- Nå er alt klart for sesongen. Menyen er perfeksjonert, de nye ansatte er ferdig opptrent, og våren har vært en fin oppkjøring. Nå er vi klar for sommerferien, forteller Tom Greni på Zachen.

OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Mat og drikke

Zachen: Bergens mest populære uteservering er klar for sommersesongen

Når sommersolen skinner over Bergen, strømmer både turister og lokalbefolkningen til Zachen – en velkjent perle i hjertet av byen. Med sin avslappede atmosfære, servering av god mat og drikke, og sin sentrale beliggenhet ved Torget, er dette et yndet treffsted. Det er spesielt sommermånedene som får livet til å blomstre i dette utsøkte lokalet. Zachen byr på mer enn 2800 sitteplasser og en vidunderlig panoramautsikt over Vågen, og er nå klar for den travle sommersesongen.

– Når sommervarmen kommer trekker bergenserne ut til åpnere strøk, til Bryggen og områdene rundt, forteller Tom Greni. Han har drevet byens største uteservering i nærmere 30 år, og har etter hvert god erfaring med hvordan ting skal gjøres. I år kom våren sent, men prognosene lover godt for sommersesongen likevel.

– Vi må være helt klar den første dagen temperaturen kommer over et visst punkt. Når det er varmt nok til å nyte uteserveringen litt utover kvelden, da er vi i gang, fastslår han.

Sommersesongen er viktig

Før den tid er det mye som må gå i orden. Med over 2800 plasser på huset, blir det raskt rotete dersom noe ikke fungerer som det skal. Zachen er et velsmurt maskineri, med Tom i spissen.

– Et sted som dette lever på sommermånedene. Resten av året lønner det seg ikke. Så de 4 månedene av året, når alt koker og vi serverer gjester fra morgen til sent på kveld, livnærer oss, sier Tom, og forklarer at det gjelder å treffe alle de forskjellige målgruppene.

Zachen: Bergens mest populære uteservering er klar for sommersesongen
På Zachen finner du mange ulike soner og konsepter, så sjansen er stor for at du kan oppleve den stemningen du liker best.

En sone for alle

– Vi har ulike soner, markedsført mot ulike mennesker. Turistene, for eksempel, er ikke her for å feste. De kommer på dagtid, og sitter helt ytterst mot vannet for å nyte byen. Bergenserne kommer på ettermiddagen og blir langt utover natten. De forskjellige avdelingene våre gjør at vi kan tilby akkurat den stemningen en gruppe ønsker, uansett alder eller type mennesker.

Nå er vi klar

Beliggenheten til Zachen er ideell for alle som ønsker å nyte solen sammen med god mat og noe i glasset. Med både formiddag- og kveldssol, og panoramautsikt over byfjorden, er Zachen et flott sted å tilbringe en ettermiddag eller kveld mens man nyter den varme solen og den vakre utsikten. Om kvelden blir de idylliske omgivelsene om til bar, pub og nattklubb for festklare bergensere.

– Nå er alt klart for sesongen. Menyen er perfeksjonert, de nye ansatte er ferdig opptrent, og våren har vært en fin oppkjøring. Nå er vi klar for sommerferien, avslutter Tom.