Det jobbes på spreng med å få på plass alle byggverk og detaljer til Pepperkakebyen. Foto: Janicke Hansen / Syde AS
Opplevelser

Verdens største Pepperkakeby blir til

I flere uker har arbeidet med årets utgave av Pepperkakebyen i Bergen stått på, både i de mange bergenske hjem og i Permanenten, hvor Pepperkakebyen kan oppleves i år.

Pepperkakeby-arkitekt Kjersti og hennes team plasserer sirlig alle de rundt 2000 byggverkene som har kommet inn fra både privatpersoner, bedrifter og institusjoner i og utenfor Bergen. Denne uken legges siste hånd på verket, slik at alt står klappet og klart til lørdag kl. 11.00 og den offisielle åpningen.

–        Det blir mange timer og lange dager nå denne siste uken, og spesielt siste kvelden når alle de viktige detaljene for en perfekt pepperkakeby-opplevelse skal på plass. Vi er snart ferdig med alle flatene, men holder på å bygge område for en motorvei, en flyplass samt få plassert og lyssatt alle de gjenstående byggverkene i fine tun og gater, sier Kjersti.

Verdens største Pepperkakeby blir til
Det klatres forsiktig mellom byggene for å plassere kunstverkene og lage koselige gatetun, gater og områder. Foto: Janicke Hansen / Syde AS

Årets tema er «tett og intimt»

Det er mye det skal tenkes på når en pepperkakeby av slike dimensjoner skal på plass. Både lokasjon, antall byggverk, plasseringer av bygg i forhold til hverandre og presentasjon skal hensyntas.

–        Årets Pepperkakeby har litt mindre kvadratmeter å boltre seg på enn tidligere år. Derfor er temaet og opplevelsen i år blitt til «tett og intimt», smiler Kjersti, mens hun klatrer opp på podiet og forsøker å få plass til et lite hus i en av gatene. Det er viktig for oss at alle byggene blir presentert på best mulig måte og derfor planlegges det nøye for at hvert enkelt område blir både koselig og interessant å se på. Det er så mange flotte detaljer, så her er det bare til å beregne god tid mens man beundrer både hus, båter, biler og andre byggverk av pepperkake, legger hun til.

Lørdag er den store åpningsdagen

Om du vil oppleve årets Pepperkakeby i Bergen må du smøre deg med bittelitt tålmodighet frem til lørdag 18. november. Kl. 11.00. Da er det nemlig den offisielle åpningen foregår, med både Bergens nye ordfører Marit Warncke, korsang, publikum og presse til stede. Pepperkakebyen holder fra da åpent hver dag helt frem til nyttårsaften (med unntak av 1. juledag).

Verdens største Pepperkakeby blir til
Kasser med hus som venter på å få sin perfekte plass i Pepperkakebyen. Foto: Janicke Hansen / Syde AS

Åpningstidene 18.11. – 31.12.2023 er:

Hverdager kl. 9-21 (også i romjulen).

Lørdager kl. 9-20 (også i romjulen).

Søndager kl. 10-19.

Julaften kl. 9-13.

  1. juledag lukket.
  2. Juledag kl. 13-18.

Nyttårsaften kl. 11-15

 

Billetter kan kjøpes på nett eller i døren når du kommer.