Restaurant Opus XVI
Vågsallmenningen 16
Åpent: se oppdaterte åpningstider på opusxvi.no
Restauranten hos luksuriøse Hotel Opus XVI åpnet i april 2018 og har vokst i popularitet siden, med en rekke gode anmeldelser etter besøk av både Bergens Tidene og Dagens Næringsliv. Deres britiske kjøkkensjef Colin Lee, har bakgrunn fra flere internasjonale toppkjøkken, og har hatt fokus på fisk og skalldyr når han har komponert menyen.
Opus XVI defineres som sjømatrestaurant først og fremst, men har alltid gode alternativer til en sart palett. Om sommeren serveres det mye skalldyr som sjøkreps, blåskjell, hummer og reker, og den deilige fiskesuppen var en storselger i fjor. Og gå ikke glipp av deres rikholdige sjømattårn, med et stort utvalg sjømat. Dersom ikke havets skatter er noe for deg, finner du alltid gode alternativer og ikke minst deilige vegetar- og veganretter på menyen.
Obs: Prøv også Afternoon Tea. Hver lørdag kan man oppleve levende musikk og tradisjonell afternoon tea servert med fingersmørbrød, kaker, konfekt og nystekte scones. Husk å bestille bord, det fylles fort opp i helgene.
Hver sommer tilbyr Opus XVI uteservering på Vågsallmenningen. Så fort været spiller på lag, åpnes det ute langs fasaden på det ærverdige bygget som er fredet av Riksantikvaren.