Å bevare det som har vært
Christine Scheie, daglig leder i kjeden, understreker hvor viktig det har vært å beholde integriteten til lokalet.
– Bergen er en attraktiv matby, og et sted vi lenge har ønsket å åpne. Å endelig få lov, og det i det flotte ærverdige bygget som så mange bergensere har en relasjon til er ekstra stas. Det er lagt ned mye tid og arbeid i å bevare særegenhet, form og fasong i byggingen av Villa Paradiso Ole Bull, sier hun.
– Lokalet er ikke tilfeldig. Vi har ventet på en slik mulighet, og er opptatt av å bevare lokalets integritet og personlighet. Så vi har valgt en retro stil, tilbake til 20-tallet for å beholde særpreget. Det er viktig for oss i alle lokalene våre, å klare en fusjon av oss og lokalets historie. Det har virkelig fungert her, sier Maria, og peker entusiastisk ut diverse små detaljer som skaper en helhet.
– Lampene bak baren var kjøpt i Brussel, og har vært lagret i Oslo de siste 10 årene. Vi fant aldri det helt riktige lokalet for dem, før vi plasserte dem her hvor de både glir inn og skaper særpreg. Også dekoren over baren har tilhørighet i bygget. De er laget av en bergenskunstner som tidligere har solgt smykker i lokalet, da det enda var Gullsmed Theodor Olsen som holdt til her.
Baren i seg selv er håndlaget av Ville Paradisos gründer Trond Haug, som tydelig har hatt en stor hånd i alt som skjer i kjeden. Og byantikvaren har vært inne for å forsikre seg om at alt som gjøres er forsvarlig og riktig, for et slikt historisk bygg.