Juleglede
Silje har brukt tiden på mellom annet å endelig lære seg å lage en utsøkt pizza fra bunn, og er tydelig veldig fornøyd med akkurat denne lærdommen. Hun har også skjønt at hun jobber bedre, dersom hun har det bra med seg selv, og tar det med seg videre nå når jobben igjen er i gang for fullt.
– Heldigvis er jeg ganske flink til å slappe av, ler hun, og kan ikke understreke nok at en god natt søvn, god mat og trening er det eneste hun trenger for et godt og avslappet liv. Kanskje akkurat derfor ser hun frem til julen.
– Julen for meg er den beste tiden. Jeg liker generelt høsten og vinteren, når det er mørkt og man kan gjøre det ekstra koselig inne, men julen er ekstra spesiell. I år har jeg allerede planlagt pepperkakebakelag med venner i Oslo i anledning Pepperkakebyen. Siden jeg ikke er i Bergen må jeg gjøre opp for det som best jeg kan, smiler hun. Men selve juletiden er alltid hjemme på Vestlandet.
– Det er noe med en pyntet juleby og å gå gjennom sentrum i juletiden som er så fint. Julegranen på Torgallmenningen, Pepperkakebyen… det er tradisjon, og trygt og godt. Det trengs litt ekstra i år, mener Silje. Hun elsker tiden tilbragt med familie og å roe helt ned. Samholdet og fellesskapet gjør julen god.
– Og så maten. Maten er det viktigste i julen, ler hun. Familien har som tradisjon på julaften å gå en lengre tur etter middag, og forsyner seg gjerne med kalde pinnerester igjen før leggetid.