Fra 12. november til 19. desember 2021 kan du oppleve Norges første LUMAGICA lyspark på Bergenhus festning. 40 installasjoner sprer juleglede og magiake opplevelser med det siste innen lys, røyk og 3D for små og store i vintermørket.

OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Opplevelser

Nå kommer lysparken LUMAGICA!

Den 12. november blir det lys i mørket, når byens helt nye lyspark, LUMAGICA skal lyse opp på Bergenhus festning. Parken, med sine over 40 installasjoner og magiske opplevelser skal spre glede, og lyse opp i vintermørket.

LUMAGICA inngår i Bergen Sentrum AS sin storsatsing “Julebyen Bergen”, sammen med Bergen Julemarked og Pepperkakebyen, som også åpner 12. november. Prosjektet skal bringe Bergen på kartet også som destinasjon i vinterhalvåret, samt bringe flere lokale besøkende inn til sentrum.

Nå kommer lysparken LUMAGICA!

Inspirert av Bergen

LUMAGICA skal bygges på Bergenhus festning, og planleggingen er allerede godt i gang forteller Partner i MK Illumination, Øyvind Sætre. Det er MK Illumination som skal produsere og bygge parken, og står ansvarlig for at alt er klart i god tid. Byggeprosessen starter allerede i oktober.

Øyvind forklarer at Festningen er den perfekte scene for lysparken, som blir en magisk og spektakulær reise gjennom området, forbi over 40 unike installasjoner, og inkluderer et spiseområde med foodtrucks fra lokale restauranter. Hver lysinstallasjon designes spesielt til LUMAGICA Bergen av MK Illumination, og blir et show i seg selv med det siste innen lys, røyk og 3D.

− Vi har tatt inspirasjon fra Bergen, og flere av installasjonene inneholder elementer av historie og kultur fra byen. Det er viktig at parkene representerer stedet den settes opp, og at den tilfører magi og lys i en ellers mørk tid, sier Øyvind, og understreker at parken ikke handler om jul, men har som mål å lyse opp og spre glede i vintermørket.

Nå kommer lysparken LUMAGICA!
Installasjon fra Haldenzauber Hückelhoven 2019. Foto: Peter Wieler

Norges første

MK Illumination har stått ansvarlig for lignende parker i Danmark, Tyskland, Østerrike og Japan, og er Norges fremste leverandører av jule- og vinterbelysning for offentlig miljø. De har mellom annet designet juledekorasjonene i Strandgaten og på Torgallmenningen, samt flere andre steder i byen. Dette blir likevel den første av flere lysparker i Norge, og Øyvind og teamet er spent.

− For å kunne gi våre besøkende en unik opplevelse har vi gått grundig til verks. Et av våre internasjonale LUMAGICA-team dro på en toårig reise rundt i verden for å samle kunnskap og inspirasjon. Denne kunnskapen har vi blandet med lokal forankring for å gjøre hver lys park unik. Den nyeste teknologien innenfor blant annet lys, røyk og 3D-motiver er med på å gi våre besøkende en uforglemmelig opplevelse, legger Øyvind til.

Nå kommer lysparken LUMAGICA!

Passer for alle aldre

LUMAGICA vil være åpen alle dager fra 12. november til 19. desember 2021, med åpningstidene mandag–søndag kl. 17.00–22.00. Det er et event skapt for hele familien, uavhengig av alder. Lysparken skal være med å bringe folk sammen, og passer perfekt som alt fra romantisk date-lokasjon, til familiekveld med barn og besteforeldre.

− LUMAGICA skal skape en WOW-faktor for alle som får oppleve det, og det tror vi at vi får til uansett hvem som besøker oss. Vi ønsker å begeistre og skape magiske minner, som små og store husker i lang tid. Og så er selvsagt håpet at vi kan gjøre det samme neste år, smiler Øyvind.

Tidsluker og Covid-19

For å begrense kødannelse og dermed sikre den beste og tryggeste opplevelsen for alle, kjøper de besøkende billett til et bestemt tidspunkt. Lumagica teamet følger utviklingen av COVID-19 tett. Festivalens viktigste prioritet er sikkerheten til gjestene og de ansatte. LUMAGICA følger til enhver tid FHIs anbefalinger og regler, og oppfordrer alle til å være nøye med hygiene, og benytte seg av utplassert håndsprit ved behov.

− Vi er glade for å kunne være med å styrke Bergen som jule- og vinterby, og gleder oss til å ønske velkommen til et spektakulært lysshow, avslutter Øyvind.