Bergen Matfestival arrangeres i sentrum 3.-5. september i en ny og annerledes utgave med den samme gode smaken, de beste produsentene og de beste restaurantene.

OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Mat og drikke

Bergen Matfestival 2020

Bergen Matfestival arrangeres i år i en ny og annerledes utgave med den samme gode smaken, de beste produsentene og de beste restaurantene.
Dette er endringene du kommer til å oppleve på Bergen Matfestival i år:

Festivalen spres ut i hele Bergen sentrum

For å sikre at vi ikke samles for mange mennesker på et sted har vi valgt å spre festivalen ut i hele byen. Du vil kunne handle lokale råvarer, produkter og delikatesser på Festplassen og på Vågsallmenningen. Og du vil kunne oppleve ulike restaurantkonsept inne på nærmere 30 restauranter i Bergen sentrum. I Grieghallen bli det Norsk Siderfestival og på Sidertog ut til restaurantene vil du få oppleve mangfoldet av fantastisk norsk sider og mat fra Vestland.

Bergen Matfestival 2020
Nydelig sjømat som denne fangsten fra et morgendykk i fjorden utenfor Askøy er noe av alt det gode du kan oppleve på Bergen Matfestival. Foto: Lysverket - Bonjwing Lee

Festival på restaurantene

Nytt for i år er at vi også kobler på restaurantene rundt om i byen. Restaurantene viser frem det beste Vestlandet har å by på. Sammen hyller de Vestlandsmaten gjennom signaturretter, egne festivalretter og spennende festivalkonsept. Det blir skalldyrbonanza, utendørs grilling, krabbefest på bryggekanten og sidermiddager, samtidig som flere av restaurantene trekker inn internasjonale trender som japansk izakaya og peruansk mat laget på lokale råvarer fra Vestland. Fullstendig program for festivalhelgen er like om hjørnet. I mellomtiden kan du ta en titt på hvilke restauranter som deltar her.

Bergen Matfestival 2020
Møte 45 ulike lokalmatprodusenter på Festplassen og Vågsallmenningen på Bergen Matfestival 5.-7. september 2020. Foto: Bergen Matfestival

Gratis inngang

Siden det ikke blir et avgrenset område som tidligere år på Koengen blir det heller ikke inngangsbillett for å handle hos lokalmatprodusentene på Festplassen og på Vågsallmenningen. På denne måten sikrer vi god spredning og en trygg handel. Vi inviterer inn 45 dyktige produsenter til sentrum som du kan besøke i løpet av festivaldagene. Her kan du besøke utstillerne, oppdage nye smaker, lære mer om produktene og handle med deg lokale smaksopplevelser hjem. Her finner du oversikten over alle lokalmatprodusentene du kan møte på Bergen Matfestival 2020.

Bergen Matfestival 2020
På Norsk Siderfestival i Grieghallen kan du smake på sider fra de ulike produsentene. Foto: Balholm

Norsk Siderfestival i Grieghallen

For å kunne lage en sikker og smittefri siderfestival avholder vi Norsk Siderfestival inne i Grieghallen. Her er det god plass å boltre seg på med 1-meters avstand og vi har mulighet til å spre utstillerne ut over et større areale. Hver produsent inviterer dere «hjem» til seg med smaking ved sitt bord. Billettsystemet er digitalt og elektroniske bonger leses av ved bordene. Det blir innslipp med 2 timers mellomrom, noe som betyr at du har 1,5 time inne på festivalen gjennom inngangsbilletten. Den siste halvtimen bruker vi til å tømme lokalet og klargjøre for nye gjester. Billetter til Norsk Siderfestival og siderkursene finner du her: Kjøp billetter

Se kursene hjemmefra

I kursteltet på Torgallmenningen blir det et spennende og lærerikt program for både barn og voksne. Her lærer du å lage alt fra Michelin-mat til pizza, og hverdagssjømat i sesong. På grunn av smittevernstiltak er det kun 30 eksklusive plasser pr kurs. Påmelding skjer i infoteltet på Torgalmenningen, så her gjelder førstemann til mølla prinsippet. Alle kursene strømmes direkte slik at flest mulig får anledning til å se og lære fra de dyktige kursholderne. Kursene legges også på matfest.no slik at du kan se dem når du vil. Hele kursprogrammet finner du her: Program

Sidertog

Torsdagen blir det Sidertog i samarbeid med Bergen Vinfest, der restaurantene selv tar dere med på en reise i smaker. Du får fantastiske mat- og drikkeopplevelser, og får bli kjent med noen av hemmelighetene som ligger bak. Bli med på en sosial og smaksrik kveld! Sidertoget har begrenset antall plasser for å sikre en trygg opplevelse. Billetter til Sidertoget finner du her: Billetter til Sidertog

Bergen Matfestival følger Folkehelseinstituttet sine retningslinjer for en trygg festival for alle, og samarbeider tett med lokale myndigheter. På denne siden finner du oppdaterte retningslinjer og råd.