Xhibition ligger i et av Vestlandets travleste kollektivknutepunkt med stadig økende trafikkvolumer, og kan by på mange nye spennende butikker og konsepter!

OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Mote

Nå svinger det hos Xhibition

Xhibition seiler inn i en ny sesong med flere spennende happenings. I løpet av sommeren har flere nye kjeder åpnet i kjøpesenterets lokaler, og med høsten skal det bli enda flere. Noen av nyhetene kjenner vi fra Bergen sentrum tidligere, men også flere helt nye konsepter inntar byen via Xhibition.

Konserndirektør i Magic Norway AS, Ole Warberg tror gjenåpningen av Olav Kyrres gate har mye å si for interessen rundt Xhibition, og er glad for å kunne tilby lokaler til stadig nye butikker og tilbud.

– Vi har arbeidet lenge med både små og store aktører som nå ser mer og mer til Bergen sentrum som et attraktivt sted å etablere seg. De er da spesielt opptatt at de må ligge i knutepunkt for store trafikkvolumer. Det er vel ikke tvil om at Xhibition styrker sin posisjon i denne sammenheng. Det er en stor glede av at Olav Kyrres gate nå er åpnet igjen med over 1.000 bussankomster- og avganger hver dag. Vi har klart sett at antall besøkende har styrket seg etter at gaten åpnet igjen, sier Ole.

Byens midtpunkt

I tillegg til bussforbindelsene, har Bybanen sitt endestopp kun 35 meter unna Xhibition, og i 2022 åpner den nye Bybanen fra Fyllingsdalen, som også vil få sitt endestopp utenfor eiendommen. Går vi noen få år frem i tid vil også Bybanen fra Åsane få sitt stopp langs fasaden til Xhibition, i Christies gate. Xhibition blir altså midtpunkt for byens stadig økende og forbedrede offentlige transporttilbud.

– Dette har både publikum og ikke minst nåværende og fremtidige leietakere oppdaget. Noe som betyr at vi har veldig mange interessenter som nå banker på dørene og spør etter ledige lokaler, både store og små aktører, forteller direktøren.

Nå svinger det hos Xhibition
DAY Birger et Mikkelsen har åpnet ny, flott butikk i 2. etasje på Xhibition.

Flere nye tilskudd

Blant de nye tilleggene er Bjørklund, som åpnet i mai i 1. etasje. I juni kom også L’occitane inn i lokaler i 1. etasje, tett fulgt av Europris City, som overtok de tidligere lokalene til Lagerhaus og Polarn o’ Pyret i 3. etasje. Lagerhaus har flyttet, og finnes nå på motsatt side i etasjen. I juni åpnet også Nøtteblanderen; den første av sitt slag utenfor Oslo. Her finner du nøtter og tørket frukt av alle slag, og butikken tilbyr et flott alternativ til helgekosen. Allerede 16. august flyttet DAY Birger et Mikkelsen inn i 2. etasje hvor Bianco har vært tidligere. DAY flytter fra Kløverhuset og fortsetter som byens eneste DAY-lokasjon.

I oktober blir det også et spennende tillegg når Chillout Travel Store overtar Stormbergs gamle lokaler i 2. etasje.

Nå svinger det hos Xhibition
Den nye butikken Nøtteblanderen hos Xhibition er den første av sitt slag utenfor Oslo.

Satser stort

I tillegg til nye innspill, er det flere av de eksisterende leietakerne som nå utvider og satser ekstra hos Xhibition. Rema 1000 har nylig utvidet sin butikk til å bli en av Norges største, og etableringen av JADA Roofgarden i 4. etasje viser også engasjement og økt tilstrømning. Det nye panoramastedet «360x» med utsikt over hele Bergen og bevegelige tak som trekker inn sol og glede hele året skal også åpne senere over sommeren. Andre aktører har fornyet sine leiekontrakter på lang basis og nye har utvidet. KID Interiør er blitt nesten dobbel så stor som tidligere.

Kommer ut av stormen

Ole synes det er kjekt og spennende å se at mange har så stor tro på Xhibition og fremtiden her, spesielt etter den siste tiden.

– Det er riktig å si at sentrum har, i korona tiden, hatt en annen utvikling enn handelen i regionen. Også Xhibition har merket dette, selv om volumet har gått ned mindre enn fryktet og man har klart seg bedre enn en god del andre i sentrum. Den gode plasseringen og en utsøkt jobb utført av alle butikkene har bidratt til dette, forteller han, og peker på de tre sportsbutikkene hos Xhibition som et godt eksempel på noen som har klart seg svært godt. Ole tror fremtiden, høsten og året som kommer vil bli stadig bedre.

– Vi ser nå at bildet viser meget gode tegn. De fleste er i full gang med vaksiner og innen få uker har de fleste fått sine doser. Dette skaper ekstra gode forventninger til en normalisering. Alle som sitter på hjemmekontorene nå i sommer kommer fullt tilbake til kontorene, og med studiestart er også alle studentene tilbake. Vi merker en økende pågang og at det er mer liv i gatene enn på lenge. At man nå ser lys i tunnelen fører til en god forventing for de kommende månedene. Samholdet som vi har sett i samfunnet tror vi også skal ta oss videre på en styrket og god måte. Så vi er helt sikker på at Bergen sentrum nå virkelig skal svinge de neste månedene. Og Xhibition er med på dansen!