Årets julefilm Tre Nøtter til Askepott med Astri S i hovedrollen på nyinspillingen har premiere på Bergen kino fredag 12. november. Lørdag 13. november blir det eksklusiv utekinoopplevelse med to uteforestillinger i Bergen sentrum sammen med skuespillerne Astrid S og Cengiz Al!

OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Opplevelser

Askepott kommer til Julebyen Bergen!

Lørdag 13. november inviteres det til storslått feiring med julens storfilm, Tre Nøtter til Askepott. Filmen har premiere på Bergen Kino fredag, og lørdag blir det ekstra stas på utekino, når prinsen og prinsessen selv kommer for å ønske velkommen til store og små. Møt Astrid S og Cengiz Al, og begynn juletiden sammen med Askepott!

Det blir lovet eventyrlig og magisk førjulsstemning når Bergen Kino, Arven gull- og sølvvarefabrikk, Bergen Sentrum AS og Nordisk film går sammen om en eksklusiv utekinoopplevelse på nyinnspillingen av julefavoritten Tre Nøtter til Askepott. De ønsker Bergens befolkning hjertelig velkommen til en nydelig start på førjulstiden i byen.

Askepott kommer til Julebyen Bergen!
Nyinnspillingen av juleklassikeren Tre Nøtter til Askepott har premiere på Bergen kino fredag 12. november.

I eventyrland bak Bryggen

Eventyret starter bak historiske Bryggen, hos Arvens lokaler i Sandbrogaten 11. Her kan store og små oppleve julen på sitt beste, når nostalgisk juleglede får ny drakt gjennom Nordisk film. Hvert år ses klassikeren av over 800 000 nordmenn på julaften, og det ligger stor spenning i denne nye versjonen av en kjent og kjær julefilm.

– Vi storgleder oss til å åpne kinojulen med en magisk utekino-opplevelse i Bergen sentrum, sier Birgitte Hammer, Program- og markedssjef på Bergen Kino.

– I tillegg er vi så glade og stolte over å ha med oss selveste Askepott (Astrid S) og prinsen (Cengiz Al) på visningene. Publikum vil få en helt spesiell personlig hilsen fra dem før filmstart.

Askepott kommer til Julebyen Bergen!
Popikonet Astri S debuterer som skuespiller i Tre nøtter til Askepott

Pop-prinsessen med mer

Tre Nøtter til Askepott er popikonet Astrid S sin skuespillerdebut. Hun kommer sammen med Cengiz Al, fra den populære tv-serien Skam, og de to tar hovedrollene som Askepott og Prinsen. På skjermen ser vi også Ellen Dorrit Pettersen (Iskyss, De uskyldige) som den slemme stemoren til Askepott.

Askepott kommer til Julebyen Bergen!
Skuespillerne Astrid S og Cengiz Al har hovedrollene som Askepott og Prinsen. Begge deltar på den eksklusive utevisningen i Bergen sentrum den 13. november.

Store forventninger

Nyinnspillingen har fått stor plass i media det siste året, og det ligger enorme forventninger rundt filmen. Selskapet bak spillefilmene om Kaptein Sabeltann og Julekongen står bak storsatsningen, og har samlet et a-lag av norske filmarbeidere både foran og bak kamera for å bringe julemagi til kinopublikum over hele landet.

Tre nøtter til Askepott er regissert av Cecilie Askeland Mosli. Hun har skrevet TV-serien Hjerterått for NRK super sammen med Grethe Bøe, og hadde regi på NRK DRAMAS thriller Mammon (2014). Manuskriptet er skrevet av Kamilla Krogsveen (Jørgen+Anne=sant, Reisen til Julestjernen), Karsten Fullu (Jul i Flåklypa, Dyrene i Hakkebakkeskogen), Anna Bache-Wiig (Utøya 22. juli, Frikjent) og Siv Rajendram Eliassen (Heksejakt, Utøya 22. juli).

Askepott kommer til Julebyen Bergen!
Nyinnspillingen av Tre nøtter til Askepott er regissert av Cecilie Askeland Mosli.

Vær rask!

– Dette er et veldig eksklusivt event, og vi har bare plass til 250 gjester per visning, så her må man være tidlig ute for å sikre seg billetter mens det fortsatt er ledig, advarer Birgitte.

Det blir to eksklusive visninger av Tre Nøtter til Askepott førstkommende lørdag, 13. november, med billettpris til 195,- per person.

Hvor:

Arven / Sandbrogaten 11, 5003 Bergen
Inngang bak Vikinghallen ved Arven gull- og sølvvarefabrikk.

Askepott kommer til Julebyen Bergen!
Julebyen Bergen byr på mange magiske opplevelser for liten og stor. Fredag 12. november åpner Bergen Julemarked på Torgallmenningen og Torget, og på Bergehus festning åpner lysparken Lumagica! Lørdag 13. november åpner Pepperkakebyen på Xhibition. Og den dekorative vinterbelysningen i sentrum lyser opp den vakre byen vår med Lysfesten 20. november som prikken over ien.

Få også med deg åpningen av Julebyen Bergen

Ikke gå glipp av åpningen av Julebyen Bergen, fredag 12. og lørdag 13. november. Lumagica lyspark åpnes for første gang på Festningen 12. november, med over 40 spektakulære lysinstallasjoner. Ta turen gjennom en magisk rute av spesielt designede lysfigurer, og avslutt med deilig mat fra foodtrucks, drevet av lokale restauranter.

Fredag 12. november åpnes også Bergen Julemarked på Torget og Torgallmenningen. Her garanteres det julestemning når årets nedskalerte julemarked settes i gang. Tidligere års mest populære utstillere er på plass, og du finner gaver til store og små. Gratis adgang!

Lørdag 13. november åpnes også Pepperkakebyen igjen på Xhibition. Pepperkakebyborgermester Rune Bakervik klipper som alltid snoren, og det ønsker velkommen til store og små for å oppleve verdens største pepperkakeby.