gift_img
BELIGGENHET
Gatenavn: Torget 2
ÅPNINGSTIDER

Open Tuesday-Thursday 13.00-21.30 and Friday and Saturdays 13.00-22.00. Closed Sundays and Mondays.

Microbryggeri og Restaurant – I hjertet av Bergen

På Zachariasbryggen, helt i vannkanten langs fisketorget, ligger vårt fantastiske lokale. Ut fra 3. etasje får du en nydelig utsikt mot Mathallen, Vågen og Torget. Vårt Microbryggeri ble startet for 135 år siden og var det første som startet i Bergen sentrum.

Sist var det det Konsul Peter Jebsen som møtte hos magistraten og førte inn det uansvarlige fabrikkselskap «Bergens Aktiebryggeri» i år 1879. O.F. Hald overtok raskt Bryggeriet under sitt eget navn. Dette var i en stolt tradisjon der Hansabyen Bergen eksporterte tørrfisk til sultne katolikker på kontinentet og i sør slik at de fikk faste måltid, og hvor vi fikk korn til brød og brygg tilbake. I et år har vi arbeidet med å bygge og sette i gang «Bryggeriet», i tredje etasje på Zachariasbryggen.

Gareth James Stewart, som vår Bryggerimester. Han har sin opplæring fra Versuchs und Lehranstalt fur Braueri – Berlin. Han har satt sammen 4 typer øl for vår første produksjon. Disse er et hvete-øl, en Stout, et Indian Pale Ale og et Amber Ale. Alle øltypene er valgt sammen med kjøkkensjefen, slik at drikken treffer den tradisjonelle germanske menyen. Kjøkkensjefen har også tatt i bruk ølet i matproduksjonen. Vi gjenskaper altså en tradisjon i bybildets historie, samtidig som vi er et svar på vår tids krav om kortreist mat og drikke. Vårt øl brygges langsomt, og vi lar våre kjøttretter stekes i opptil 6 timer. Mange sier slow-food, mens Bryggeriet gjør det!

Velkommen til en velsmakende opplevelse! Bordbestilling – tlf 55 55 31 55