Konkurranse og moro
Med seg på laget har Alexandra 24 av Bergens beste restauranter som setter lokal mat og drikke på menyen. Alle restaurantene er medlem i sjømatnettverket Smak av Kysten, som jobber med kompetanseutvikling innen sjømat gjennom hele året. Hver deltagende restaurant brenner for den lokale sjømaten og legger denne helgen spesielt vekt på å opplyse, berike og begeistre med spesielle sjømatmenyer for anledningen.
Som publikum kan man også, i tillegg til å nyte deilig sjømat byen rundt, bli med å konkurrere om titler som vestlandsmester i rekepilling, og bergensmester i østersåpning. Begge konkurransene finner sted 13. mars, i Mathallen på Fisketorget, og krever påmelding. Vinnerne mottar gavekort på hele 2000 kroner.
Bærer du på en hemmelig familieoppskrift på bergensk fiskesuppe? Ja, da kan du delta i verdensmesterskapet i bergensk fiskesuppe! Er du ikke typen som selv vil konkurrere, men nyter en god publikumsplass, kan du få plass i juryen. Finalen går i år på Bjerck Restaurant og Bar den 10. eller 11. mars, se nettsiden for endelig tidspunkt. Regjerende verdensmester Morten Tungesvik er hoveddommer i konkurransen. Med seg i juryen har han flere av regionens beste matfolk: Ørjan Johannessen, Hanne Frosta og Aicha Bouhlou. Og selvsagt blir byens ordfører, Marte Mjøs Persen med i dommerpanelet.
– Vi er heldige som har fått med oss Bergen Kommune på laget, sammen med Bergen Sjømatråd og Sparebanken Vest. Uten deres støtte, både finansielt og til gjennomføring, hadde ikke dette vært mulig, avslutter Alexandra.