Etter to år med stor suksess i Nygårdsgaten åpner Kogi enda en restaurant i Bergen sentrum. Den nye restauranten ligger sentralt i Kong Oscars gate, og skal etter planen åpne i august 2022.

OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Mat og drikke

Storsuksessen Kogi utvider

Det er bare to år siden storsuksessen Kogi åpnet, og bergenserne ble introdusert til fenomenet koreansk grill. Konseptet tok byen med storm, og selv BTs matkritikere skrøt uhemmet av menyen. Nå åpner det en andre lokasjon for Kogi i Bergen.

Det nye lokalet i Kong Oscars gate 29, er hele tre ganger større enn Kogis eksisterende lokasjon, og oppussingen er allerede godt i gang. Det er nemlig mye som skal gjøres før en restaurant trygt kan tilby den tradisjonelle grillmaten, med individuelle griller på hvert bord.

– Vi installerer individuelle avtrekk til hvert bord, slik at dunstene forsvinner raskt, og trekkes ut av lokalet. Det er viktig når vi får såpass mange bord, at ikke vi overvelder lokalet med tung luft og lukten av grilling. Det er også tradisjonelt i Korea, og vil bidra til den autentiske koreanske følelsen som vi ønsker, forteller Miae Hwang, eier og daglig leder på Kogi. Hun er takknemlig for den varme velkomsten hun og konseptet har fått i Bergen.

– Å gå fra en foodtruck med servering av koreansk fritert kylling, til to restauranter på under to år er helt fantastisk. Nå går all tiden til driften av restaurantene, og vi måtte legge ned foodtrucken. Vi hadde aldri trodd at ting skulle gå så godt, innrømmer hun.

Storsuksessen Kogi utvider

Koreanske kokkekunster

Miae har fått opptrening hjemme i Sør-Korea, hvor hun har lært å lage tradisjonell fritert kylling på koreansk vis av moren, som drev restaurant. Nå, før åpningen av den nye restauranten, blir det nok en tur for å lære mer om de koreanske kokkekunstene, og servere enda bedre og mer autentisk koreansk mat til sultne bergensere.

Foreløpig er planen å fortsette på samme vis som Kogi har gjort så langt. Det vil ta tid å venne seg til driften av to lokasjoner, og Miae har allerede mye å gjøre. Men med tid og stunder ønsker hun å videreutvikle menyen, inkludere enda flere retter, og servere enda bedre kvalitet.

– Vi startet Kogi med et ønske om å servere helt fersk og frisk mat, med høy kvalitet. Den gangen gjaldt det foodtrucken, men filosofien er videreført til restauranten, og nå også til lokasjonen i Kong Oscars gate. Det er viktig for oss å holde på kvaliteten, og beholde våre fornøyde kunder.

Møter etterspørselen

Miae takker gjestene for denne muligheten, og mener bestemt at det ikke hadde vært mulig om ikke bergenserne tok i mot konseptet koreansk grilling med åpent sinn. Hun innrømmer at med suksessen som har vært i Nygårdsgaten, en lokasjon utenfor byens hjerte og bortgjemt fra andre spisesteder, håper hun på enda mer i Kong Oscars gate.

– Vi har vært heldige i Nygårdsgaten, hvor vi har studenter og bedrifter som Media City som naboer. De har brukt spesielt takeaway-menyen vår flittig. Men flere av kundene våre har ønsket seg en lokasjon mer sentralt, og det forstår jeg godt. Nå håper vi at åpningen her vil la enda flere nyte deilig koreansk mat.

Travle tider

Åpningen er ikke uten risiko. Det er et stort lokale, som krever sitt av oppussing, og det er en stor økonomisk satsing. Men Miae ønsker å gjøre det nå nå, og legger bekymringene til siden.

– Vi ønsker å gi enda mer, og by på koreanske tradisjoner og matkultur i Bergen i enda større grad. Det blir både enda mer travelt, og enda mer gøy. Men når kundene er fornøyd, er også vi fornøyd.

Jakten fortsetter

Foreløpig er planene å åpne den nye lokasjonen i august, og alt ligger til rette for nok en storsuksess for Miae. Varer fra Sør-Korea er bestilt, og mye er klart, men den nye kokken lar vente på seg.

– Vi er på jakt etter en erfaren koreansk kokk, som kan drive kjøkkenet på den nye restauranten. Det er viktig å finne riktig person til jobben, men det er krevende å bringe noen hit fra Sør-Korea. Det blir spennende å se hvem vi ender opp med til åpning, men jeg lover at det skal bli veldig bra, smiler Miae lurt.

I fremtiden drømmer Miae om å starte egen franchise av koreanske kylling-restauranter, med sin mors oppskrifter. Hun drømmer om å utvide til resten av Norge, og å introdusere koreansk fritert kylling videre i landet. Men foreløpig er det nok å tenke på med utvidelsen av Kogi, drifing av to lokasjoner, og jakten på kokk.

Vi ønsker Miae og resten av Kogi lykke til, og gleder oss til fortsettelsen.