gift_img
BELIGGENHET
Gatenavn: Strandgaten 17
ÅPNINGSTIDER

Mandag-fredag 10:00 – 18:00
Lørdag 10:00 – 18:00

Ditt varehus siden 1822!

Wallendahl er et av Bergens eldste og mest tradisjonsrike varehus. Her finner du byens beste utvalg av kvalitetsprodukter til hus og hjem – fordelt på 1500 kvm og over 2.etg. Hos oss finner du kjøkkenutstyr, serviser, glass og bestikk i tillegg til en stor interiøravdeling. Grunnleggerens ønske var å starte en jernvarebutikk som skulle betjene både by og land – og butikken ble visstnok byens første handelshus – attpå til med byens første telefon.

I 1839 solgte han gitarer, fioliner, klarinetter og fløyter, og samme år startet han med salg av ovner med 1, 2 eller 3 etasjer. Wallendahl var byens største og første jernhandel som tilbød “ogsaa noget andet og mere”, for tilbudet omspente nær sagt alt mellom grønnsåpe og skipskanoner. For de som ønsker å oppleve litt av det gamle sortimentet til Wallendahl har Damsgård Kulturhistoriske Forening en egen museumsavdeling av gamle støpejernsgjensrtander fra Wallendahl.

Du får fremdeles det meste du trenger hos oss, både til kjøkkenet og hjemmet. Men ikke kanoner. Vi er lokalisert i Strandgaten i hjertet av Bergen sentrum.