Norges første koreanske grillrestaurant finner du i Nygårdsgaten 53. Du kan reservere bord via medlemsprofilen nederst i saken.

OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Mat og drikke

Endelig! Autentisk koreansk mat finner du hos KOGI

Kogi oversettes enkelt til norsk: Det betyr kjøtt. Og tittelen kommer godt til rette hos Norges første koreanske grillrestaurant.

Koreansk grilling er en sosial affære, hvor marinert kjøtt blir servert til bordet, og grilles på mindre bordgriller. Sammen med kjøttet kommer «banchan» – tradisjonelle sideretter som kimchi (fermentert kål), ris, salat og chilidip og sesamdip. Koreansk bbq har de siste årene slått an i det kulinariske miljøet verden over, og nå finner vi altså autentisk koreansk mat også i Nygårdsgaten.

Jeg ønsket å starte et sted hvor man får oppleve gjestfriheten og kulturen fra Korea.

Miae Hwang, gründer Kogi

Mors kylling

Miae Hwang er gründeren bak Kogi. Hun startet med en liten foodtruck på torget hvor hun solgte koreansk fritert kylling.

– Min mor drev kyllingrestaurant i Korea, og det er hennes oppskrift jeg bruker til kyllingen i restauranten. Det er den som startet det hele, forteller Miae. I fem år dro hun frem og tilbake mellom Korea og Norge, og perfeksjonerte oppskrifter, lærte teknikker og gjorde undersøkelser for autentisk koreansk mat.

Slag i slag

Kogi ble startet i desember 2019, og allerede da steg populariteten over all forventning. Flere spurte om hun vurderte å starte restaurant, og ba om koreansk grillmat. Det gikk ikke lang tid før Miae måtte ringe mannen og fortelle at hun ikke hadde kapasitet til å drive business fra en bil, og ønsket å utvide til full restaurant. Siden har det gått slag i slag.

– Det har vært riktig tid og riktig sted. Mange i Bergen har gjennom Equinor vært i Korea over lengre tid, og har savnet maten. Vi får kunder i alle aldre som skryter av hvor autentisk stedet er, og at det minner dem om sin tid i Korea. Det gjør meg lykkelig, smiler Miae. Hun setter pris på støtten og entusiasmen fra kunder, som gjør at Kogi er fullbooket hver kveld.

– Jeg ønsket å starte et sted hvor man får oppleve gjestfriheten og kulturen fra Korea. Ofte når man spiser mat fra et annet land mister man noe i forsøket på å tilpasse maten til markedet. Vi har ikke mistet noe, og kundene elsker det, avslutter hun.