Villa Paradiso har pizza i verdenstoppen
Villa Paradiso på Torgallmenningen kom nylig med på den prestisjefylte «TOP 50 Pizza»-kåringen.
«TOP 50 Pizza» er en anerkjent internasjonal kåring som rangerer og hedrer de fremste pizzarestaurantene over hele verden. Som med alle rangeringene under 50 Top-merket, er 50 Top Pizza World 2023 et resultat av det årlige arbeidet utført av inspektører som har evaluert et enormt antall pizzeriaer over hele verden. Alle inspeksjoner utføres anonymt, og alt fra kundebehandling til kvaliteten på pizzaene teller med.
– Å bli anerkjent av «TOP 50 Pizza» er et uttrykk for vårt vedvarende engasjement for kvalitet og autentisitet. Denne utmerkelsen er en feiring av vår lidenskap for håndverket bak hver pizza, og den anerkjenner det harde arbeidet til vårt dedikerte team, sier Manuele Fusto, mat og drikkeansvarlig for Villa Paradiso.
Villa Paradiso har siden begynnelsen vært dedikert til å gjenskape den autentiske napolitanske pizzeriafølelsen, med vedfyrte ovner og kun italienske råvarer. De var pionerer med den første vedfyrte pizzaovnen for 20 år siden. Siden den gang, har de daglig jobbet for å gi gjestene en autentisk napolitansk opplevelse.
Som et bevis på denne ukuelige drivkraften ble Villa Paradiso i Bergen, som den eneste i Norge, tidligere i år tildelt den internasjonale kvalitetssertifiseringen som autentisk napolitansk pizzeria (AVPN).
– En viktig milepæl for oss. Vi brenner virkelig for dette faget, og har jobbet i lang tid for å få alle detaljene korrekt. Endelig kan vi servere gjestene våre godkjent napolitansk pizza, slik det historisk ble gjort, sa Haagen Sæther-Larsen til Bergen sentrum da de fikk sertifiseringen.
Jan Vardøen og Trond Haug etablerte den første Villa Paradiso for 20 år siden i Oslo, og gjennom årene har de, sammen med hundrevis av Villa Paradiso-entusiaster, arbeidet for å spre gleden over en god pizza generelt og den napolitanske pizzaen spesielt.
Det var sterke sterke følelser for dagens ledere, representert ved Ingrid Opsal og Manuele Fusto, da de mottok den prestisjefylte utmerkelsen fra «TOP 50 Pizza» i en høytidelig seremoni i Napoli.
– Vi er stolte av vår historie og den dedikasjonen som har brakt oss hit. Å bli anerkjent av «TOP 50 Pizza» er et høydepunkt i vår reise. Vi er forpliktet til å fortsette å levere eksepsjonell kvalitet og dele den autentiske gleden av napolitansk pizza med våre gjester, sier Ingrid Opsal, som leder alle Villa Paradisos restauranter.
Verdens beste pizzakjede 2023 ble Grosso Napoletano fra Spania. Villa Paradiso kom på 48. plass globalt.
I Bergen sentrum finner du Villa Paradiso i hjørnelokalet sentralt på Torgallmenningen, i de ærverdige lokalene der gullsmed Theodor Olsen før holdt til. Adressen er Øvre Ole Bulls Plass 1.
Kåringen baserer seg på grundige vurderinger av kvalitet, autentisitet, innovasjon og kreativitet innen pizza-verdenen. Et uavhengig panel av eksperter evaluerer nøye hvert spisested. Mer informasjon hos TOP 50 Pizza for detaljer om kåringens kriterier, deltakende restauranter og de siste oppdateringene.