Senterkoordinator Lasse Digranes ønsker alle velkommen til en trygg og stressfri julehandel på Xhibition kjøpesenter i Bergen sentrum.

OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Mote

Xhibition er klar for julen

Travel førjulstid? Ta en pause og nyt helgen på Xhibition med shopping i et mangfold av unike butikker, kanskje et bedre måltid et av serveringstedene og hvorfor ikke gjøre det til en weekend med overnatting på Magic Hotel?

Det har vært et tøft år for de aller fleste i handels- og næringsindustrien. Mange av de lokale butikkene og lokale bedrifter ser nå mot julesesongen for en boost før året er omme. Vi har snakket med senterkoordinator Lasse Digranes hos Xhibition om hvordan de tilrettelegger for julesesongen og alle sine kunder.

Den fulle opplevelsen

– Xhibition er i seg selv en opplevelse, og det er det vi satser ekstra på denne julen, forteller han. Han understreker at etter året som var er det viktig å gå tilbake til det kjente også, og ikke bruke for mye energi på stress og bekymringer.

– På Xhibition finner du alt du trenger for å raskt og effektivt komme i havn med julehandelen, med over 40 butikker under et tak. Også kan du ta resten av tiden og nyte et godt måltid hos nyåpnede Jada Roofgarden i 4. etasje med utsikt over vakre Bergen pyntet til jul, og en god natts søvn på Magic Hotels. Kanskje du til og med har tid til en massasje og behandling på Chica Store Klinikk eller en hårklipp hos en av flere frisørsalonger? Det er viktig å roe ned og kjenne på julegleden.

Xhibition er klar for julen
Xhibition er det nyeste kjøpesenteret i sentrum. Senteret byr på mer enn 40 butikker, flere frisører, et bredt tilbud med velvære i tillegg til en rekke restauranter, kaffebarer og caféer. I de to øverste etasjene ligger Magic Hotel, og på taket finner du den nyåpnede restauranten JADA Roofgarden.

Gleden av å bruke byen igjen

Lasse tenker også på gleden bergenserne får av å kunne bruke byen igjen, og setter pris på entusiasmen hos kundene. Han tror at en julepyntet bykjerne vil gjøre mye for å ta tilbake sentrum og vie oppmerksomheten til byens innbyggere mot viktigheten av å handle lokalt i disse tider.

– Julen handler om kos og fellesskap, og vi vil gjøre det vi kan for å holde fast på dette også i år. På Xhibition er vi heldige og har store og romslige fellesarealer som pyntes vakkert hvert år. Dette er sosiale møtepunkter, og vi håper mange vil sette pris på innsatsen som går inn i å gjøre disse stedene klar til jul hvert år. I tillegg er jo fasaden til Xhibition ekstra opplyst og vakker på denne tiden, smiler han med tydelig stolthet i blikket.

Xhibition er klar for julen
Xhibition er et av byens nyeste og mest moderne kjøpsentre. Bygget huset tidligere Bergen Hovedpostkontor. Det modernistiske bygget ble tegnet av arkitekt Nils Holter, og reist i 1956.

Den viktigste jobben

Mange er bekymret for hvordan førjulstiden vil bli i år, og ser mot kjøpesentrene for hvordan dette håndteres. På Xhibition har det hele tiden vært strenge retningslinjer og tett oppfølging av myndighetenes råd. Lasse er ikke bekymret. Han mener at de ansatte og kundene har håndtert situasjonen svært godt, og vil fortsette å gjøre dette. Han understreker at trygghet og smittevern er noe av det viktigste de jobber med nå, med hyppig vasking av alle kontaktflater, god avstandskontroll og antibac-dispensere i alle fellesområder.

– Bruk av munnbind har vært en av oppfordringene fra myndigheten som jeg selv ser veldig mange heldigvis tar på alvor. Derfor har vi i en periode delt ut gratis gjenbrukbare munnbind til våre kunder. I tillegg er alle store handelsaktiviteter og kampanjer i år blitt strukket ut over tid, slik at vi unngår trengsel på enkelte store handledager. Black Friday, søndagsåpent og byNATT er dager vi drar mange kunder – derfor har vi i år valgt å utvide kampanjene til å gå over flere dager, slik at vi sprer kundene utover, forklarer han.

Selv om året har vært tøft også for Xhibition, med reduserte åpningstider og stengte butikker i perioder, ser Lasse lyst på det. Sommeren var en positiv overraskelse og en seier, og han tror bergenserne også vil gjøre juletiden til et positivt og lyst minne å tenke tilbake til. Sammen med butikkene på Xhibition gleder han seg til juletiden i Bergen.