Startskuddet for Norsk Siderfestival går torsdag 10. november kl.17. Da er det klart for landets, og Bergens, aller første Sidertog.

OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Mat og drikke

Snart klart for Bergens første sidertog

10.-12. november bobler Bergen over av frisk, norsk sider. På Norsk Siderfestival kan du bli med på Bergens første «sidertog» og smake sidersorter fra hele Norge.

En vandring i siderens verden

Startskuddet for Norsk Siderfestival går torsdag 10. november kl.17. Da er det klart for landets, og Bergens, aller første Sidertog. Reisen begynner på Kulturhuset i Bergen, før vi legger ut på tur til byens beste restauranter og barer. Her får du smake nydelig, norsk sider og cocktails, i kombinasjon med småretter laget av eksepsjonelle restaurantkokker.

Mat og drikke er inkludert i sidertog-billetten, og alle deltakere får utdelt smakeglass og quiz. Etter vintoget blir det etterfest m/DJ, blindsmaking og premieutdeling på Kulturhuset i Bergen.

Snart klart for Bergens første sidertog

Sidersmaking og siderkurs

Fredag og lørdag står siderprodusenter fra hele landet klare med perlende smaker og spennende nyheter på Kulturhuset i Bergen. På Norsk Siderfestival kan du smake deg gjennom det beste av autentisk og naturlig, frisk, norsk sider, og delta på kurs med smaksformidlere fra inn og utland. Kursene holdes av dyktige formidlere som Ove Svendsen og Anniken England fra Ypper, Thomas Digervold fra Fest i kjeften og The Ciderologist, Gabe Cook. Her kan du lære mer om tema som sider og mat i kombinasjon, og om ulike siderstiler fra hele verden.

Opplev Sider VM

Parallelt med Norsk Siderfestival arrangerer Hanen Sider VM, også kalt Nordic International Cider Awards. Fredag 11. november inviteres publikum inn til å oppleve superfinalen under NICA.

Gullrekken med topp 5 sidere fra Sider VM kan også smakes på kurs under Norsk Siderfestival lørdag 12. november.