Et besøk på Akvariet i Bergen er en av flere spennende aktiviteter for barnefamilier i Bergen sentrum.

OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Opplevelser

Familieaktiviteter i Bergen

Sommeren er her og for noen kan det være utfordrende å vite hvordan barn og voksne skal underholdes i de lange ferieukene. Vi er heldige i Bergen, med både strand og øvrig natur like på trappen. Stranden og sjøen skal nytes, og selvsagt er Byfjellene et svalt og naturlig alternativ til byens hete. Men ta deg også tid til å nyte denne tiden i sentrum. Piknik i Byparken og vandringer i byens smitt og smau er noe helt eget nå når solen skinner og duften av salt sjø sprer seg.

I år ønsker vi å oppmuntre til å også bruke tid i sentrum med familien. Byen byr på en mengde aktiviteter og tilbud for hele familien og vi har samlet en liten guide til sommerbyen Bergen, med alle dens spennende aktiviteter og tilbud.

Bymuseet

Hos Bymuseet finner du i hele sommer en mengde aktiviteter for alle. Velg mellom en rekke byvandringer gjennom det historiske Bergen, med forskjellige tema passende for forskjellige aldersgrupper. I tillegg har museet nå åpnet alle sine lokasjoner for besøk igjen, og ønsker med glede byens innbyggere og familier velkommen tilbake. De fleste av aktivitetene er tilrettelagt og passende for barn og familier.

Bymuseet i Bergen

Bondens Marked

Bymarkedet tar en pause i juli, men i juni og august finner du dem på Havrommet annenhver lørdag, hvor arrangørene Bondens Marked og Bærekraftig liv på Nordnes kan by på deilige lokalvarer og bruktmarked.

For første gang siden gjenåpningen vil det nå også være uteservering og muligheter for å sette seg ned og nyte atmosfæren. Markedets partnerskap med Amatørkulturrådet i Bergen vil også etter hvert by på lett underholdning og koselige gateartister med gjenåpningen av byen.

Markedet holder til på Havrommet 12. og 26. juni, samt 7. og 21 august.

Bondens Marked Bergen

Fisketorget

De fleste som er oppvokst i Bergen husker godt barndommen i byen med besøk på Fisketorget. Uansett om man er på jakt etter en matbit, en opplevelse eller bare vil nyte byens atmosfære og duften av salt sjø og nyfanget sjømat, er det ikoniske Fisketorget et must. Spesielt på finværsdager er det en helt spesiell opplevelse å vandre over bryggen og komme til torget. Men også når regnet kommer byr Mathallen på deilig fisk og gode minner for de nye generasjonene.

Fisketorget i Bergen

Rubens skattkammer

For mange er en tur innom Rubens en selvfølge under byturen. Visste du at Rubens Skattkammer er en av Norges største leketøysbutikker uten kjedetilknytning? Ruben startet butikken i 1979, da han ønsket en pedagogisk og tilpasset leketøysbutikk for sine egne barn. Her er gulvene litt skjeve, hyllene er smekkfulle av artigheter og butikken har en lokal identitet og forankring, som gjør Rubens til en liten juvel i sentrum.

En destinasjon for generasjoner av bergensere, både store og små! Rubens Skattkammer er en av Bergens unike og ikoniske forretninger med alt av snurrepiperier, artigheter, leker, håndukker og ikke minst en velfylt festavdeling med alt fra ballonger og pynt til kostymer og parykker. Her kan både du og de små drømme seg bort hele dagen!

Rubens Skattkammer

Akvariet

Finn på noe vannvittig moro med barna i sommerferien! Sommeren er nemlig årets travleste og triveligste periode på Akvariet i Bergen.

Utstillingen Kravlende Kryp er denne sommeren tilbake på Akvariet etter å ha “kravlet” rundt i landet. Disse fascinerende skapningene er verd å ta nærmere i øyesyn. Insektene har stor betydning for mennesket både medisinsk og økonomisk, og utstillingen åpner torsdag 17. juni.

I tidsrommet 28. juni – 1. august har Akvariet utvidet åpningstidene, med åpent kl 08.00 – 18.00. Frem til det, og fra 2. august er det 09.00 -18.00 som gjelder alle dager. Billetter kan kjøpes på nett eller i billettluken på Akvariet.

Skulle du bli sulten, finner man alltid noe godt på menyen eller i Mattorget.

Akvariet i Bergen

Havrommet

Det er ikke bare Bymarkedet som skal gi oss grunn til å besøke Havrommet i sommer. Hver dag gjennom hele sommeren holder Skur 15 på Munkebryggen åpent med en rekke aktiviteter og happenings.

Allerede denne uken har «Bergen Street Food Marked» startet, med servering fra flere Food Trucks som er plassert på Havrommet. Her er det mulig å ta seg en matbit og noe godt å drikke, mens en nyter utsikten mot Bryggen, Fløyen og Ulriken. Dette er det første Street Food markedet i Bergen, med inspirasjon fra lignende markeder i både inn- og utland.

Fra 11. juni til 11. juli blir det Fotball-EM på storskjerm utendørs under taket. I dager uten EM-kamper, vil det være konserter med blant annet Admiral P, Kommode, Team Me og Pish ute, under taket på Havrommet, og på innendørsscenen LYYR, vil det være konsertserier gjennom hele sommeren med en blanding av etablerte artister og unge fremadstormende talenter.

https://www.bergensentrum.no/bedrift/havrommet-skur-15/

Fløibanen

Ta Fløibanen til toppen av Fløyen! Her kan du se den fantastiske utsikten, boltre deg på den store lekeplassen, leke i Trollskogen, gå spennende naturstier og padle kano på Skomakerdiket. Og mye mer!

Fløibanen

Shopping:

Polarn o Pyret

Hos Polarn o pyret har de alt av klær til barn opptil 12 år. Mest kjent er kanskje ytterklær og regntøyet fra Polarn o Pyret; og slikt kommer alltid godt med her i byen.

https://www.bergensentrum.no/bedrift/polarn-o-pyret/

Rumpetroll

Med utvalg basert på kvalitet, estetikk og komfort, er det vanskelig å slå bedre an hos både barn og voksne enn de gjør hos Rumpetroll. Spesialbutikken finnes kun i Bergen sentrum, og kan skilte med et stort utvalg klær til alle anledninger, så vel som gaver til jul, bursdag eller hverdag. I lekekroken kan barna kose seg med lego og brannbil, mens mor og far handler.

Rumpetroll

Sprell

Ingen gjør leker og spill til barn helt så moro som Sprell. I tillegg finner du her interiør til ethvert barnerom, trygge og stimulerende leker for barn i alle aldre, og til og med en mengde babyutstyr til det nye tillegget i familien.

SPRELL

Spise:

Peppes Pizza Ole Bull

Peppes Pizza er en klassiker for familiemiddagene i sentrum. Enkelt, raskt, og noe for enhver smak, enten man foretrekker sin pizza med tykk eller tynn bunn, med mye kjøtt eller uten kjøtt. Og er dere uenige? Hva med en stor half&half, så blir alle garantert fornøyd!

Peppes Pizza Ole Bull

 

Egon Bristol og Egon Kjøttbasaren

Nyt et fullkomment og familievennlig måltid med stort utvalg hos en av byens to Egon restauranter. Er været bra anbefaler vi uteserveringen på Kjøttbasaren, hvor det suppleres med varmelamper om man har en sen middag, eller været er kjølig.

Egon Bristol

Egon Kjøttbasaren

Holy Cow Galleriet

Sulten på skikkelig burger? Det perfekte måltidet for familien med kresne barn: Enhver burger kan enkelt tilpasses hver enkelt behov, og barnemenyen tilbyr passende porsjoner for de minste.

Holy Cow Galleriet

Søstrene Hagelin

De verdensberømte fiskekakene er en perfekt snack for liten og stor på byturen, og en obligatorisk del av dannelsesreisen for unge bergensere. Med beliggenhet i starten av Strandgaten er det ofte i nærheten av der man befinner seg.

Søstrene Hagelin Strandgaten

Baker Brun Telegrafen

Blant byens mange spisesteder, er det en som alltid skiller seg ut. Baker Brun er kjent blant store som små, og har alltid noe som faller i smak. Enten man tar lunsjen i form av deres mange varianter av påsmurte rundstykker eller kake og kaffe, her er mye godt for store og små.

Baker Brun Telegrafen

BIT

Ingen har boller som BIT! Både små og store vil elske de luftige og myke vaniljesnurrene til BIT. Nyt dem hos din valgte lokasjon, eller ta dem med i byparken for en real piknik.

BIT