Bypåske i Bergen byr på massevis av aktivitet og moro
Opplevelser

Den stille uken? Ikke i sentrum!

Er du så heldig å være i Bergen i påskedagene, byr byen på alt fra latter og eggjakt til dyreliv og konserter. Og så åpner Fløyenrestauranten dørene. Nederst i saken kan du lese Byvettreglene!

Bypåske kan være ganske så digg. For det er ikke slik at alt er stengt og alle er på det berømmelige påskefjellet. Ha denne listen lett tilgjengelig, dersom noen i nærheten sier at “det er ingenting å finne på”. 

Gå til topps og bli mett

Mange gode grunner å komme seg til Fløyen. Fra 23.mars er nemlig Fløyenrestauranten åpen! Og ambisjonen å bli en varighet fremfor en nyhet. “Med kjærlighet, kunnskap og godt håndverk skal vi glede og inspirere ved å skape gode matopplevelser. Vi ønsker varmt velkommen til små og store, lokale og tilreisende. 365 dager i året,” meldes det fra toppen av Bergen.

Ellers er det som alltid et rikt utvalg av aktiviteter for deg som trives ute i dette området.

Fløyen har laget et stort påskesprell på byfjellet-program, med masse moro for store og små. Og som alltid er det kjekke turer å ta med utgangspunkt fra Fløyen:

 • Skomakerdiket
 • Sandviksfjellet
 • Brushytten
 • Blåmannen
 • Fløyvarden

Lov å le i byen

Stand Up Bergen hviler ikke! De holder koken med påskestandup på Lille Ole Bull! Har du ikke kommet deg på hytte, fjell eller sydenflyet så kan du le deg inn i påsken for eksempel fredag 29.mars og ikke minst lørdagen. Da tar Ole Soo tar påskeaften til nye høyder med det ultimate standupshowet! Han har samlet en stjerneliga av komikere – Jonas Bergland, Snorre Monsson og Jan Tore Kristoffersen – for å gi deg en kveld fylt med latter og underholdning! Opplev spissfindig humor, absurde observasjoner og skarpe poenger fra noen av landets beste standup-komikere.

Eggjakt på Akvariet

Mange som legger egget i disse dager. Så legg turen til Akvariet. Her har de lagt seg i selen (vi bare måtte) for å gi hele familien opplevelser. Enten du vil lære noe, le av pingvinenes sjalusidrama på film eller se en kongepyton. Noen viktig ting å få med seg.

 • I påsken er Akvariet åpent hver dag kl. 10-18. Ja, også på de røde dagene.
 • Hver dag fra 23. mars til 1. april har Akvariet påskeggjakt
 • De har som alltid et stappet program, som “tettere på dyrene”, dissekering, fôrlære og ansiktsmaling.
 • En av de fine tingene er at du kan både være inne og ute. De har en stor fin lekeplass på takterrassen!
 • Og du, har du årskort? Da er en kopp kaffe eller te inkludert i besøket!

Trives du best inne?

Ingen grunn til å fortvile. Det er nok av tilbud for deg også! Universitetsmuseet er både en estetisk nytelse etter renoveringen, og en lærerik opplevelse. Bergen kino er garantert et bra sted å være i påsken. Ta med noen på date, enten du har vært gift med vedkommende i 20 år eller akkurat har lagt blikket på noen nye. Alt etter personlighet på deg eller daten, kan du blant annet velge blant “Dune 2”, “Godzilla” som kommer 27.mars eller hva med “Kung Fu Panda 4”? Filmen om Bob Marley er en annen variant, eller “Poor Things” som har fått mye god omtale og garantert gir dere noe å snakke om etterpå. Stikkord er eksperimentell, komedie og coming of age.

Museene leverer også alltid føde til både hjerne, hjerte og mage. Fine kafeer har de også. Sjekk ut hva Kode byr på i påsken. Familiefavoritten Vil vite holder også åpent i påsken. Sjekk ut energiutstillingen, og ta en kjøretur. Innendørs!

Variert musikkpåske

Trives du mest når det har blitt kveld? Konsertstedene har åpent, og du kan blant annet få med deg disse.

Chris abolade: USF verftet 22. mars 
Chris Abolade, også kjent som «Abbo», er en norsk rapper, sanger og låtskriver. Han er en del av den norske kreative kollektivet Broslo og arbeidet opprinnelig som fotograf før han startet karrieren som musiker.

The Dire Straits Experience: Grieghallen 23. mars 
Dire Straits Experience består av Chris White fra selveste Dire Straits og 6 andre musikere. For 30 år siden ble Dire Straits oppløst og la igjen en katalog av låter som fortsatt er aktuelle og blir spilt igjen og igjen.

8lanco: Kvarteret 23. mars 
Bli med på en minneverdig musikalsk reise med den talentfulle 20 år gamle artisten, 8lanco, når han inntar scenen på Teglverket på Det Akademiske Kvarteret den 23. mars. Med en imponerende rekke prestasjoner har 8lanco raskt gjort seg bemerket i musikkverdenen.

Matto majestet + Åsane city: USF verftet 23. mars 
Det siste året har Matto Majestet vært en av de mest voksende rapperne fra Bergen. Helt på egne bein har han skapt en lojal fanbase over hele landet – og kommet på radaren i Sverige og Danmark. I ryggen har han med seg Åsanes stolthet – Åsane City.

Andrew Lloyd Webber Galla: Grieghallen 24. mars 
Et show laget for å hedre en av de største musikalske komponistene i nyere tid Opplev utdrag fra flere av Andrew Lloyd Webbers mesterverk som The Phantom of the Opera, Cats, Jesus Christ Superstar, Evita, Sunset Boulevard, Starlight Express, Aspects of Love, Love Never Dies, Song and Dance og Requiem.

Fremdeles sulten på mer? Sjekk ut mer i Bergen Sentrums hva skjer-oversikt over det som rører seg i byen. 

Byvettreglene

 1. Legg ofte ut på bytur – også uten trening. Det er mye uoppdaget rundt deg.
 2. Meld fra hvor du går, og spør om noen vil bli med. Mange blir spurt alt for sjelden.
 3. Følg med på været og værmeldingene. Tilpass aktiviteten etter forholdene.
 4. Utforsk byen og alt den har å by på, men vær rustet mot skuffelser og tilbakeslag. Ikke alt kan lykkes hver gang!
 5. Lytt til erfarne byfolk. Alle setter pris på å dele erfaringer og kunnskap med andre.
 6. Bruk ditt indre kart og kompass – og legg merke til mennesker rundt deg. Er det noen rundt deg som går alene, eller som kanskje bærer litt for tungt?
 7. Gå ikke alene for lenge.
 8. Oppsøk en venn i tide. Det er en skam å snu ryggen til.
 9. Spar på kreftene, men ikke på gledene.