Ordfører i Bergen og Pepperkakebyborgermester Marte Mjøs Persen leder juryen som kårer de beste munnbind-designforslagene. Foto: Jin Sigve Mæland

OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Opplevelser

Vil du lage byens kuleste munnbind-design til inntekt for gode formål for barn?

I år vil Pepperkakebyen få laget munnbind som skal selges i Pepperkakebyen og på nett til inntekt for gode formål for barn, og du kan få bidra med å foreslå design.

Munnbindene kan kjøpes i nettbutikken og i Pepperkakebyen.

Lag ditt eget fantasifulle pepperkakebymunnbind

Vi håper at både barn og voksne, uavhengig av erfaring eller designkunnskaper vil foreslå hvordan munnbindene kan se ut. Sammen skaper vi de kuleste, fineste, rareste, morsomste og ikke minst julete Pepperkakeby-munnbindene, som både vil bidra til gode formål, og hjelpe pepperkakebyen med å opprettholde smittevern.

Vi håper du har lyst å dele ditt design med oss, og bli med i konkurransen. Du kan lage så mange forslag du vil. Bli med!

I god Pepperkakeby-ånd håper vi at alle barn og voksne vil bidra med mange gode forslag, til inntekt for gode formål for barn

Steinar Kristoffersen, Pepperkakebysjef

Tre vinnerbidrag kåres

Det vil kåres 3 vinnerbidrag, og designerne av disse vil få gleden av å designe et produkt som kan bidra til gode formål for barn, og vi gir selvsagt ut gratis billetter til Pepperkakebyen, sammen med et byGAVEKORT til en verdi av kr. 500,-.

Juryen

For å kåre vinneren deltar Bergens ordfører og Pepperkakebyborgermester Marte Mjøs Persen i juryen sammen med Pepperkakebysjef Steinar Kristoffersen, Pepperkakebyarkitekt Kjersti Hjelmeland Brakstad, markedssjef Thomas Ottesen i Bergen Sentrum AS og Espen Hansen fra Flex Reklame.

Jeg oppfordrer alle barn og voksne til å komme med sine forslag

Marte Mjøs Persen, ordfører i Bergen kommune og Pepperkakebyborgermester

Jeg oppfordrer alle barn og voksne til å komme med sine forslag, og vil bruke vinnermunnbindet så ofte som mulig, kunne ordføreren love da hun sa ja til å hjelpe oss med prosjektet.

Slik kan du delta på enkleste måte, og se hvordan ditt munnbind kan se ut!

Munnbindene med vinnerdesign blir levert av Flex Reklame, og frist for levering av design blir 4. november. Espen Hansen hos Flex reklame deler gjerne sine tips om hvordan du enklest går frem for å lage ditt munnbind-design:

Du kan velge å bare tegne noe for hånd på bredde 19,5 x høyde 19,0 cm på et ark som du må levere i Pepperkakebyen senest innen onsdag 4. november.

Vil du lage byens kuleste munnbind-design til inntekt for gode formål for barn?
Illustrasjonen viser munnbind-typen som kan få din design. Pass på at viktige elementer blir plassert mest mulig midt på munnbindet

Et annet alternativ er å scanne tegningen din, eller lage en design digitalt fra bunnen av og sende det til pepperkakebyen@bergensentrum.no, så tar vi prosessen videre.

Du kan selv velge om vi eller du skal ta designet videre inn i et designprogram, hvor du også vil få et godt inntrykk av hvordan ditt design kan bli på maskene.

Ønsker du å gjøre dette selv, kan du fullføre hele prosessen her ved å eksportere tegningen din som jpg eller pdf direkte til 3D-programmet Dette finner du ved å klikke på lenken under, hvor du også kan se at designen fungerer.

Du kan også sette sammen ulike elementer direkte i 3D programmet, men for mange er det enklere å gjøre dette på forhånd.

OBS: elementer, tekst etc. som det er spesielt viktige skal synes bør plasseres i sikre soner. De sikre sonene vises her:

Blått er kantene på det som blir trykket inkl. bleed. Oppe og ned blir det en brett inn. Rødt er ca. der sømmene kommer. Her kan elementer bli borte så det sikreste stedet er da i grønt felt.

Så, kjenner du at det kribler i konkurranseinstinktet og i fantasien? Er du klar for å skape noe som kan bli Pepperkakebyens offisielle munnbind til inntekt for gode formål? Da er det bare å sette i gang.

Forslag sendes til

E-post: pepperkakebyen@bergensentrum.no innen onsdag 4. november

Husk å merke forslaget med:

  • Navn på designet
  • Navn på designer(e)
  • Navn, adresse, telefon og e-post til kontaktperson

Som deltaker aksepterer du at innsendte forslag som premieres kan benyttes fritt av Pepperkakebyen til inntekt for Pepperkakebyens gode formål for barn.

Lykke til!

Om munnbindet som designet skal trykkes på

Munnbindene er produsert av OEKO-TEX sertifiserte tekstiler og er testet og godkjent etter den nye CWA 17553:2020-normen av et uavhengig byrå. Denne normen gjelder for munnbind til bruk i det offentlige rom: Munnbindene har oppnådd beste klassifisering dvs. klasse 1. Munnbindene er myke og behagelige 1-lags munnbind som kan vaskes og gjenbrukes.