sammen 4 typer øl for vår første produksjon. Disse er et hvete-øl, en Stout, et Indian Pale Ale og et Amber Ale. Alle øltypene er valgt sammen med kjøkkensjefen, slik at drikken treffer den tradisjonelle germanske menyen. Kjøkkensjefen har også tatt i bruk ølet i matproduksjonen. Vi gjenskaper altså en tradisjon i bybildets historie, samtidig som vi er et svar på vår tids krav om kortreist mat og drikke. Vårt øl brygges langsomt, og vi lar våre kjøttretter stekes i opptil 6 timer. Mange sier slow-food, mens Bryggeriet gjør det!