Linskjorter, shorts og bukser er et sikkert valg nå når sommeren står for døren (foto: Boys of Europe)
Mote

Med denim og lin blir du trendfin

I sommer er det lin og denim som gjelder. Så håper Galleriets herrebutikker at menn våger mer. Bytt i alle fall den blå skjorten med en grønn!

Galleriet har både kjedebutikker med egne kjente og kjære merker, og selvstendige motebutikker. Alle står klare til å guide deg til rett størrelse og fasong. Vi har spurt Match, Infinity, Companys og Boys of Europes butikkledere tre sommertrend-spørsmål. 

Hva blir årets sommertrender?

Elisabeth Nygård Eriksen hos Companys er ikke i tvil!

– De store trendene er lin og da gjerne i helt sett, denim og maxiskjørt. 

Hos Boys of Europe støtter de det.

– Det går veldig mye i linblandinger. Fargemessig er det mye ton i ton, i naturpaletter. vi ser også at det kommer mye overskjorter. De har en tykkere kvalitet enn vanlige skjorter. Dermed fungerer dette plagget godt både som en lett jakke og sommerskjorte på mer svale dager, sier butikkleder Adriane Hillby Larsen. 

Hos Match ser de samme trendutsikt for herrene. 

Herremoten er mer stabil, og det går mye i det klassiske. Vi får inn masse flotte linskjorter, med både lang og kort erm. Det blir også et godt utvalg av shorts og bukser i lin- og bomullsblanding, til en god pris. For de som liker shorts også til penbruk, får vi inn flere i knelengde. Våre linblazere er alltid populære, og de kommer også i år. Størrelsene hos oss går til 3XL, i blazere går vi til størrelse 58, sier butikkleder Ingelin Sivertsen. 

Når det gjelder Match og dametrender, er det også her lin og naturfiber i bomull. Her er det derimot rom for litt mer utvalg i farger og mønster, sier  Ingelin Sivertsen.

– Vi får inn mange flotte sommerkjoler, mange i rosa eller lyseblå toner. Det er også blomstermønster å se, i fine og friske farger. Vil du heller ha det hvitt, får vi også inn blondekjoler med både krage og annet pynt. Det er også mer variasjon på lengde nå, både maxi – men også til både lår og knær. Det kjekke med kjolene, er at flere kommer med belter. Dermed kan du variere etter behov, eller til og med ta vekk beltet om det passer deg bedre. 

Hos Adelen Sverdrup Aarsand og Infinity er det nesten bare én ting som gjelder. Neida, men joda! 

–  Årets store sommertrend er denim! Alt kommer i denim: skjørt, skjorter, kjoler, shorts. Spesielt i trendbildet er lange denimskjørt. Her kan du velge i massevis av vasker, og skjørtene kommer med/uten splitt og detaljer. Det som er ekstra gøy med denim-trenden, er at den virkelig treffer alle aldre. Tror dette er nettopp fordi den er så allsidig og kan styles på alle måter – fra søtt til røft. Vi på Infinity er ekstra forelsket i sommerens denimkjoler og vesker. 

Det er plass til litt mer hos Infinity også. De melder at sommeren også byr på mye blomsterprint og deilig lin! 

– Vi ser at kundene er kjempeflinke til å pynte kjolene opp og ned! En fin sommerkjole kan brukes på bytur med strikkegenser, eller til fest og bryllup med flotte øredobber og pensko. 

Hva blir sommerens must have?

Sommeren er en typisk tid da en ser én ting på “alle”, enten det er på neser, hode eller føtter. For de som har vært med en trendstund, vil en alltid huske Chloés hjertestrass-solbriller, Birkenstockens første inntog og Von Dutch-caps. Hva vil vi se i år…? 

Hos Infinity er de ikke i tvil!

ALLE vil gå med Nomination-armbånd! Nomination er et italiensk armbånd som har gjort comeback og tatt både Bergen og resten av Norge med storm. Disse var superpopulære for 20 år siden, og er nå en hit på ny. Armbåndene bygges ledd for ledd med personlige links. Flere har tatt vare på sitt gamle armbånd og kommer inn til oss for å fornye det, mens veldig mange kommer inn for å bygge sitt første armbånd. Armbåndet kommer i sølv, gull og rosegull. Linkene kommer i massevis av motiv. Spesielt populært er initial og stjernetegn, sier Adelen Sverdrup Aarsand. 

Elisabeth Nygård Eriksen hos Companys er heller ikke i tvil om hva trendløvene i storbyjungelene vil gå for.

– Denim on denim! Vi har et stort utvalg! 

Hos Boys of Europe tror de at linbukser i en utvasket nyanse vil være å se på de fleste herreben. Fargene kommer et annet sted.

– Hos oss er det en veldig jovial og casual kle deg pent-stil, men vi ser at det nå går mye i belter og da strikkbelter. Her er det lettere å velge spreke farger for herrene, sier Adriane Hillby Larsen.

Hos Match er de sikker på at de vil se mange kvinner i den populære Meghan-serien.

– Her har vi fått inn mange flotte farger på linskjorten! 

Med denim og lin blir du trendfin
Lin, denim og naturfiber i bomull preger sommerens motebilde. (Foto: Infinity og Match)

Hvor vågale er bergensere?

Flotte farger ja, men våger vi her i vest å bruke disse? Companys er klar i talen: ikke vågale nok 😉 og får støtte av Match. 

– Generelt går en for klassiske, fine ting som en føler seg komfortabel i. Det er ikke det at vi hos Match ikke er gode på farger, for det er vi. Så herrene kan godt dytte litt mer i komfortsonen sin. Velg i alle fall noe annet enn den blå og rutete skjorten. En kunde som gjorde det, kom inn og ville handle mer farger. Han hadde nemlig fått så mange komplimenter for sin grønne skjorte, og det var han ikke vant med!  

Du kan også velge å skille deg ut på andre steder enn overkroppen. Match har blant annet et par stråhatter og et stort utvalg av caps. 

– Vi får inn 1-2 gøye modeller hvert år, og ser generelt at Oslo selger ut disse mye fortere enn oss i Bergen. Så skal du teste ut noe nytt, velg et hodeplagg. Så tar du det bare av om du ikke har dagen eller mister motet underveis, råder Ingelin Sivertsen.

Adriane Hillby Larsen hos Boys of Europe håper også på modigere menn.

– Det er få som tør å være seg selv i stil. Mange følger bare normen. Mitt råd til menn som vil være litt mer vågale, er å gå for en litt mer synlig farge på en t-skjorte eller en linskjorte. Vi pleier å få inn en farge som skal treffe blikket litt, som står i stil med resten av fargepaletten i butikken.

Infinity fokuserer mye på klassiske plagg for en tidløs og bærekraftig garderobe, noe de ser at kundene setter pris på. 

– Likevel må vi alltid plukke noen gøye godbiter til butikk og det ser vi bergenserne liker! Denne sesongen har vi blant annet funnet noen stilige badedrakter med rosetter fra danske Cras. Disse kan brukes på stranda eller f.eks. under et skjørt på bytur. Vi elsker! sier en sprudlende Adelen Sverdrup Aarsand.