Bergen Matfestival 2020
Bergen Matfestival arrangeres i år i en ny og annerledes utgave med den samme gode smaken, de beste produsentene og de beste restaurantene.
Dette er endringene du kommer til å oppleve på Bergen Matfestival i år:
For å sikre at vi ikke samles for mange mennesker på et sted har vi valgt å spre festivalen ut i hele byen. Du vil kunne handle lokale råvarer, produkter og delikatesser på Festplassen og på Vågsallmenningen. Og du vil kunne oppleve ulike restaurantkonsept inne på nærmere 30 restauranter i Bergen sentrum. I Grieghallen bli det Norsk Siderfestival og på Sidertog ut til restaurantene vil du få oppleve mangfoldet av fantastisk norsk sider og mat fra Vestland.
Nytt for i år er at vi også kobler på restaurantene rundt om i byen. Restaurantene viser frem det beste Vestlandet har å by på. Sammen hyller de Vestlandsmaten gjennom signaturretter, egne festivalretter og spennende festivalkonsept. Det blir skalldyrbonanza, utendørs grilling, krabbefest på bryggekanten og sidermiddager, samtidig som flere av restaurantene trekker inn internasjonale trender som japansk izakaya og peruansk mat laget på lokale råvarer fra Vestland. Fullstendig program for festivalhelgen er like om hjørnet. I mellomtiden kan du ta en titt på hvilke restauranter som deltar her.
Siden det ikke blir et avgrenset område som tidligere år på Koengen blir det heller ikke inngangsbillett for å handle hos lokalmatprodusentene på Festplassen og på Vågsallmenningen. På denne måten sikrer vi god spredning og en trygg handel. Vi inviterer inn 45 dyktige produsenter til sentrum som du kan besøke i løpet av festivaldagene. Her kan du besøke utstillerne, oppdage nye smaker, lære mer om produktene og handle med deg lokale smaksopplevelser hjem. Her finner du oversikten over alle lokalmatprodusentene du kan møte på Bergen Matfestival 2020.
For å kunne lage en sikker og smittefri siderfestival avholder vi Norsk Siderfestival inne i Grieghallen. Her er det god plass å boltre seg på med 1-meters avstand og vi har mulighet til å spre utstillerne ut over et større areale. Hver produsent inviterer dere «hjem» til seg med smaking ved sitt bord. Billettsystemet er digitalt og elektroniske bonger leses av ved bordene. Det blir innslipp med 2 timers mellomrom, noe som betyr at du har 1,5 time inne på festivalen gjennom inngangsbilletten. Den siste halvtimen bruker vi til å tømme lokalet og klargjøre for nye gjester. Billetter til Norsk Siderfestival og siderkursene finner du her: Kjøp billetter
I kursteltet på Torgallmenningen blir det et spennende og lærerikt program for både barn og voksne. Her lærer du å lage alt fra Michelin-mat til pizza, og hverdagssjømat i sesong. På grunn av smittevernstiltak er det kun 30 eksklusive plasser pr kurs. Påmelding skjer i infoteltet på Torgalmenningen, så her gjelder førstemann til mølla prinsippet. Alle kursene strømmes direkte slik at flest mulig får anledning til å se og lære fra de dyktige kursholderne. Kursene legges også på matfest.no slik at du kan se dem når du vil. Hele kursprogrammet finner du her: Program
Torsdagen blir det Sidertog i samarbeid med Bergen Vinfest, der restaurantene selv tar dere med på en reise i smaker. Du får fantastiske mat- og drikkeopplevelser, og får bli kjent med noen av hemmelighetene som ligger bak. Bli med på en sosial og smaksrik kveld! Sidertoget har begrenset antall plasser for å sikre en trygg opplevelse. Billetter til Sidertoget finner du her: Billetter til Sidertog
Bergen Matfestival følger Folkehelseinstituttet sine retningslinjer for en trygg festival for alle, og samarbeider tett med lokale myndigheter. På denne siden finner du oppdaterte retningslinjer og råd.