Susanne Sunde og Linnea Wilmot driver Vitti Vintage. Butikken tilbyr håndplukkede klær fra vintage- og bruktmarkeder over hele Europa.

OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Mote

Nytt i byen

Visste du at det finnes mer enn 1200 lokaler med publikumsrettet virksomhet i Bergen sentrum? Det er ikke enkelt å være oppdatert på alt byen kan tilby til enhver tid. Her gir vi deg noen nyheter fra den siste tiden.

Nytt i byen
Lasse Smedsvig og Adam Bjerck åpnet nylig Engen Restaurant.

Engen

Lasse Smedsvig og Adam Bjerck, grunnleggerne av Bjerck og Adams Matkasse, åpnet nylig Engen Restaurant. Stedet tilbyr en moderne brasserie med en New York Steakhouse-twist, en speakeasy-stil kjellerbar og levende musikk til ettermiddagste på søndager. Den historiske bygningen, tidligere eid av avholdsorganisasjonen IOGT, har fått nytt interiør og en enorm lysekrone som midtpunkt i rommet. Smedsvig og Bjerck ønsker at Engen skal bli Bergens svar på Theatre Café, med håp om en stor utendørs sittegruppe med tiden, og ellers store planer videre.

Nytt i byen

Delicatessen

Delicatessen på Galleriet er nyrenovert og har nå blitt en permanent installasjon i kjøpesenteret. Butikken tilbyr et bredt utvalg av høykvalitets, unike italienske produkter, inkludert et omfattende utvalg av ost, kjøtt og andre spesialmatvarer. Fokuset er et høyt nivå av kundeservice, med vekt på å skape en atmosfære av italiensk gjestfrihet.

Delicatessen startet som en julemarkedbod på Festplassen, vokste til en pop-up butikk, og har nå en permanent plass i byen. Butikken er dekorert med alle slags oster og hundrevis av kunder besøker den hver uke. De håper å åpne flere steder i fremtiden, men for nå fokuserer de på sin nye lokasjon.

Nytt i byen
Marg & Bein har utvidet med Vinbar no.16 hvor de tilbyr casual dining sammen med et fantastisk utvalg vin og sider.

Vinbar no. 16

Marg & Bein utvider, og tilbyr nå casual dining sammen med et fantastisk utvalg vin og sider i Vinbar no.16. Siden åpningen i 2015 har Marg & Bein utviklet seg videre til et stramt konsept, med sterke filosofier. Nyåpningen av Vinbar no. 16, er resultatet av mange års hardt arbeid, og behovet for et alternativ til smaksmenyene hos Marg & Bein. Det er også et flott sted å nyte noe godt i glasset mens man venter på bord i hovedrestauranten.

– Vi har ofte full restaurant, og ønsket å tilby et sted for kundene å vente, uten å stå ute i kulden. Det ble til et sted hvor vi får vise frem vårt store tilbud av norskprodusert sider og vin, og tilby småretter ala-carte, forklarer Angus.

Mange av kundene til Marg & Bein har uttrykket et savn for flere av rettene på Marg & Bein sin tidligere ala-carte meny. Nå er altså mange av disse rettene å finne – og det til en helt grei pris – hos Vinbar no. 16.

Nytt i byen
Outland har flyttet inn i ny, stor og flott butikk på Strandkaien.

Outland

Etter at Wallendahl flyttet seg opp på første plan, har Outland kommet inn i underetasjen ut mot Strandkaien. Den nye, romslige butikken har vært åpen en stund, men er virkelig verdt et besøk. Utvidelsen gir en mer tilgjengelig og rullestolvennlig butikk, en større pauserom for ansatte og mer plass for kunder å bevege seg rundt. Butikken har også et bredt utvalg av nye og spennende produkter.

Selv med mange nye varer har butikkens hovedfokus vært å vise frem produktene som alltid har vært der, men som tidligere var skjult. Kunder har kommentert det bedre utvalget, og atmosfæren har blitt bedre. Den nye butikken gjør det også mulig for Outland å ta tilbake sine gamle tradisjoner, som å ha spillområder, signeringer og andre arrangementer.

Nytt i byen
Wallendahl har i anledning 200-årsjubileet gjort store endringer på butikken og sortimentet.

Wallendahl

Wallendahl feiret 200 år i oktober, og har i den forbindelse utført store renovasjoner i butikken. Den nye mesaninen ligger opp en trapp, og byr på en fantastisk utsikt over Vågen og Bryggen. Butikken har gjort endringer i sortimentet, og man kan ikke lenger få tak i jernvarer og ting til oppussing, men sortimentet innen kjøkken, borddekking og interiør er vel så bra som før.

Wallendahl har lang fartstid og kan skryte av det beste utvalget i sentrum innen deres målgrupper. Butikken har også nettbutikk med klikk- og hent.

Vitti

Har du fått med deg byens siste store snakkis innen bruktmarkedet?

Susanne Sunde og Linnea Wilmot, to miljøbevisste gründere, lanserte i sommer Vitti Vintage – en butikk for brukte og vintage klær. Butikken tilbyr håndplukkede klær fra vintage- og bruktmarkeder over hele Europa. De to jentene har som mål å gjøre det enklere å handle bærekraftig og har skapt en butikk for alle, med unike plagg og rimelige alternativer fra populære merker. Butikken har vært en stor suksess, med lange køer på åpningsdagen og lageret ble raskt tømt. Grunnleggerne drømmer om å kunne utvide virksomheten og fortsette å imøtekomme den økende etterspørselen etter bærekraftig mote i fremtiden.