gift_img
BELIGGENHET
Gatenavn: Eikebakken 2
ÅPNINGSTIDER

Utlevering etter avtale fra våre lokaler i Eikebakken 2, Sandviken Vi sender honning også med post, pris frakt er 149,- Alt kjøp over 1000,- sendes fraktfritt.

Bi 1 Bigård er et en bedrift innen birøkt og honning produksjon og har produksjon i ytre Sandviken, mens kubene er plassert ut over hele fylket. Bi 1 Bigård har høstet gull i norgesmesterskap for sortshonning i 2022 og 2023, og satser mye på å produsere honning fra ulike typer planter og trær forskjellige steder i Vestland. Selskapet jobber mye med bærekraft innenfor birøkt og samarbeider også med bedrifter om utplassering av bikuber for pollinering i nærområder, men også i større pollineringsoppdrag for fruktbønder i Hardanger. Utplassering av bikuber hos bedrifter, der honningutbyttet går tilbake til bedriften er stadig mer populært – der firmaet får brandet seg selv med honningen. Bi 1 bigård holder foredrag, og kurser samarbeidspartnere innenfor tema som bienes rolle, bienes kommunikasjon, viktigheten av å ta vare på våre pollinerende innsekter. Vi er også brukt av Bergen og Omegn Birøkterlag for kurs i birøkt. Selskapet er også behjelpelig med fjerning av innsekter som bier og veps fra bygninger og samarbeider med både skadedyrselskap og håndverkere for en profesjonell flytting eller fjerning av bier og veps. Selskapet driver også med avl av biedronninger for å kunne bruke bikubene i sentrumsnære strøk og i hager der folk ferdes. Det er et mål at biene skal være rolige og kunne stelles uten hansker. Total produksjon årlig et par tonn med honning.

Birøkter Vegard Helland er fjerdegenerasjons birøkter, i en familie som har drevet med bier siden 1941. Bi 1 Bigård har solgt honning via Julemarkedet i Bergen siden 2018.

# Honning

# Birøkt

# Pollinering

# Bedriftsavtaler – «kuber på taket»

# Kurs/Foredrag/ honningsmaking

# Firmagaver

# Bærekraft

VAREGRUPPE

Honning